Patrick Kicken: DJ Dennis Ruyer (538) maakt de overstap naar Qmusic zusje JOE

[BLOG] Wat blijft het toch angstvallig stil he, rondom de nieuwe radiozender van DPG/Qmusic, Joe? Langzaam maar zeker druppelt er toch wat info binnen. Mag ook wel want het station is vanaf aanstaande vrijdag te horen op de huidige frequenties van Radio 10. De eerste grote naam die weggeplukt wordt bij John de Mol’s Talpa Radio lijkt ook bekend: Dennis Ruyer, die amper een klein jaar geleden terugkeerde bij Radio 538 na vijf jaar avontuur bij Radio Veronica. Hij wordt nu genoemd als eerste ster in de dagprogrammering bij Nederlands nieuwste landelijke radiozender, in handen van een Vlaams mediabedrijf. Maar welk tijdstip gaat ie dan doen? Ook dat lijkt bekend.

Dennis Ruyer, ook wel de DenMan genoemd door collega’s en vrienden. Vader van twee, muziek- en radioliefhebber, doet aan yoga en is inmiddels de vijftig gepasseerd. Neemt de benen bij 538 waar hij toch ietwat teleurstellend niet in de dagprogrammering maar in de weekendprogrammering terechtkwam, na jarenlang het tijdstip ná de ochtendshow op Radio Veronica te doen. Het bracht het station, in combinatie met de ochtendshow van Tim Klijn en co. een ijzersterke ochtendprogrammering tot 12u. Dat moeten ze bij De Pers Groep, eigenaar van Qmusic en het nieuwe station JOE ook gedacht hebben. Dat is dan ook het tijdstip waarop ze Dennis gaan programmeren, dagelijks van 10-13u.

De grote vraag blijft natuurlijk wie of wat de ochtend voor zijn rekening gaat nemen bij Joe. Ekdom zou de hoofdprijs zijn, mocht dat mislukken dan kunnen ze ook altijd nog voor de zomervervanger van Mattie en Marieke gaan, Kai Merckx. Die werd gevraagd door 3FM maar heeft nee gezegd, heeft meerdere malen aangegeven dat hij graag een drive-time show wil doen dus die zal wel wat beloofd zijn. Verder is het hopen dat Gijs Staverman weg kan en mag bij NPO Radio 2, waar hij al jaren een vreemde, blije eend in de bijt is. Zou prima passen in het niks-aan-de-hand format van Joe. Dennis Ruyer is al jaren boezemvrienden met Jeroen van Inkel, dat zou natuurlijk ook nog een mooie voor de middag zijn daaro. Vooral omdat we weten dat de Belgische eigenaren nog steeds qua radiobeleving geil worden van namen uit de nineties, zie de aankoop van Radio Veronica door DPG’s Vlaamse concurrent Mediahuis.

Voor 538 is het geen grote aderlating dat Ruyer weggaat, alhoewel hij natuurlijk perfect de show van Frank Dane verving tijdens zijn vakantie. En ze weer op zoek moeten naar een vervanger voor zijn weekendshows en de 538 Top 50, terwijl de deejay pool bij 538 al niet al te groot is. De enige logische oplossing is natuurlijk de shifts door de week overdag gewoon 3 uur maken in plaats van dat veel te onrustige 2 uur waarin jocks klinken alsof ze alles in die acht talks moeten proppen. Gewoon Lindo van 10-13u en als Coen ook vertrekt Labrand van 13-16u. Dan moeten de Belgen wel nog even een stapeltje eurobiljetten extra uit die grote Vlaamse kassa halen en Coen en Sander wegtrekken bij Talpa’s 538, dan is het bloedbad compleet. Maar die komen niet voor een puntzak Vlaamse friet, zeker Lantinga niet, met zijn vier kinderen.

Patrick Kicken

PS: Over die andere nieuwe radiozender, Financial News Radio, is ook al een en ander bekend. Zegt de naam Giel Beelen je nog wat? Die schijnt die hut te gaan runnen daar!

Volgens Peter op platform X ligt het aan de Dutch 1000 deze week, waarin zelfs Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot op 538 te horen zijn.

20 Comments

 1. Over fnr gaat het gerucht rond dat de slogan gaat worden Bitcoins en Spiritualiteit!
  Volgens ingewijden is Jomanda ook benaderd en willen ze ene Patrick K ook gaan benaderen.

 2. Mocht Coen Swijnenberg naast Dennis Ruyer vertrekken bij 538. Zou ik eens kijken of je wellicht Barry Paf van 100% NL weer terug kan halen naar 538, dan laat je hem de lunch show presenteren elke ma t/m vrij van 12.00-14.00u.

 3. En wat gaat Kicken doen? Hij is het de zoveelste carrousel waarbij hij niet eens genoemd gaat worden. Kan me dat voorstellen als je naar zijn gevoicetrackte show luistert. Doe toch eens je best man

  • Nu nog Juul met dezelfde eeuwige trieste zelfde opmerking en de bingo is weer compleet. Wat ben je toch een sneu figuur Henk

   • Best sneu, twee volwassenen mannen die naar elkaar roepen: “jouw programma is slecht!”, “nee jouw programma is slecht!”. Hoe oud zijn jullie?

    Van Patrick weten we dat het hem alleen om de aandacht te doen is en dat hij die alleen kan krijgen als hij anderen afzeikt. Maar van Henk valt het me een beetje tegen.

  • Zucht….

   Henk, ik kan me voorstellen dat sommige mensen iemand steeds blijven achtervolgen. Als iemand bijvoorbeeld geen respect toont voor één of meerdere recent overleden perso(o)n(en). Of als iemand zich heel racistisch gedraagt.

   Maar stalken omdat iemand een bandje voor een klein radio-stationnetje inspreekt? Ik snap dat niet.

 4. Toch even een paar vragen over dat FNR:
  Is het al zeker dat de zender die naam krijgt? Kan me voorstellen dat de organisatie is opgezet met het idee dat ze alleen kans maakten op het BNR kavel.
  Is Beelen binnengehaald als Ekdom (uithangbord) of Stenders (zenderbaas)? Uit welke cirkel komen de andere namen?

 5. Zonde, Joe klinkt nu lekker met golden oldies muziek met nauwelijks gelul er doorheen. Moet ik weer op zoek naar een andere zender..

 6. Altijd weer de leuke, gissende, opbeurende en in de grond drukkende opmerkingen. Het bekende haantjes gedrag. Ik vind dat wel weer lollig.

 7. Hahaha! Komop Henk, wat ben je toch ook een droeftoeter 🙂 Het voelt een beetje alsof je lijdt aan het Pierre Kartner-syndroom: constant maar blijven roepen: “vroeger was ik wel relevant, waarom krijg ik niet meer dezelfde aandacht?” Relax!

  Kicken schrijft een column, hij is geen journalist, hij kan schrijven wat ‘ie wil over wat ‘ie heeft gehoord of over wat ‘ie denkt. Prima toch? Laat ‘em! En blijkbaar heeft ‘ie regelmatig zijn vingers op de juiste kloppende pols van het radiolandschap en dat levert soms leuke columns op. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar hij steekt er tijd en moeite in, en best vaak heeft ‘ie het bij ’t juiste eind. Maar je reageert nooit inhoudelijk.

  En ja, Kicksn speelt graag bij een niet-landelijk radiostation. Lekker hobbyen, mensen iets laten horen waar je zelf blij van wordt. Mooi toch? Dat willen we toch allemaal? Ik hoorde pasgeleden een heerlijk nummer van Michael McDonald. Als ik een zender tot m’n beschikking had dan zou ik het een uur lang draaien, iedere dag opnieuw! En voordat mijn mailbox vol stroomt: “No love to be found” van het album Blue Obsession uit 2000.

  Dus Henk, niet zo negatief kerel! Of nog beter: ga zelf wekelijks een column schrijven op Spreekbuis over hoe het vroeger ging. Een column over jouw radio-passies! Ik zal ze zeker lezen!

  En nu ga ik nog maar eens naar die zingende berggeit luisteren 🙂 Wat een lekker nummer!

 8. Stenders terug naar Radio 2, die is vast alweer aan het sollicteren. Dan kan talentloze Staverman JOE verarmen…
  Misschien als vrouw Marisa Heutink erbij? Haandrikman in de ochtend?

 9. Mooi ook dat er niet gesproken wordt over de inhoud van de column. Dennis was namelijk echt hartstikke goed als vervanger van Dane en zijn minions. De chemie met nieuwslezer Nicolas was echt goed, het programma stond als een huis. En geen gelul over kinderen, bakfietsen en de nieuwste Rolex van Frank.

  Als Dennis naar Joe gaat, ga ik mee!

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Luistercijfers week 34: 3FM zakt naar all time low van 1,4% - Spreekbuis.nl
 2. Officieel: Dennis Ruyer van Radio 538 naar JOE - Spreekbuis.nl
 3. Patrick Kicken: Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gaan de ochtendshow doen op JOE - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*