Patrick Kicken: Heet nieuws over de NPO Radio 2 programmering vanaf oktober

[BLOG] Zo hoor je niks, zo krijg je van alle kanten interessante info toegespeeld. Zo schreven we hier bij Spreekbuis exact een maand geleden al dat Jurgen van den Berg bij Omroep Max getekend had om een middagshift ipv de vroege ochtend te doen, nu komt het Algemeen Dagblad er ineens mee aankakken. Fair enough, journalisten zijn lui en radio is nou eenmaal niet zo interessant meer. Ook hadden we het in die blog over de veranderingen bij NPO Radio 2. Het lijkt allemaal ongeveer zo uit te pakken als voorspeld, op een paar (rare) moves na. Lees (of luister) even mee en reken me er over twee weken maar op af.

Rick van Velthuysen blijft op de zombieshift

Opvallend: Rick van V maakt geen promotie. Hij moet de begraafplaats van de radioshifts blijven opleuken, 02-04u ’s nachts.

Giel Beelen mag wel weer op een normale tijd naar bed

Zoals al eerder bekend gaat Giel de late avond doen, van 22-24u. De Staat van (hik) Stasse blijft voorlopig dus ook nog. Frank Hermans-van ’t Hof die tot dusver 22-24u mocht doen krijgt promotie, daarover later meer.

Kimberley Dekker en Carolien Borgers van twaalf tot twee ’s nachts voor WNL

Geen Rick dus maar op maandag en dinsdag hoor je Carolien Borgers (boezemvriendin van Jurre Bosman) , op woensdag en donderdag is dat Kimberley Dekker. Op zich logisch want Giel en Rick na elkaar is wel heel veel bellers van achter het stuur, naakte vrouwen in de studio en gedrogeerde gasten.

Wie komt er op 04-06u dan in plaats van Beelen?

Die nachtelijke uren worden verdeeld over WNL en Powned, waar zenderbaas Florent Luyckx van Bosman de opdracht gekregen heeft om een vrouwelijke deejay te zoeken. Desnoods iemand zonder radioervaring, als het maar een vrouw is ja! Powned zal wel weer iemand bij 3FM weten te vinden, daar lopen genoeg vrouwen rond inmiddels. Er schijnt met die nachten per 1 januari nog wat te gaan veranderen, dan wordt het 03-06u in plaats van 04-06u. Exit voor van Velthuysen? Of mag hij dan 03-06u gaan doen. Toch ook niks voor een zestigjarige. Geef hem dan 00-03u, de Spatader Show 🙂 (geintje Rick).

Ruud de Wild

De van kanker herstelde deejay is voortaan van maandag tot en met donderdag te horen van 16-18u. En op vrijdag dan Eddy Keur? Ja, maar pas om twaalf uur ’s nachts, niet om 16u. Daar gaan we Frank van ’t Hof-Hermans terughoren, die dan maar meteen blijft zitten als Wouter van der Goes om 18u met schoongepoetste schoenen aanschuift. Vier uurtjes Frankie op de antenne, mensen! Hoe gezellig is dát. De twee hebben dan ook het nakijken gehad met Eddy Keur als vervanger van Ruud, dus dat moest gecompenseerd worden. En Frankie kennende zal hij de ‘Adriani kaart’ wel weer getrokken hebben.. (anders ben ik weg naar Talpa hoor!)

Eddy Keur alleen maar twee uurtjes in de nacht?

Ja, op de radio voorlopig wel. Hij gaat een liefdesachtig format maken. MAAR. Eddy gaat voor Powned ook TV doen. Ook een datingshow, lieve mensen! Dat is wat een insider me doet geloven.

En voor de rest?

Voor de rest verandert er geen ene fuck. Never change a winning team. Gewoon lekker door laten denderen die subsidieslurpende trein. Wat wel nog leuk is om op te merken is dat in allerijl de ‘contentmanagers’ van NPO Radio 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 de titel ‘adjunct zendermanager’ hebben gekregen. Dit om alle schijn van bemoeienis door de NPO met wat de omroepen inhoudelijk brengen uit te bannen. Wat natuurlijk een farce is, NPO baas Jurre Bosman bepaalt, net als bij TV ook volop op de inhoud wordt gezeten, getuige de laatste rel bij de KRO-NCRV omtrent Talitha Muusse.

Over inhoud gesproken, ik werd laatst benaderd door een niet nader te benoemen aspirant omroep. Of ik zin had om naar Hilversum af te reizen om een demo op te nemen voor NPO Radio 1 (lees: Baas Bosman). Ik heb ze vriendelijk bedankt voor het aanbod en ze naar wat minder uitgesproken types doorverwezen. Het is geen onaardige jongen hoor, die Jurre. Alleen jammer dat hij z’n macht zo moet laten gelden bij NPO radio. Zou hij John de Mol als godfather zien en alles van hem kopiëren of is het gewoon de inborst van het type mens dat op zo’n positie terechtkomt? Compensatiegedrag omdat je haar je in de steek laat? Dat is wel mede de reden dat ik deze columns schrijf. Als je trouwens weet hoe vaak ik de naam Jurre Bosman in deze blog heb genoemd maak je kans op een plek in de programmering van Radio Veronica!

Patrick Kicken (meer columns enzo)

Update 15/9: Er gaat in het NPO pand een hardnekkig gerucht dat Radio 2 een nieuwe ochtendshow gaat krijgen. Corné Klijn mag niet meer invallen voor Bart Arens en moet definitief naar NPO Radio 5, dat moet gaan verjongen (!). Het heerschap was het daar niet mee eens en heeft zo lang stampij staan maken bij zenderwaarnemer Peter de Vries totdat hij op zaterdag- en zondagavond mag blijven. Daarvoor moet Corné wel zijn geslacht en naam veranderen, want anders mag het niet in het inclusiviteitstreintje. Geintje, DJ Cornetto blijft gewoon Corné en mag samen met een aantal gekleurde medemensen zwarte muziek draaien op zaterdag vanaf 20u. Op zondag mag hij de luisteraars vanaf 21u vanaf zijn troon toespreken. ‘Jullie mogen me nú appen’. Om ze vervolgens uit te lachen, stelletje sukkels. Wat weten luisteraars nou!

Zo zegt de tam tam (broertje van tom tom) ook dat Tom Herlaar weg moet uit de middag bij 5. En over de nieuwe sterpingel die was uitgesteld en vanochtend ineens actief was liggen ze bij NPO Radio 4 wakker, want veel te hard en past niet bij het station. Dat wordt weer veel kopjes koffie drinken voor Burgemeester Bosman! ‘Jij weet toch ook dat ik fan van je ben, maar..’

19 Comments

 1. Voor de rest verandert er niets? Er is al heel wat veranderd en gesleuteld aan Radio 2 en ook nog: Gijs Staverman gaat vrijdagavond Disco doen, de opvolger van Het Platenpaleis. Wat dat betreft is Frank van ‘f Hof de grootste verliezer (en dan Eddy en dan Rick van V. en ook Kimberley …) En Giel wordt de nieuwe troef in de avonduren.

  We gaan het meemaken.

  (Benieuwd hoe Stenders Bonanza het doet op Veronica, het is ’t prettigste middagprogramma en ik schakel sowieso tussen allerlei programma’s die ik wil horen, ik zit niet aan een zender gebakken.)

  En hoe zou dat hebben gezeten dat Eddy zijn radioshow op NH-Radio heeft opgegeven? Dat zou hij nooit doen, maar toch gedaan. Hij gaat ook voor NH-tv wat doen, maar hij is zijn zaterdagmiddagprogramma kwijt. Te snel ouwe schoenen weggegooid Eddy?

 2. Frank vh Hof 4 uur achter elkaar??
  Gaat NPORADIO2 zoveel lokatiedingen doen dat papa vh Hof dit afgedwongen heeft bij de directie? (Extra korting!!)
  Caroteen -hi hi- weer terug -hi hi- tussen 00.00 en 02.00.
  ZONDE!!! Kimberly is 500 x beter.
  En Eddy (Afge-)Keur(d) op vrijdagnacht?
  Dat kan niet want dan kan de GOEDEMIDAAAG-jingle niet meer instarten.
  Toch mijn baas eens zeggen dat het tijd wordt om een DAB+-radio in de vrachtwagens te installeren zodat we ook iets anders kunnen beluisteren dan de NPO-zenders.

 3. Hoe is 2 uur radio van 8 uur (los van de Hofleverancier vd Liefde) een promotie?

  En als Eddy Keur de vrjdag 00-02 gaat doen, wat gebeurd er dan met Shay en Morad?

 4. Laat Radio 2 ‘s-avonds, in de nacht en ik het weekend met 3 uurs slots werken, bespaar je aardig wat centen mee, maar dan kun je waarschijnlijk niet alle ego’s paaien.

  • Dom om Eddy Keur niet meer in te zetten. Ik had hem op vr t/m zo van 16.00 tot 18.00u gegeven + dat nachtprogamma. Dat kan ook aangezien PowNed zich heeft aangesloten bij AVROTROS. De middag had hij dus in AVROTROS uren kunnen doen en de nacht bij PowNed.

   4 uur lang Frank van ‘t Hof is wel erg veel. Hopen dat hij wel stopt met dat vreselijke liefdesprogramma. Nergens voor nodig om zoiets op de radio te doen. Dat soort formatjes krijg je door te teveel vergaderen en redactie geleuter.

   Ik had van Inkel andere uren gegeven en Giel in het weekend de ochtend gegeven. Past veel beter dan de drukke van Inkel en Beelen was een verademing tijdens van Inkel’s afwezigheid. Jeroen dan 12.00 tot 14.00u in het weekend.

   Weer niets over een verhuizing van Spijkers met Koppen naar Radio 1 of Radio 5. Dit programma past gewoon al jaren niet meer bij Radio 2. Het is echt een hinderlijke onderbreking.

   @Patrick Frank kan dreigen met te vertrekken maar Talpa maar daar hoeven ze echt niet rouwig om te zijn hoor. Hij is leuk in combinatie met Wouter maar, alleen is het een 13 in een dozijn dj die echt bij lange na niet gezichtsbepalend voor het station is.

   Iemand noemt hierboven Veronica. Als Rob slim is dan behoud hij het programma Bonanza XL tussen 14.00 en 18.00u in de middag. Maak het programma breder. Het is niet origineel maar onderscheid zich we van de rest van de middagshows op andere zenders. Kan alleen nog maar gaan groeien. Nu nog bij Talpa voor elkaar krijgen om Ekdom en Wilfred met hun shows van zender te wisselen. Ekdom past goed met zijn manier van radio maken bij Veronica. Wilfred en zijn team en het type ochtendshow past beter bij Radio 10 in combinatie met Somertijd. Alleen de naam van de ochtendshow zal moeten wijzigen.

 5. @Marc Zou zeker geld besparen maar je blijft dan zitten met die verdeling tijdslots per omroep. Dat is ook de reden waarom de ochtendshow van Radio 2 niet een uurtje langer duurt zoals bij bijna alle andere radiostations. AVROTROS wil dat uurtje niet afgeven.

 6. Nog even over de promotie van Frank, die raakt zijn platenpaleis kwijt en schuift op van 4 naar 6, maar raakt the big frank show kwijt. Hoe is dat een promotie?

  En als Keur heeft gekozen uit alle aanbiedingen van zenders om de uren van Shay en Morad alleen te doen dan zullen die andere aanbiedingen wel flut zijn geweest. Want een liefdesshow op tv, dat klinkt nu al als een flop

 7. Gooi toch aub de nachtprogrammering op 5 zenders stop en breng het terug tot 1 gezamenlijk programma op alle zenders. Neem een voorbeeld aan de WDR Duitsland. Scheelt mensen en geld.

  • Ja, daar zullen ze bij Radio1, Radio4 en Radio5 blij mee zijn, toeterende vrachtwagenchaufeurs in de audio-app en Noëlle aan de lijn.

  • De WDR zendt ’s nachts niet op alle zenders hetzelfde programma uit. Via de zenders van WDR worden ’s nachts 5 verschillende programma’s uitgezonden: EinsLive, ARD-Popnacht (WDR2), ARD-Nachtkonzert (WDR3), ARD-Hitnacht (WDR4) en ARD-Infonacht (WDR5).

   De 4 laatstgenoemde nachtprogramma’s worden door één van de 9 publieke regionale omroepen gemaakt (Popnacht door SWR, Nachtkonzert door BR, Hitnacht door MDR en Infonacht door NDR). Ze worden overgenomen door vrijwel alle andere regionale omroepen (die samenwerken in de ARD). Daardoor kan je in bijna heel Duitsland via FM naar dezelfde nachtprogramma’s luisteren. (https://de.wikipedia.org/wiki/Nachtprogramm_(ARD-H%C3%B6rfunk))

 8. Eddy keur, ook door P.K omhoog geschreven. Geen enkel radiostation staat dus voor hem in de rij. Misschien bij de mogelijke doorstart van radio noordzee nationaal hebben ze mensen nodig. Iets voor Eddy en P.K die al lang genoeg lang de zijlijn staat

 9. Ja hoor, hebben we Patrick weer……………”Jurre bashen”.
  Patrick jij bent nooit verder gekomen dan stukjes schrijven en wat rommelen in de marge. Ga iets nuttigs doen man.

 10. Ach, het maakt allemaal niet zo veel uit wie er op een slome toon de zoveelste grijs gedraaide top 2000 rommel aankondigt. Het scoort, dus boeie wie er over een top 2000 plaatje een standaard verhaaltje afsteekt.

 11. Ik denk dat dit de programmering is die het meest in de wens van de luisteraar van Radio 2 is. Los daarvan houd je natuurlijk altijd dat mensen bepaalde dj’s niet leuk vinden en de omroep tijdslots. Onderstaande programmering is denk ik beter dan dat het nu is en dan wat het plan is.

  Ma t/m Do

  06.00 Jan-Willem en Jeroen starten op
  10.00 Bart Arens
  12.00 Annemieke’s Lunch
  14.00 Gijs Staverman
  16.00 De Wild in de middag
  18.00 Wouter van der Goes
  20.00 Stefan Stasse
  22.00 Frank van ‘t Hof (ma+di)
  Giel Beelen (wo+do)
  24.00 Kimberly Dekker
  02.00 Rick van Velthuysen
  04.00 Evert Duipmans en Jeroen Mulder/Martine van Klooster/Thomas Hekker

  Vrijdag

  06.00 Jan-Willem en Jeroen starten op
  10.00 Bart Arens
  12.00 Jeroen van Inkel
  14.00 De Verrukkelijke 15 met Leo Blokhuis en Giel Beelen
  16.00 Eddy Keur in de Middag
  18.00 De Radio 2 non stop weekendmix
  20.00 Paul en Cielke Friday partynight
  22.00 Frank van ‘t Hof en Wouter van der Goes
  24.00 Eddy Keur in de nacht
  02.00 Staverman’s disconight
  04.00 Jeroen Kijk in de Vegte

  Zaterdag

  06.00 Giel Beelen
  10.00 Emily de Wilt
  12.00 Jeroen van Inkel
  14.00 Paul & Cielke in het weekend
  16.00 Keur in de middag
  18.00 MuziekCafe
  20.00 Corné Klein
  22.00 Giel Beelen
  24.00 Van Inkel in de Mix
  02.00 Leo Blokhuis
  04.00 De wekelijkse non stop weekendmix (herhaling vrijdag 18.00u)

  Zondag

  06.00 Giel Beelen
  10.00 Emily de Wilt
  12.00 Jeroen van Inkel
  14.00 Paul & Cielke in het weekend
  16.00 Keur in de middag
  18.00 Het Platenpaleis met Frank van ‘t Hof
  20.00 Corné Klein
  22.00 One’sy Muller
  24.00 Shay Kruger en Morat
  02.00 Leo Blokhuis
  04.00 Evert Duipmans en Jeroen Mulder/Martine van Klooster/Thomas Hekker

  Spijkers met koppen per onmiddellijke ingang naar Radio 1!

 12. Wat voor mij zou mogen gebeuren op die zender is het volgende:

  Geef ze allemaal een keuzemenu wat de playlist betreft en kijk samen hoe je dat team diverser kan maken. Die ego’s doen het niet slecht maar de slechtste van het stel is toch wel Ruud.

  En, een tip voor BNNVARA: Als je Spijkers met koppen zou willen moderniseren, zou je iets meer muziek tussen de onderwerpen kunnen draaien. De spanningsboog om aandachtig naar een praatprogramma te luisteren is over. Hanteer het muziek concept van Langs de Lijn: 5 platen per uur en als het niet uitkomt, jammer. En, als je me al helemaal een plezier zou willen doen dan zou die Dolf Jansen ook weg mogen. Zet daar dan Borgers neer.

 13. Een nieuwe ochtendshow op radio 2 zou ik toe juichen. Ik vind Jeroen nog wel leuk in de ochtend maar kan die Jan willen echt niet pruimen wat een brave pief is dat

  • @Bart Dat heb ik nou andersom. Ik vind Jeroen steeds irritanter worden. Vooral omdat hij zo mee gaat in de hype’jes en dan vaak spreekt met “we” gaan (doen) nu met zijn allen….. steeds meer bla bla bla. Omdat iets even of langer een hype is of heel erg word gepust (door de media) dan betekend dit niet dat dit meteen representatief is voor heel Nederland. In tegendeel zelfs.

 14. van mij mag Chiel Beelen ook weg, en TOm Herlaar ook opzouten en Bart Arens heeft ook geen meerwaarde voor mij ook weg wezen.
  En Professor Blokhuis gelukkig in de nacht dan hoef ik daar ook niet naar te luisteren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*