Wayne Parker Kent maakt nieuwe podcast voor Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport lanceert officieel de podcast ONBEPERKT, een show waarin bekende en onbekende mensen vertellen over het overwinnen van hun beperkingen.

Iedere aflevering ontvangen Wilfred Genee en Eva Eikhout een gast. Concept en productie van de podcast komen voor rekening van Wayne Parker Kent. De aflevering met Tim Coronel als gast is nu hier te beluisteren.

ONBEPERKT draait dus om zichtbare en onzichtbare beperkingen. Soms officieel aangeduid als handicap. Maar veel vaker ook helemaal niet. “Iedereen heeft beperkingen. Maar niet iedereen herkent deze in zichzelf. Dat is zonde. In die zin is het niet kennen van je eigen beperkingen de enige echte beperking. In ONBEPERKT proberen Wilfred en ik samen met onze gasten dat gesprek over beperkingen open te breken”, vertelt Eva Eikhout, zelf geboren zonder armen en benen.

Eikhout presenteert de podcast samen met Wilfred Genee. Volgens Genee valt er vooral rond sport en beweging veel te bepraten. “Bij mensen met een handicap wordt er altijd gekeken naar hun beperking. Terwijl er bij mensen zonder handicap altijd gekeken wordt naar talent. En dat is natuurlijk best een beetje gek. Want iedereen heeft zo zijn of haar beperkingen en talenten”, aldus Genee.

Fonds Gehandicaptensport brengt de podcast uit onder de vlag van UniekSporten.nl; het platform van het Fonds waarop alle informatie omtrent sporten met een beperking te vinden valt. De podcast zelf is een primeur voor Fonds Gehandicaptensport. “Het is inderdaad de eerste keer dat we een podcast maken. Maar dit onderwerp leent zich er perfect voor. In een podcast kan je goed de diepte ingaan”, vertelt Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. Boor was onder de indruk van de openheid bij de presentatoren. “Praten over je eigen beperkingen is lastig. Of die beperking nu zichtbaar is of niet. Maar in de eerste aflevering hoor je al een heel open gesprek. Je leert ook de presentatoren een stuk beter kennen. Zo’n open gesprek is nodig. Zeker binnen dit thema.”

Creatief bureau Wayne Parker Kent ontwikkelde het concept en verzorgde samen met Radio Veronica, waar Wilfred Genee de ochtendshow Veronica Inside presenteert, de productie. “We zijn zeer tevreden met het resultaat tot nu toe. Van Fonds Gehandicaptensport tot de productie en onze presentatoren; ze hebben allemaal écht gezocht naar een oprechte en open manier om deze show te maken. Dat is binnen dit onderwerp ontzettend lastig en kwetsbaar. Daarom zijn we extra trots op het resultaat”, aldus Daan Zoetmulder, Managing Director van Wayne Parker Kent.

De eerste afleveringen van ONBEPERKT zijn te beluisteren via Apple Podcasts, Spotify, Soundcloud en iedere andere grote podcast-app.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*