XS2RADIO gaat verder onder nieuwe merknaam XS2Content

Met een nieuwe naam, huisstijl, website en positionering wil XS2Content met haar platform alle soorten bestaande content van organisaties kunnen omzetten naar andere contentvormen.

Onder de naam XS2RADIO is de Hilversumse startup in 2020 gestart met het omzetten van tekstuele content naar audio in radiovormgeving door middel van geavanceerde text2speech-technieken. Door verbreding van producten en diensten dekte deze naam echter niet meer de lading van het techbedrijf. De afgelopen maanden is het bedrijf daarom bezig geweest met aanpassing van positionering, merknaam en huisstijl.   

Transformatie
Afgelopen jaar heeft het bedrijf zich getransformeerd naar een techbedrijf, waarbij content genererende organisaties hun bestaande content kunnen vermenigvuldigen naar andere mediavormen, waaronder podcasts, audiobulletins en (nieuws)video’s met avatars, maar ook vice versa.

Klanten
Het bedrijf heeft afgelopen jaren diverse projecten opgezet voor onder andere De Ondernemer, Mediahuis Nederland, DPG Media, MTV/Paramount International, Talpa Network en Business Insider Nederland. Komende maanden zal XS2Content de internationale markt verder gaan betreden om, naast uitgevers en mediabedrijven, ook meer focus te leggen op andere content genererende sectoren, waaronder overheid, financiële sector, charitatieve organisaties, reclamesector en educatie.

Context gedreven mediaconsumptie
Mediaconsumptie wordt gedreven door context. Het leveren van content op de juiste plaats, in een relevant format op het goede moment is van belang om de content laagdrempelig over te brengen. Content schaalbaar maken op de traditionele manier is tijdrovend en duur. XS2Content heeft een technologie en platform ontwikkeld om bestaande content een nieuwe bestemming te geven, door kwaliteitscontent automatisch te vermenigvuldigen naar andere contentvormen met de inzet van hoogstaande AI-mediatechnologieën. Dit brengt voordelen op het gebied van schaalbaarheid, snelheid en kostenbesparing met zich mee.

Richard Otto (co-founder XS2Content): ‘De oude naam XS2RADIO riep regelmatig associaties op dat we een radiobedrijf zijn. Dit kwam ook doordat we in den beginne vooral TTS-audio projecten ontwikkelden. We hebben echter een bredere visie gevormd om op efficiënte wijze nieuwe content te genereren door middel van artificial intelligence. Voor deze nieuwe mediatechnieken bieden wij tegenwoordig ook een onderzoekplatform aan, waardoor nieuwe producten ook getest kunnen worden onder eigen- of externe gebruikerspanels.’

Richard Otto en Sebastian Plasschaert van XS2Content

Sebastian Plasschaert (co-founder XS2Content): ‘Naast mediabedrijven en uitgevers zijn de meeste bedrijven tegenwoordig content genererende organisaties. XS2Content kan hen ondersteunen om op een snelle, schaalbare en kostenbesparende wijze van reeds bestaande content andere toegankelijke contentvormen te genereren. Van bijvoorbeeld tekst naar audio, van podcast naar tekst of van tekst naar video’s voor Youtube, Instagram, TikTok en Facebook. De (creatieve) mogelijkheden om je doelgroep laagdrempelig te bereiken zijn daarmee veelzijdig‘ 

De transformatie naar XS2Content werd ondersteund en begeleid door marketingbureau Upmost en SVDJ.

Demovideo van XS2Content, waarbij diverse technieken, waaronder rss2video, custom avatars (beta), tailor made soundscaping, de XS2-filterdatabase en custom TTS-voice bij elkaar komen. 

3 Comments

  1. Geachte medewerk(st)ers van Spreekbuis. Er staat:

    Sebastian Plasschaert (co-founder XS2Content): ‘Naast mediabedrijven en uitgevers zijn de meeste bedrijven tegenwoordig content genererende

    organisaties. XS2Content kan hen ondersteunen om op …

    Er is een blanco regel in deze alinea. Is dit correct? Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  2. So far zie ik en hoor ik alleen maar technieken van andere bedrijven in de video. Wat is er dan zo speciaal nieuw aan?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*