Hoe spraaktechnologie het ondernemersnieuws nog dichterbij brengt

[PARTNERBIJDRAGEBLOG DOOR ROEL DE WIT]
Bij De Ondernemer hebben we, dankzij goede samenwerking met onze collega’s van DPG Media, al in een vroeg stadium kunnen experimenteren met de spraaktechnologie ’text-to-speech’. We lanceerden dit voorjaar als eersten een dagelijkse ochtend-nieuwsbrief, die kon worden voorgelezen door een virtuele stem.

Met de voice-techniek van XS2Radio die zich snel verder ontwikkelt, hebben we onlangs al een tweede stap gezet: 24/7 nieuwsbulletins met continu het laatste ondernemersnieuws, te beluisteren via onder meer onze website en de bekende podcastkanalen. En wat ervaren ook wij: deze bulletins worden meer en meer beluisterd via de smart speaker. Zeg ‘Speel De Ondernemer Vandaag’ en je hoort het laatste ondernemersnieuws.

Van podcast tot visual radio
We hebben sowieso veel met audio, bij De Ondernemer. Van podcastseries, ook voor partners, tot live online radio en intussen ook ‘visual radio’, ons team kan het, doet het. En we denken komend voorjaar de text-to-speech-techniek dusdanig op orde te hebben dat ook terugpraten, reageren op een vraag bijvoorbeeld, voor de smart speaker optimaal werkt.

Immers, zoals PwC in zijn Media Outlook concludeerde: ,,De opkomst van de slimme speaker heeft grote impact op de manier waarop consumenten media ervaren, zoekopdrachten uitvoeren, apparaten bedienen en hun online aankopen doen. Spraakgestuurde bediening biedt nieuwe mogelijkheden aan legio partijen. Het aantal toepassingen dat gekoppeld kan worden aan smart speakers resulteert in een enorme potentie.”

Potentie van smart speaker
Die potentie zien wij ook, ervaren wij bij De Ondernemer eigenlijk al. En: deze innovatie past ons, we onderscheiden ons er bovendien mee. Het biedt als zakelijk platform redactioneel en zeker ook voor onze partners nieuwe, interessante kansen. De cijfers spreken daarbij voor zich: al 71 procent van de bezitters zegt dagelijks gebruik te maken van de smart speaker, waarbij één op de tien er wekelijks online mee shopt.

Zeg tegen de smart speaker of in de auto ‘Speel De Ondernemer Vandaag’ en je hoort het laatste ondernemersnieuws” (Roel de Wit, mediaspecialist De Ondernemer)

‘Slimme’ huishoudens
Uit onderzoek van Multiscope in juni bleek dat bij vier miljoen Nederlandse huishoudens een of meer smarthome-producten in huis staan, waarvan 23 procent een smart speaker is. Met de feestdagen in aantocht, intussen technisch betere én betaalbare smart speakers, en een Apple dat zich na Google en Amazon serieuzer dan ooit op deze markt heeft gestort, ben ik ervan overtuigd dat dat percentage eind dit jaar beduidend hoger uitpakt.

Lees ook: De Ondernemer zet met 24/7 audionieuws volgende stap in Text To Speech

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*