Formule 1 en Twitter verlengen contentsamenwerking

Formule 1 en Twitter verlengen en vernieuwen hun content-partnerschap. De meerjarige overeenkomst zal F1-fans op het platform meer dynamische content en verslaglegging van hun favoriete sport brengen. De wereldwijde F1-fanbase op Twitter was in 2021 voor meer dan 70 miljoen Tweets verantwoordelijk – een stijging van 63% ten opzichte van 2020.  

Terwijl het Formule 1-seizoen 2022 verder gaat met een langverwachte terugkeer van de Australische Grand Prix, zitten fans op Twitter nog dichter op de actie uit de paddock en hoogtepunten op de baan.

Dankzij de vernieuwde overeenkomst met Twitter zullen Formule 1-fans gedurende het gehele r seizoen met meer videoclips worden bediend. Meer raceverslaggeving, interviews, archiefbeelden en momenten met hun favoriete coureurs op mobiel en web. Adverteerders kunnen hun merken linken aan de meest pakkende F1-content via Twitter Amplify met pre-roll video’s.

Jonge fanbase
Met meer dan 7,5 miljoen volgers op de vlaggenschip @F1, blijft de sport een jong en zeer betrokken publiek aantrekken met 65% van de Twitteraars onder de leeftijd van 35 jaar. In 2021, gezien als een van de meest meeslepende F1-seizoenen, namen 2 miljoen vrouwen deel aan het gesprek op Twitter.

“De uitbreiding van deze content-partnerschap bevestigt opnieuw de schaal en waarde van de F1-conversatie op Twitter. Fans zullen, met 20 clips per raceweekend, op Twitter nog meer content te zien krijgen over de raceschema’s van 2022 en 2023. Via Twitter Amplify zijn we in staat om impactvolle video hoogtepunten te leveren naast een meer gerichte reclame ervaring voor Formule 1-sponsors en andere merken die zich willen verbinden met deze snelgroeiende fanbase”, aldus Theo Luke, Senior Director, Global Content Partnerships bij Twitter.

Ashwin Desai, Head of Digital Media Rights bij F1: “We zijn verheugd om onze langdurige samenwerking met Twitter uit te breiden, en onze levendige F1 Twitter-gemeenschap meer content dan ooit tevoren te bieden. Twitter is de plek waar veel van onze fans naartoe gaan om alle actie van dichtbij mee te krijgen. Onze verbeterde output zal nog meer conversatie op gang brengen terwijl we een opwindend nieuw tijdperk voor de Formule 1 vieren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*