Boer zoekt vrouw, Flikken Maastricht en Wie is de Mol? komend seizoen voorzien van audiodescriptie

Komend seizoen zijn Boer zoekt vrouw (KRO-NCRV, NPO 1, startdatum wordt later bekendgemaakt), Flikken Maastricht (AVROTROS, vanaf vrijdag 7 januari op NPO 1) en Wie is de Mol? (AVROTROS, vanaf zaterdag 1 januari op NPO 1) wederom met audiodescriptie te zien bij de NPO. Met deze toevoeging worden de programma’s toegankelijker voor blinden en slechtzienden.https://www.youtube.com/embed/3ExjYzoQpcA?autoplay=0&controls=1&modestbranding=1&rel=0&showinfo=0&wmode=opaque

Bekijk de teaser van Wie is de Mol? met audiodescriptie

Audiodescriptie
Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind
zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze
extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn
bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de
verhaallijn. De NPO verzorgt per jaar een aantal programma’s met audiodescriptie. Bezoek de website voor een overzicht en een voorbeeld.

Earcatch
Bij het begin van elke aflevering komt een logo in beeld met een herkenbaar geluid, dat aangeeft dat het programma audiodescriptie heeft. Via de gratis app Earcatch zijn de beschrijvingen exact synchroon met de uitzending te beluisteren. Het voordeel van deze app is dat de omgeving van de gebruiker niet verplicht hoeft mee te luisteren. De audiodescriptie wordt via de hoofdtelefoon van de gebruiker apart aangeboden. Meer informatie over de app is te vinden op de website van Earcatch.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*