‘Televizier Ring helpt Roddelpraat in het zadel’

[blog] Ondanks de wekelijkse 300.000 views is het Youtube-programma Roddelpraat nog niet bij iedereen bekend. Daar lijkt nu snel verandering in te komen door een blunder door de organisatie van Gouden Televizier-Ring.

Het Roddelpraat-duo Jan Roos en Dennis Schouten liet dinsdag weten een e-mail te hebben ontvangen van Televizier, waarin staat dat ze geen kans meer maken op de Televizier-Ster voor populairste online-videoserie. De Televizier Ring-organisatie meldde dat Roddelpraat groepen in de samenleving zou beledigen, waardoor de organisatie van mening is dat een dergelijke serie “niet moet meedingen naar een prijs als deze.”

Roddelpraat stond eerder al niet op de longlist van programma’s waar uit gekozen kon worden, maar doordat Roddelpraat zo vaak werd ingevuld als vrije keuze, behaalde het alsnog genoeg stemmen om door te gaan naar de volgende ronde.

De Televizier Ring-organisatie besloot het programma vervolgens alsnog uit te sluiten van deelname, terwijl het programma (bekend om de vaak ongefundeerde roddels, scheldkanonnades en grove beledigen) door het publiek tot de shortlist is verkozen.

De diskwalificatie door de Televizier-Ring organisatie heeft er nu juist hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat het online programma meer aandacht krijgt, dan zij ooit als mogelijke winnaar zou krijgen.

Hiermee heeft de organisatie in feite Roddelpraat een dienst, bewezen, terwijl het 57 jaar oude instituut De Gouden Televizier Ring nu al een flinke deuk heeft opgelopen. En het verhaal lijkt nog een staartje te krijgen, aangezien Dennis Schouten en Jan Roos hebben aangekondigd een kort geding aan te willen spannen.

5 Comments

 1. Gisteren heb ik naar Roddelpraat een keertje gekeken, maar vond het een rommelig programma dat ook nog slecht is opgenomen. Lijkt me in ieder geval niet programma die een prijs kan winnen. Toch is het wel schokkend dat die organisatie het stemvee niet serieus neemt en zomaar dat programma uit de nominaties weg gaat halen. Hoe zuiver zijn die Televizierring-verkiezingen dan nog?

  • Wat een arrogantie. Misschien is er wel vraag naar minder gestileerde programma’s. Wat voor bagger we vandaag de dag voorgeschoteld krijgen, lijkt me dat niet onwaarschijnlijk.

  • Ik keek laatst naar een You Tube uitzending van de NPO.
   Ik schrok ervan hoe ver men gaat om blanke heteroseksuele overal de schuld van te geven.
   Lekker makkelijk om alles op een bepaalde groep te schuiven. De zg gemarginaliseerdenflikken hetzelfde, van wat hun wordt aangedaan. Trouwens ook nog eens in het kwadraat. Racisme enz zal voorkomen maar hetzelfde als in de VS aub. Laat me niet lachen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*