Wijzigingen in directie Talpa Network: Joost Brakel nieuwe CEO Talpa Network

Vandaag kondigt Pim Schmitz zijn besluit aan om te stoppen als CEO van Talpa Network, het Nederlandse mediabedrijf met merken als SBS6, Veronica, Net 5, Radio 538, Radio 10, Sky Radio, LINDA. en VakantieVeilingen. Schmitz wordt per 1 februari 2024 opgevolgd door Joost Brakel. Daarnaast heeft ook Paul Römer zijn vertrek aangekondigd.

Schmitz blijft betrokken bij Talpa Holding en in die hoedanigheid zal hij als adviseur betrokken blijven bij de strategie en operatie van zowel Talpa Network als Talpa Studios. Brakel werkt meer dan vijf jaar als onderdeel van de directie bij Talpa Network en heeft o.a. leidinggegeven aan het eCommerce-bedrijf en het fusietraject met RTL Nederland. Sinds 1 juni 2023 vervult hij de functie als Managing Director AI & Innovatie. Voor Talpa Network werkte Brakel bij Sanoma Media Nederland en Deloitte Consulting.

Ook Paul Römer vertrekt
Begin 2023 heeft de voorgenomen fusie tussen RTL Nederland en Talpa Network geen goedkeuring gekregen van de ACM. Talpa Network heeft het afgelopen jaar gebruikt om een aangescherpte strategie neer te zetten waarin het vol inzet op samenwerkingen: de Open Medianetwerk-strategie. Daarnaast is er een herstructurering doorgevoerd. Dit traject is succesvol door Managing Director Paul Römer geleid en afgerond, zodat er nu een sterk bedrijf staat met een solide strategie. Daarom heeft Römer besloten dat het nu, na meer dan vijf jaar Talpa Network, een geschikt moment is om met een gerust hart een volgende stap buiten het bedrijf te zetten.

John de Mol, eigenaar Talpa Network: “Ik ben verheugd dat we Joost bereid hebben gevonden deze rol op zich te nemen en kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij Talpa Network verder uit zal bouwen. Ik wil Pim bedanken voor zijn jarenlange grote inzet voor ons bedrijf en voor zijn bereidheid als directeur van Talpa Holding betrokken te blijven bij de toekomst van Talpa Network en Talpa Studios. Tot slot grote dank en waardering voor Paul, hij heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet om het bedrijf tot het succes te brengen dat het nu is.”

Pim Schmitz: “Na tien jaar als CEO van Talpa Media en bijna vijf jaar als CEO van Talpa Network te hebben gewerkt, is dit voor mij een moment om me niet meer met de dagelijkse operationele zaken bezig te houden. Zodat ik meer tijd kan besteden aan andere dingen. Ik heb met ongelooflijk veel plezier gewerkt de afgelopen vijftien jaar met vele hoogtepunten. De constante factor was het mogen werken met één van de meest bevlogen ondernemers van Nederland en zovele mooie en getalenteerde mensen. Gelukkig blijf ik door mijn rol bij Talpa Holding die betrokkenheid houden.

Paul Römer: “Na het afketsen van de fusie heb ik mij gecommitteerd om een bijdrage te leveren aan het aanscherpen van de stand-alone strategie en het aanpassen van de organisatie daarop. Daarnaast was het van belang om de FM-veiling in goede banen te leiden. De veiling is succesvol afgerond, de strategie is geïmplementeerd en Talpa Network staat als een huis. Voor mij is nu het logische moment aangebroken om het stokje over te dragen. Talpa Network is een fantastisch bedrijf, ik heb er altijd met veel plezier gewerkt. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan al die geweldige collega’s met wie ik de afgelopen jaren een mooie band heb opgebouwd.”

Joost Brakel: “Met ontzettend veel trots en enthousiasme begin ik aan deze nieuwe, uitdagende baan. Ik heb de afgelopen jaren de kans gehad om vanuit verschillende rollen bij verschillende onderdelen van ons bedrijf rond te lopen en ben onder de indruk van wat ik daar heb gezien en geleerd. Deze lessen kan ik nu meenemen en gebruiken bij de taken die voor ons liggen. Ik wil John bedanken voor het vertrouwen dat ik krijg en Pim en Paul voor de plezierige samenwerking en het fantastische werk dat zij hebben gedaan. Ik kijk ernaar uit om met alle collega’s aan de slag te gaan, want samen bereik je meer.”

5 Comments

  1. Sja… als de hoofddoel van de missie niet is geslaagd (fusie , anders lees: overname door RTL) zit je werk er wel op he.

    Maar goed, hij zal wel functie elders krijgen bij de Nederlandse Potverteren Omroep.

  2. Paul Römer hopt van Talpa naar de NPO naar Talpa en weer naar de NPO. Nu nooit meer in dienst bij de NPO, je weet dat hij na een aantal jaren weer teruggaat naar Talpa met alle weer opgedane kennis en geheimen van de NPO.

  3. Laat ik dan eens positief zijn over Paul Römer. In mijn TROS tijd heb ik hem leren kennen als een uiterst kundige TV maker. En als mens mocht hij er ook zijn. Wel een tijd geleden en ik was natuurlijk wel van DE radio dus ik had niet met hem van doen. Maar toch.
    Al dat negatieve gedoe van mensen die hem niet kennen. Of met een vage naam iets schrijven. Maar ja, zo gaat dat tegenwoordig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*