Bram Krikke in Dit Was De Radio: “Mijn ambitie is een middagshow”


Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week praten Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met niemand minder dan Qmusic-dj Bram Krikke. Hij vertelt over zijn radio carrière: de overstap van SLAM! naar Qmusic, zijn samenwerking met Tom van der Weerd en de combinatie van radio met zijn andere werkzaamheden.

En Bram onthult zijn grote radioambitie: een dagelijkse middagshow maken. Zie hier wat hij daarover zegt: https://www.instagram.com/p/Cly3LtDob8Y/

De gehele inhoud van aflevering 96:

  • Bram Krikke is onze speciale gast. Blijft hij die eeuwige belofte of komt de humor en scherpte uit zijn video’s ook steeds meer terug op de radio? Bram vertelt hoe hij zich bij het bravere Qmusic wel meer inhoudt dan vroeger op SLAM!, máár wel degelijk aan zijn presentatie-skills werkt. Met als uiteindelijk einddoel: de dagelijkse middagshow. En dus commitment aan radio en niet aan al die sociale platforms. Waarom kan Bram uiteindelijk tóch het meest van zichzelf kwijt via de radio?
  • Dan deel 4 van het grote Ochtendshow Onderzoek! Dit keer luisteren we hoe de zes grote ochtendshows op nationale muziekzenders de luisteraars aan het begin van de dag welkom heten. Ofwel: waarmee starten ze om 6 uur? Bij wie blijf jij hangen? Je hoort weer Qmusic, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica, NPO 3FMen NPO Radio 2.
  • In het blooperblokje hebben we o.a. een pijnlijk moment van Timur, weten meerdere presentatoren niet hoe hun collega’s heten, plus het chique geschiedenisprogramma OVT (dat staat altijd garant voor bloopersucces!).
  • Uiteraard ontbreekt Syb niet! 
  • Renzo Veenstra, ooit Radio 2, nu hoofdredacteur bij Omroep Brabant, is zijn liefde voor radio nog niet kwijt, onthult hij in de slotminuut.

De bonusshow bevat uiteraard het Radiovriendenboekje van Bram Krikke: pittige vragen van Harm, Arjan en Ron aan hem én andersom. Hij vertelt over zijn inspiratiebronnen, zijn grootste radioblunder en de wens om een geschiedenis programma te gaan maken! Verder: SLAM! seksspeeltjes circuleren onder het personeel en een heel leuk Qmusic-datingitem. En een hele speciale bonusblooper van het huidige Radio Mi Amigo met een instortende radiostudio (on air!): goud!!

Beluister de aflevering hier

1 Comment

  1. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van Bram maar, gezien zijn populariteit en bereik onder jongeren had hij natuurlijk samen met Tom al lang de doordeweekse middagshow op Q Music moeten hebben. Knal die Domien er toch eens uit.

1 Trackback / Pingback

  1. Patrick Kicken: Bram Krikke, de meest oncollegiale radiomaker van Nederland - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*