Dennis Ruyer: “Ik was bijna weg naar Radio 2”

In een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast’ is 538 en Veronica DJ Dennis Ruyer te gast. Dennis onthult in deze podcast bijna te zijn overgestapt naar NPO Radio 2; “Ja, ik was bijna weg naar Radio 2, vorig jaar. Giel (Beelen red.) vult nu dat tijdstip in.”

Dennis vertelt in ‘De Broadcast’: “De magie zit niet zozeer in de dag. De avond en de nacht hebben ook absoluut z’n charme”. En dan: “Ja, ik had mijn baan al opgezegd (bij Radio Veronica red.). Ik had al een tijdje contact met Radio 2 en BNN/Vara en dacht ik ga het gewoon doen”.

Daarmee dacht Dennis een nieuw avontuur aan te gaan waar hij zich opnieuw kon uitvinden. Uiteindelijk is Dennis overgehaald door Rick Romijn “via een appje” en middels een gesprek met Marc Adriani om het niet te doen. “Ik blijf gewoon nog even lekker hangen. Dat was niet het moment om zo’n stap te maken, ik geloof dat alles dan wel weer een reden heeft”, aldus de DJ.

Dennis praat in twee afleveringen uitgebreid over zijn start als DJ, zijn loopbaan bij Veronica FM, zijn overstap (samen met van Inkel en Evers) naar Radio 538 en zijn nieuwe middagshow op Radio Veronica.

Radiopapa van Inkel
Verder vertelt Dennis Ruyer dat hij Jeroen van Inkel ziet als zijn radiopapa. In ‘De Broadcast’ praat Dennis ook over zijn begin periode en dat hij gecoacht werd door zenderdirecteur Robert Jensen. Hij vond hem toen “Streng maar rechtvaardig, dan ging hij airchecks luisteren, en dan kreeg je er soms van langs en soms vond hij het heel goed en dan stuurde hij het naar Z100”, aldus Dennis in ‘De Broadcast’.

Robert Jensen dankbaar
Ook zegt Dennis over Robert Jensen: “Nog wel steeds dankbaar dat hij me ooit heeft aangenomen, dat hij zei maandag kan je beginnen. En dat hij toch iets in me zag. Ik denk alleen niet dat hij de beste manager is”.

De Broadcast
Sinds oktober is de nieuwe media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten. Podcasthosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Catherine Keyl, Chiel van Praag, Rick Romijn en Bert Kuizenga hebben al deelgenomen. Luisteren kan via www.debroadcast.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*