Gerucht: ‘Mediahuis gaat stekker uit Telegraaf VNDG trekken’ (update)

Diverse bronnen binnen TMG melden dat de nieuwe TMG-eigenaar Mediahuis binnenkort de activiteiten van Telegraaf VNDG gaat staken.

Volgens de bronnen willen wil de nieuwe Belgische eigenaar dat Telegraaf zich geheel gaat richten op nieuwsvoorziening. Voor online tv-entertainmentprogramma’s zoals ‘Dagboek van een minnares’, ‘Heren uit de kleren’ en ‘Geld van de Sterren’ zou geen plaats meer zijn. Al eerder is bepaald dat Telegraaf VNDG-platform in Telegraaf.nl wordt geïntegreerd. Wanneer de entertainment programma’s worden gestaakt vervalt Telegraaf.nl in feite in haar oorspronkelijke vorm. Al jaren waren op de nieuwssite al nieuwsvideo’s te zien onder de titel ‘Telegraaf Video’.

Een anonieme TMG-medewerker meldt aan Spreekbuis.nl: ‘Terwijl er de laatste jaren op vrijwel alle TMG-activiteiten bezuinigd moest worden, kon het bij de Telegraaf VNDG-afdeling niet op. Er werd continue voor de duurste oplossingen gekozen met een presentator, die zelfs meer salaris ontvangt dan Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen. Dat terwijl de online programma’s belabberd worden bekeken en de reclame-inkomsten ook zwaar tegenvallen. Telegraaf VNDG is het grootste TMG debacle sinds de overname van Hyves.’

Meerdere bronnen melden dat het Belgische Mediahuis klaar zou zijn met de dure, maar nog niet erg succesvolle Telegraaf VNDG-activiteiten en binnenkort het VNDG-merk laten vallen.

De communicatie-afdeling wil de geruchten noch bevestigen, noch ontkennen: ‘In november maakte TMG (o.a.) bekend zich te concentreren op de ontwikkeling en het vermarkten van de sterke merken in haar portfolio en te streven naar marktleiderschap voor deze merken. Het videoplatform Telegraaf VNDG is een van de merken van De Telegraaf die in mei 2017 gestart is en in de startblokken staat. Het platform is geïntegreerd in de website van De Telegraaf en met Telegraaf VNDG hebben we onze positie als uitgever versterkt. In november werd ook bekend gemaakt dat er in de organisatie zelf een en ander zou wijzigen en per 1 februari zijn we gestart met een nieuwe organisatiestructuur. In die nieuwe organisatiestructuur heeft Mandy van der Wal de functie van Directeur Video. Zij is verantwoordelijk voor alle video-activiteiten TMG breed en rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur’, aldus de communicatieafdeling van TMG.

Update 10 februari 16:15:

Naar aanleiding van Spreekbuis.nl artikel is er een tweede reactie vanuit TMG gekomen: ‘We stoppen niet met Telegraaf VNDG. Als je een dergelijk project start is dat kostbaar, daarom bekijken we hoe we efficienter kunnen werken.’

Bronnen in dit stuk zijn bekend bij de Spreekbuis-redactie. De TMG-medewerkers hebben aangegeven anoniem te willen blijven om geen carrièreschade op te lopen binnen het TMG concern.

1 Trackback / Pingback

  1. Telegraaf VNDG op de schop

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*