Officieel: Rick van Velthuysen gestopt met ochtendshow Radio Veronica

Rick van Velthuysen is met zijn ochtendshowhost bij Radio Veronica gestopt na slechts enkele maanden. Pas in juni begon hij met ‘Rick in de morgen’, nadat Tim Klijn en zijn team naar Radio 538 waren vertrokken.

Een woordvoerster van Radio Veronica bevestigde het vertrek van Van Velthuysen uit de ochtendprogrammering aan Adformatie, maar gaf geen reden voor de verandering. Frank van der Lende zal tijdelijk de ochtendshow presenteren. Er zijn plannen om met Van Velthuysen te overleggen over zijn toekomst bij de zender. Sinds juni is Radio Veronica eigendom van Mediahuis, dat de zender overnam van Talpa Network.

Vorige week vrijdag meldde Patrick Kicken al in zijn Spreekbuis-column dat Rick van Velthuysen uit de ochtend gehaald zou worden.

35 Comments

 1. Terecht,
  Mismatch qua inhoud op de tijdstip.
  Avond/nacht was beter geweest.

  Hadden ze van te voren aan kunnen zien komen dat dit niet ging werken.

 2. De deugers hebben weer gewonnen. Het programma wat Rick maakte is niet gemaakt voor de tere zieltjes. Die willen hitjes horen in de ochtend en ditjes berichtjes. En dat gaan ze nu krijgen.

 3. Rick (en Koert) moet lekker weer terugkomen op NPO Radio 2, en hun show ‘Rick van V doet 2’ weer oppakken…..Hadden daar nooit weg moeten gaan.

  • Ze hadden inderdaad niet weg moeten gaan bij NPO Radio 2, maar er werd waarschijnlijk toverzand in de oogjes gestrooid, en weg waren ze. Voor mij: eens weg, blijf maar weg. Als ze terug gaan naar Radio 2 komt er in de loop der tijd weer een andere ‘geweldige’ kans voorbij die ze dan weer gretig aannemen.

   • Dat op Radio 2 was niet om aan te horen. Nauwelijks muziek en vooral stompzinnig geraaskal. Alsof ik naar een radiopiraat in de jaren 80 zat te luisteren. Veel gelul maar geen inhoud.

   • Dat op radio2 had geen toekomst meer omdat de NPO met nachtradio wil(de) stoppen. Groot gelijk dat hij de ochtend is gaan doen.

    Wie zegt trouwens dat Rick weg moest? Mediahuis? Geen verklaring gezien waarom de show stopte dus begrijp niet dat mensen dat zo stellig kunnen beweren. Ook geen bericht over de al maandenlange aannames dat het Hitradio Veronica. Blijkbaar kent iedereen de boeken en strategie van Mediahuis. Ze hebben zelf nog geen wijzigingen aangegeven over de muziek.

    • Strategie, amai..Alle radiostations van Mediahuis hebben nogal opmerkelijk gepresteerd de afgelopen jaren. Zowel hier in Belgie als in NL. Die zullen niet meer weten van welk hout pijlen te maken. Tom K all the way.

    • Het zijn wel aannames maar wel gegronde aannames. Radio Veronica is als oldieszender gewoon niet rendabel voor het bedrijf Mediahuis. Dus op zeker dat de zender gaat veranderen. Dit kon blijkbaar niet gelijk met de start bij Mediahuis en dat zal met allerlei contracten en afspraken te maken hebben.

     • Wederom aannames. Staat wel op fora en de reacties hier, maar niemand geeft een betrouwbare onderbouwing. Blijft op het niveau van wensdenken.

      Mediahuis zegt nergens dat ze Veronica gaan veranderen. Over een andere muzikale invulling hebben ze ook nog niets geroepen. Laat staan dat het Hitradio moet worden. Ik wacht rustig af tot Mediahuis met (pers)berichten komt.

    • @ Jeffrey Geen wensen en ja wel een beetje aannames maar, als je het bedrijfsmatig bekijkt en weet hoeveel geld ze betaald hebben voor zowel de naam als de frequentie dan is er geen andere mogelijkheid dan dat het radio gaat worden. Simpelweg omdat de gemaakte kosten terugverdiend moeten worden. Dat gaat niet als het een oldieszender blijft.

     • Met een hitzender ga je het ook niet terug verdienen omdat er gewoonweg er teveel van zijn. Bovendien zijn hitzenders op een jongere doelgroep gericht en die luisteren niet meer naar de radio dus is het op een oudere doelgroep richten slimmer omdat deze doelgroep actiever radio luistert al wordt dat ook wel steeds minder als ik naar mezelf kijk.

     • @Ewin Dat ligt er aan welke namen ze kunnen binnenhalen. Een feit is dat als ze dat geld willen terugverdienen het met een oldies format zeker niet gaan halen en dus moeten ze de concurrentie aan met Q, 538 en Radio 2. Dat zal niet makkelijk worden.

 4. Frank van de(r) Lende vind ik niet goed. Maar Rick in de Morgen was vooral Koert in de Morgen met Rick als side-kick. Dus dat zal ik ook niet missen.

  Terwijl ik Rick solo altijd geweldig vond op 538 vroeger. Veel sfeer, goede stem, altijd interessante tekst….

 5. Stenders kan toch terug naar Talpa? Talpa heeft een overbodig kavel van Radio 10 Brabant, dat i.c.m. DAB+ en dan Radio Noordzee ofzo, die merknaam ligt toch al bij Talpa.

 6. Ben toch we benieuwd wat hier de reden van is? Stenders riep nog in de podcast van de pertribune we moeten Rick de tijd gegeven Stenders vroeg op 3FM werd ook pas na een half jaar tot een jaar een succes. Met Frank van ellende die al 3x is mislukt op drive time ga je het ook niet reden

  • Tijd krijgen is lastig in radio land vanwege de ‘slow business’ wat het is. De Belgen zijn wat ongeduldig aan het worden en snappen dat begrip nog niet helemaal.

 7. Het maakt mij niet heel veel uit wie er tussen de muziek blaat. Als het maar korter is dan nu. Nee geen dubbele inzending.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*