Televizier-Ring organisatie cancelt Roddelpraat

Door de stemmen van het publiek kwam het online programma van Jan Roos en Dennis Schouten alsnog op de nominatielijst. De organisatie van de Gouden Televizier-Ring heeft echter bekendgemaakt dat het online programma alsnog wordt uitgesloten van de de stemronde voor de verkiezing voor Televizier-Ster-Online.

Jeroen de Goeij (Televizier Hoofdredacteur Televizier) meldt: ‘We vinden dat het programma Roddelpraat (kwetsbare) groepen en personen in de samenleving consequent in een hoek zet en beledigt. Daarom zijn wijn van mening dat een dergelijke serie niet moet meedingen naar een prijs als deze.’

Eigenlijk stond RoddelPraat al niet in de door Televizier opgestelde longlist, maar kijkers stemden de online serie alsnog bij de twintig winnaars van de kwalificatieronde.

Update: Er komt steeds meer kritiek op de beslissing van de Televizierring-organisatie. Diverse entertainmentprogramma’s, waaronder Shownieuws en RTL Boulevard uiten hun kritiek op de beslissing. Ook ‘Mister Radioring’ Arjan Snijders laat in NPO Radio 1weten dat een publieksprijs niet tijdens een competitie aangepast zou mogen worden.

4 Comments

  1. Schandalig van de organisatie om dit te doen bij een publieksprijs. Jeroen de Goeij die hoort hier niet te bepalen wat wel en niet goed is voor het volk. Hij dient dan ook uit de organisatie van de prijs te worden gezet en wat mij betreft ook uit zijn functie. Wat een walgelijke man!

  2. De Televizierring is al jaren niet meer serieus nemen. Laat totale kijkcijfers meewegen in de stemmen. Maak er een soort Top 40 hitlijst van.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*