‘Bram Krikke van Slam! naar Qmusic’

Radio-dj en YouTuber Bram Krikke maakt binnenkort de overstap naar Qmusic. Hij gaat daar samen met zijn huidige Slam!-collega Tom van der Weerd een weekendprogramma presenteren. Dat melden bronnen aan AD.nl. Qmusic bevestigt het nieuws desgevraagd nog niet.

Bronnen melden aan Spreekbuis.nl dat Bram Krikke ook lange tijd in gesprek was met Talpa Radio om aan de slag te gaan voor Radio 538 . Het lijkt erop dat deze gesprekken dus niet tot een overeenkomst hebben geleid.

9 Comments

 1. Bram Krikke was ook een mooie kans geweest voor 3FM. Juist dit soort namen kan deze wel goed gebruiken. Echt een gemiste kans! (Al hebben ze daar wel meer kansen gemist..)

 2. Persoonlijk geen fan van het typetje Bram Krikke.
  Wel een slimme zet van Q Music.
  538 heeft zeker het nakijken.
  Wel dom om hem alleen in het weekend te zetten.

  @Simon Ook Bram Krikke had 3FM niet kunnen redden.
  De oplossing voor 3FM is heel simpel. Helemaal stoppen. De frequentie naar Radio 5. Serious Request onder de naam Het Glazen huis naar Radio 2 en NPO1 (en NPO3). Enkele festivals en andere events ook naar Radio 2. Op het kavel van Radio 5 een klein pop/rock/alternatief station in de stijl van StuBru. Onder het al bekende merk 3voor13 bijvoorbeeld. De baas van dit station Rob Stenders. Met een aantal al bekende en nieuwe namen. Niet voor jongeren maar gewoon iedereen die van deze muziek houd. Elk uur nieuws en af en toe (niet te veel) wat gesprekjes over muziek. Geen geleuter via de telefoon en geen spelletjes. Niet te veel gedoe met sidekicks in de studio (behalve als het een programma met Rob en Fred Siebelink is) Het moet helemaal draaien om de muziek.

  Voor Radio 2 Spijkers met Koppen naar Radio 1. Misschien voor op zaterdagochtend De Dik Voormekaarshow terug. Paste in der tijd niet meer bij 3FM maar past nu wel weer heel goed bij Radio 2. Vrijdagavond Stenders Latevermaak terug.

  • Je denkt teveel in sentimenten. De realiteit is dat men bij de NPO een platform wil hebben om de jongeren van 16-35 te bereiken. En we moeten accepteren dat door nieuwe media jongeren nu eenmaal moeilijker te bereiken zijn. De NPO is er niet om een niche markt te bedienen. Waar ik Pop/Rock/Alternative onder vind vallen. De NPO moet veel breder mikken. Verdeeld over leeftijdsgroepen. (2,3 en 5) En een nieuws en informatiezender (1). Maar ze moeten zeker niet de nadruk gaan leggen op bepaalde muziek genres. De festivalgangers van vandaag de dag hebben allang Kink gevonden. Waar ze de perfecte mensen hebben zitten die dit format kunnen uitdragen.

   Bram Krikke is razend populair onder de jongeren van vandaag de dag. Dus dat was ook een uitstekende optie geweest voor 3FM.

   Bram Krikke, Tim Hoffman, Rob Janssen, Dennis Schouten, dat zijn de mensen waarin je het moet zoeken als 3FM zijnde. Ze zijn populair op YouTube, hebben veel talent, spreken de doelgroep aan. En ze maken gewoon maatschappelijke programma’s op YouTube. Dus dat is precies wat 3FM nodig heeft. Bram Krikke is dus een gemiste kans voor ze.

   Goede zet van Q.

 3. @Ice ik denk niet te veel in sentimenten maar kijk waar de behoefte van de kijker en de luisteraar ligt. Het zou heel leuk zijn een zender voor jongeren zoals jij die beschrijft. Zeker met die mensen. Echter op het gebied van radio en ook nog op de FM heeft de NPO de boot allang gemist. Ze hadden niet moeten gaan sleutelen aan het oude 3FM dan waren ze waarschijnlijk nu nog steeds de grootste geweest. De behoefte onder jongeren is er niet. Wil je nu nog zo’n zender zoals jij beschrijft optuigen dan denk juist jij in te veel sentimenten! Een groot jongeren platform op internet dat samenwerkt met reeds bestaande door jongeren gebruikte online diensten zou nog kunnen werken. Radio zou daar een onderdeel van kunnen zijn.

  Een kleine niche zender met pop/rock/alternatieve muziek (zonder het label jongeren) zou wel kunnen werken. Daar ligt een behoefte van een groep luisteraars waar commerciële zenders (op KINK na) het laten af weten. De NPO is er juist om hier iets mee te doen.

 4. @Ice dan zouden ze van 3FM een volledige urbanzender moeten maken, een soort FunX maar dan breder met shazamhits,zodat KINK hun alternatieve poprock missie kan voortzetten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*