RTL springt in gat van ‘Opsporing Verzocht’

In november werd bekend dat het succesvolle programma ‘Opsporing Verzocht’ wordt ingekort. RTL gaf direct aan graag met de politie te willen bespreken om het programma eventueel over te nemen. Deze week werd bekend dat RTL in samenwerking met de politie daadwerkelijk met een misdaadprogramma gaat komen. Oud-TROS directeur Karel van Doodewaerd noemt de gang van zaken ‘triest’.

Van Doodewaerd: AVROTROS kort Opsporing Verzocht in. Super relevant maatschappelijk programma. Politie gaat samenwerken met RTL die er nu met de bal van door gaat. Zoals te verwachten was. Triest.’

AVROTROS-omroepverenigingsraadslid Marc Smeets meldt dat de beslissing van inkorten niet bij AVROTROS, maar bij de NPO ligt.  ‘Is helaas inderdaad puur een bedenksel van NPO. AVROTROS heeft hierin geen aandeel. NPO is dom bezig. Betreur het voor AVROTROS’, aldus Smeets.

In RTL Crime Desk, het nieuwe misdaadprogramma dat vanaf 11 januari wekelijks te zien zal zijn op RTL 5, gaan de politie en het Openbaar Ministerie de hulp van het publiek vragen bij het oplossen van onopgehelderde, ernstige misdrijven. Presentatie ligt in handen van John van den Heuvel en Mick van Wely met medewerking van onder anderen Saskia Belleman, Kees van der Spek, Thijs Zeeman en Ewout Genemans. De presentatie van het programma is in handen van Marieke Elsinga.

8 Comments

 1. De zoveelste domme beslissing van Fransje Klein.

  Wel goed dat RTL nu ook met zo’n programma komt.
  Ik had het echter op maandag of dinsdag op RTL4 gezet en dan later in de week herhaald op RTL5. Dan bereikt het echt een grote groep mensen. Married at first sight dan op Ma + Woe of Di + Woe.

  • Frans Klein: Een kleine vent die groot is in het nemen van kamikaze beslissingen! Van Opsporing Verzocht blijf je aF. Overigens meesterzet van RTL.

 2. In het nieuwe jaar worden toch meer afleveringen van Opsporing Verzocht gemaakt dan gepland. De publieke omroep liet eerder weten de zendtijd en het aantal uitzendingen in te korten, maar maakte dinsdag bekend dat er alsnog 44 afleveringen op de planning staan.

 3. Crime Desk wordt geproduceerd door Act of crime, de productiemaatschappij van John van den Heuvel en is vanaf 11 januari acht weken lang elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5. Of er meer afleveringen komen is dus nog niet zeker.

 4. Krampachtig probeert RTL nog te redden wat er te redden valt. Maar lineaire TV is op zijn retour. En hard ook! Videoland van RTL loopt niet, genoeg betere alternatieven te vinden. En met het binnenhalen van de champions league proberen ze meterkastzendertje (waar enkel een PC draait met TV software, met er naast een washok als studio) RTL7 nog nieuw leven in te blazen. RTL8 is verliesgevend, levert niets op, niemand kijkt er naar. RTL5 idem dito. RTL4, tja…

  Enige redding is als de Mol de boel overneemt en alles laat samensmelten. Namen als SBS6 en het merk Veronica laat vallen. Niet meer van deze tijd.

  Mensen kijken steeds minder lineaire TV.
  Bron: spreekbuis.nl 19 juni 2019.

  Citaat:”De populariteit van het tv-scherm lijkt niet onverminderd, maar deze wordt tegenwoordig wel anders gebruikt. Zo wordt er veel minder lineair tv gekeken. Zeker onder Millennials maakt het een vrije val. Waar ze in 2018 nog 32% van hun kijktijd aan ‘gewoon’ lineaire tv kijken besteedden, is dat nu gezakt naar 21%. Ruim de helft van alle jongeren verwacht over drie jaar zelfs helemaal niet meer lineair te kijken. De daling van lineair tv kijken wordt bijna geheel opgevangen door On Demand.”

  En wat doet RTL hier aan? Niets. Videoland is een lachertje met slechte NL series waarbij een doorsnee soap uit Kazachstan of Uzbekistan nog serieuzer genomen kan worden dan deze pulp. En Peter “Hee! Hallo! Ben ik in beeld? Hahaha!” van der Vorst gaat daar niets aan veranderen. RTL blijft om te janken.

  Het is niet eens Nederlands, maar Luxemburgse rotzooi dankzij die u-bocht constructie uit 1989. Uit de tijd, weg ermee!

 5. Serieus ik kijk helemaal geen tv meer waar je vroeger nog geweldige tv had is het nu bagger en treurnis….ik kijk alleen nog Discovery nat geo ,soms Netflix…maar vaker staat de tv uit…. politiek correcte tv 13 in dozijn…bah bahhh…series als mc gyver, Magnum,tatort,a-team,airwolf,top pop,rad van fortuin,ter land ter Zee,in de lucht,een Nederlandse versie van dual survival ,ook de nieuws en journaals zijn allemaal linkse deugneus televisie…echt de kots 🤮 …

 6. Dus de NPO verslonst zijn kerntaak en laat het over aan de commerciëlen.
  Misschien is het slimmer dat de NPO daadwerkelijk datgene gaat doen waartoe ze is opgericht: Mensen informeren. Laat amusement lekker over aan de commerciëlen. NPO ga weer hoogstaande televisie maken met onderwerpen die van maatschappelijk nut zijn en investeer daar ook meer in in plaats van het af te schalen. Wij betalen er tenslotte allemaal (verplicht) aan mee.

 7. Mooie zet van Rtl!
  Maar ik snap de NPO niet ze wilden meer diversiteit, hebben ze die willen ze het niet.
  Zou het daar door komen dat er te veel allochtonen negatief in dat programma zitten wat tegen de schenen van Fransje Klein schopt?
  Maar het geeft wel de werkelijkheid weer zoals het is in Nederland, en dat wil de linkse elite die de NPO bestuurt onder het tapijt vegen.
  Jan met de pet heeft dat allang door, en kijk steeds minder tv daar door!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*