Nieuwe radioveiling landelijke FM-frequenties in september

KINK heeft een bodemprocedure rond de verlenging van FM-frequenties gewonnen. Dit heeft grote impact voor het huidige radiolandschap. Per 1 september zal er een veiling van de landelijke radiofrequenties voor de komende jaren worden georganiseerd..

KINK was het eerder niet eens met het besluit van het kabinet om de vergunningen van landelijke FM-frequenties zonder veiling te verlengen door corona.

“Wij zijn enorm blij met deze uitspraak”, aldus algemeen directeur Jan Hoogesteijn van KINK. “De noodverlenging van drie jaar was een ongekende en niet te verdedigen afscherming van de radiomarkt. KINK is een serieuze nieuwkomer en kijkt uit naar verdere mededelingen over hoe de overheid de herverdeling vorm gaat geven. We gaan uit van een open en transparante verdeelmethode waarbij het geluid van KINK een eerlijke kans krijgt op distributie via FM, nog altijd goed voor twee derde van de landelijke beluistering”.

De overwinning werd bij KINK vanochtend direct gevierd:

Lees ook:

6 Comments

  1. Ja, want de verlenging is beperkt tot 1 jaar om organisatorishe redenen.
    Voor de goede orde, dit geldt alleen voor de LANDELIJKE frequenties, dus niet voor de REGIONALE commerciele vergunningen (en 1 MG).
    Want er waren TWEE verlenging s besluiten.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Talpa Radio is teleurgesteld in uitspraak radioveiling - Spreekbuis.nl
  2. Elger van der Wel: 'FM blijft onmisbaar voor de radiomark' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*