Jan van Veen komt binnenkort met Candlelight podcast

In aanloop van de Online Radio DayOnline Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal:  ‘Mister Candlelight’ Jan van Veen.

Nog even beginnend over je korte comeback bij de publieke omroep begin dit jaar. Na vier uitzendingen hield je radioprogramma alweer op en wat er veel commotie. Heb je het nog kunnen uitpraten?
De zaak tegen Omroep Max is nog steeds niet afgewikkeld en ik ben nog steeds in gesprek om tot een oplossing te komen.

Luisteraars kunnen nog wel steeds genieten van Candlelight Radio. Het station is 24/7 is direct via Candlelight.nl, maar ook via diverse online radioplatformen te vinden. Welk distributieplatform gebruiken jouw luisteraars het meest? 
Candlelight Radio is inderdaad via vele platformen te beluisteren. Op basis van mij bekende gegevens is Nederland FM voor ons de grootste in aantal luisteraars.

Wat doen je om jouw luisteraars vast te houden en regelmatig terug te laten keren? 
Continue zorgen voor de beste muziek non-stop van de afgelopen 50 jaar en je met gedichten onderscheiden. Ik krijg veel positieve reacties van luisteraars omdat je bij ons nog kunt genieten van muziek die je nergens meer hoort.

Voor veel landelijke radiostations is de ochtend een piekmoment op gebied van luisteraars. Is dat ook bij Candlelight Radio het geval?
De piek ligt bij ons wat later in de ochtend. Ik denk dat veel stations al vroeg beluisterd worden in de auto.

Onlangs gaf je aan ook te gaan starten met een Candlelight-podcast. Is daar al meer over bekend?
Wij hebben gepland met de podcast uiterlijk begin november te starten.

De plaatkeuze doe je zelf. Waar moet een nummer aan voldoen om in Candlelight Radio gedraaid te worden?
Dat is een echt kwestie van mijn gevoel of een nummer past in de sfeer van Candlelight.

Je gaat hoogstwaarschijnlijk nog jaren door met Candlelight, maar stel als je een opvolger zou moeten kiezen om de gedichten voor te dragen; wie zou dan jouw perfecte opvolger zijn? 
Ik hoop die opvolger(ster) snel te leren kennen. Candlelight Radio kan prima een nieuwe stem gebruiken en ik wil degene ook een kans geven. Candlelight Radio moet in de toekomst ook minder afhankelijk van mij zijn.

Tijdens de Online Radio Day is ‘het verdienmodel’ één van de belangrijke thema’s. Je spreekt zelfs persoonlijke Candlelight gedichten in voor Muziekwenskaart. Wat voor activiteiten doe je nog meer rondom Candlelight?
Er komen op korte termijn nieuwe vaste items op Candlelight Radio die hopelijk een bijdrage gaan leveren aan de dekking van de kosten en meer luisteraars brengen. Binnenkort kan ik daar meer over vertellen.

Waarom verdient Candlelight Radio een nominatie voor de Online Radio Awards?
Er kan er maar één de beste zijn. Hopelijk krijgen wij als kleine zender ook een kans.

Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl

1 Trackback / Pingback

  1. De beste Spreekbuis-interviews van 2019 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*