Jan Roos sluit terugkeer bij de publieke omroep uit

Een terugkeer op de publieke omroep ziet Jan Roos niet meer gebeuren. Ook niet bij Ongehoord Nederland. Dat vertelde hij in een het NPO Radio 1-programma MISCHA!.  

Roos: ‘Ik vind de NPO een probleem, aangezien het maar een bepaald gedeelte van Nederland geeft wat ze willen. Als je iets minder links bent, heb je er niets te zoeken, niet te luisteren en niets te kijken. Zogenaamde rechtse omroepen, zoals WNL en Powned zijn precies hetzelfde als de rest geworden..  Er zit niks meer tegendraads en rechts meer in en meer van hetzelfde. Als je een ander verhaaltje vertelt dan wordt je er uit geflikkerd. Als niet zegt wat de NPO zegt dan wordt je er uit geflikkerd.’

Van 2010 tot 2015 was hij verbonden aan de omroep PowNed, waarvoor hij korte televisiereportages maakte en co-presentator van het opiniërende journalistieke radioprogramma Echte Jannen was. Begin 2016 stapte hij daar op. Tegenwoordig maakt hij samen met ex-Powned presentator Dennis Schouten het Youtube-programma Roddelpraat, waar zij wekelijks meer dan een half miljoen kijkers hebben.  Jan Roos geeft aan terugkeer bij de publieke omroep uit te sluiten, aangezien hij vindt dat hij bij geen enkele omroep past.

Roos: ‘Ongehoord Nederland heeft mij gevraagd of ik iets voor ze wil doen, maar dat doe ik ook niet.’

Jan Roos was gisteren te gast bij Mischa Blok in haar nieuwe nachtprogramma MISCHA!. De aflevering is hieronder terug te luisteren:


14 Comments

  • @Juul Geleick; ben je niet in de war met jezelf? Oh wee je gebeente wie de NPO links en een D66 bolwerk durft te noemen! Dan krijgt men de toorn van Juul Geleick over zich heen.

   Wel opvallend dat heel veel mensen op deze website aangeven de NPO ook te links te vinden. Maar ja, die zien dat volgens de heer Geleick allemaal verkeerd.

   Dat Jan Roos een wat clownesk voorkomen heeft wil niet zeggen dat zijn verhaal over Omroep WNL en Powned geen hout snijd. Ik denk dat veel mensen het met hem eens zullen zijn.

  • Waarom deze reactie??

   En wil graag ook eens eerlijk antwoord hoe jij kijkt op het volgende,

   De Avro-Tros organiseert weer de radio ring verkiezingen prima.

   Maar waarom mogen er maar een beperkte selectie aaan radio programma’s en podcasts aan mee doen?

   Ik weet van vrienden die gestemd hebben, dat ze bij de vrije keus de Ochtend programma van Radio Continu hebben genomineerd en een aantal de middag programma van Sublime, als mede bij de podcast hebben we bij de vrije keus Roddel praat neer gezet en Tpo podcast ( beide nog al rechts ) .
   We hebben dit maandag avond gedaan, het stond in eerste instantie ook op de site vermeld.
   Maar dinsdag avond weer gekeken en onze keuzes waren verdwenen , en we konden ook niet op nieuw stemmen op deze keuzes.
   Hoe kan dat heb jij enig idee waarom ze zo selectief zijn?

   • @ De Koot: zo je verhaal te lezen is er aan de verkiezing van de Radioring ook het een en ander te verbeteren! En ik weet ook dat daar ook al jaren onvrede is. Michiel Veenstra van Kink bijvoorbeeld.

    Echter is de verkiezing van de Radioring maar een onderdeel. Waar ik en ik denk best veel andere Nederlanders zich al jaren mateloos aan ergeren is het linkse bevooroordeelde gehalte van de NPO! Altijd maar ernstige verhalen over het klimaat, geen enkele kritische noot over massa-immigratie, door D66 opgedrongen genderneutraliteit en verbanning van zwarte piet, vijandige bejegening van rechtse politici en ga zo maar door.

    En dan nog als er Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn. Ook zo lekker eenzijdig. Alles van de republikeinse partij deugd niet en is het grote kwaad. Terwijl de democraten en democratische presidenten(Clinton/Obama)niks verkeerd kunnen doen. Een voorbeeld; Trump is al meer dan een jaar geen president van Amerika meer en nog elke keer als Twan Huys Buitenhof presenteert moet Donald Trump afgezeikt worden. Wat heeft die Twan Huys een fobie met Trump, om misselijk van te worden. Ik weet het wel, hij was close met de Clintons en is nog steeds gefrustreerd dat Hillary Clinton van Donald Trump de verkiezingen verloor.

    Waar Jan Roos gelijk heeft is dat Omroep WNL een rechts tegengeluid zou bieden is daar niets van terecht gekomen. Als ik zie hoe Geert Wilders in interviews met Rick Nieman botst over massa-immigratie vraag ik mij net als Jan Roos af wat het rechtse gehalte van Omroep WNL is? Zo kan Geert Wilders net zo goed door BNNVARA geïnterviewd worden. Bij BNNVARA kun je het nog wel verwachten.

    Maar volgens Juul Geleick is zien wij dat allemaal verkeerd en is dat allemaal grote onzin! Wat hij heeft jarenlang bij de NPO gewerkt. Dat kan wel zo zijn maar best een groot deel van Nederland stemt rechts en daar is bij de NPO(waar rechts stemmend Nederland via de belastingen ook aan meebetaald!)niets van te merken. Al heeft Juul Geleick 100 jaar bij de NPO gewerkt.

    Vandaag beste De Koot, deze reactie. En wat betreft AVROTROS, ook allang geen rechtse omroep meer. Dat was nog in de tijd van Willem Duys en G.B.J. Hilterman. Nu is AVROTROS een D66 omroep geworden.

 1. ik ben fan van Jan, al sinds Martin Simek, een echte Jan.
  Vooral doorgaan Jan en mooi om te zien hoe je altijd weer die zure, linkse, slissende depressierupsjes over de kling weet te krijgen

 2. Juul, je had toch vroeger een pleuris hekel aan D’66. Wegens geen belangstelling voor de omroep en de medewerkers.
  Is dat nog zo?

  • Nee, dat betrof dat kamerlid dat niet meer in de kamer zit Ruud.
   Waarom zet je niet even je achternaam erbij (bij mij bekend inmiddels).

   Op die andere mensen reageer ik niet meer. Dat zijn van die types die de hele dag niks anders doen dan op allerlei websites hun “sporen achterlaten’. Vaak anoniem, lekker veilig. Ze hebben niks anders te doen……of willen niet.
   Ik kom tenminste op voor m’n beroepsgroep, niet anoniem. De anderen zullen waarschijnlijk geen beroep hebben. Of willen hebben.

   • Opkomen voor je beroepsgroep? En dan Jan Roos ‘een vervelende verwarde man’ noemen. Lekkere steun.
    Waarom heb jij het toch elke keer weer over het ontbreken van de achternamen van reageerders? Kun je anders niet controleren of die persoon dan zijn of haar sporen heeft verdiend in de industrie?
    Als dat een reden is voor diskwalificatie van een reageerder dan kun je beter een eigen forum beginnen met je maatjes. Lekker over 192 en Veronica kletsen met elkaar. Blijven we verschoond van oubollige en hautaine reacties.
    Groetjes Pim (achternaam bij de redactie bekend).

  • Yes,
   Zo zie je maar, niet altijd is naam en toenaam nodig, het omroepwereldje is klein.

   En nu ik er toch ben, even reclame maken voor de toko:
   Radio Paradijs Utrecht 1467 AM , 205 meter.
   “Ze” zeggen: goede muziek.

 3. Een publieke omroep zou geen linkse of rechtse trekjes moeten hebben. Persoonlijk zit ik daar niet op te wachten. Daarom zou het beter zijn in deze tijden om slechts één publieke omroep te hebben die zelf het kijk- en luistergeld ophaalt. Op deze manier is de zelfstandigheid ook wat meer geborgd.

  • Soort BBC.
   Zou ik helemaal voor zijn.
   Nu is npo net een supermarkt. De kaasafdeling wordt de ene dag door een pastoor en de andere dag door een zakenman gerunt terwijl het de kaas niet veranderd. Alleen de verpakking heeft een andere kleur.
   Ons systeem kost veel meer geld en is onlogisch.
   Je zal hoedanook altijd mensen hebben die zich niet thuis voelen bij een publieke omroep…hetzijzo.

  • Opa, wat u beschrijft is precies wat een publieke omroep dus niet zou moeten zijn. Een publieke omroep moet er namelijk voor iedereen zijn. Dat is de kerntaak en dat onderscheid het van de commerciële omroepen. De ene kijker is links, de ander rechts, de ander zit in het midden. Bij een publieke omroep zou je dus per definitie al die geluiden moeten terugzien. Dus zowel het linkse als rechtse geluid.

 4. Wat zou er mis zijn met een neutrale publieke omroep, dus niet links en niet rechts, die iedere “kleur” aandacht geeft. Goed onderwijs zou ook vrij van godsdienstinvloeden moeten zijn. Publieke taken, ook de publieke omroep, behoren neutraal te zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*