Rechter dwingt herziening advies over maximaal aantal FM-kavels

De bestuursrechter in Rotterdam heeft een tussenuitspraak gedaan in de zaak van Talpa tegen de beslissing van minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) over het maximale aantal FM-frequenties dat een partij mag bezitten.

Talpa moest vorig jaar Radio Veronica verkopen vanwege de nieuwe limiet van drie FM-kavels per partij. De rechter oordeelde dat het besluit onzorgvuldig was, omdat het gebaseerd was op een verouderd advies van de ACM uit 2022. De minister moet nu binnen vier weken laten weten of ze nieuw advies zal inwinnen bij de ACM. De FM-frequentieveiling hoeft niet opnieuw.

6 Comments

  1. Worden de Molletjes niet gek van zichzelf? Zijn alleen maar hebzuchtig en kunnen niet tegen z’n verlies als een klein kind. Zie ook met van Somertijd… Hoeveel zal hij die de rechter hebben betaald 😉

    • Logisch dat ze er een zaak van maken. Toen ze sky en Veronica overnamen mocht het wel, nu ze veel kleiner geworden zijn moest er 1 weg. Wat is daar de logica van?

  2. Ja, de digi freaks vinden het maar gek dat er nog mensen zijn die naar FM luisteren. Vooral ouderen. Maar die hadden dan ook allang in zee gedreven moeten worden

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*