KRO-NCRV stopt per direct met het gebruik van X

KRO-NCRV stopt per direct met het gebruik van X (voorheen Twitter) als communicatiekanaal. Reden is de aanhoudende, veelal anonieme, haatdragende en ronduit racistische uitingen die op X worden gedaan.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV over dit besluit: “X is in mijn ogen meer en meer verworden tot een maatschappij ontwrichtend platform. Met anonieme toetsenbordridders die vanachter hun laptop de meest weerzinwekkende bagger tikken. Dit werd nog eens extra duidelijk toen afgelopen week Akwasi van Omroep Zwart kandidaat was in De slimste mens. Elke avond was #Akwasi trending op X door alle racistische en negatieve posts. Wij staan als KRO-NCRV voor een samenleving waarin we in harmonie samenleven, een verbonden samenleving. Een social media kanaal dat aan zijn gebruikers alle ruimte lijkt te geven aan polarisatie en racisme past daar niet meer bij. Ik hoop dat andere omroepen en mediabedrijven ook de stap zetten om X niet meer te gebruiken.”KRO-NCRV en de programma’s blijven wel actief op de social media kanalen Instagram, Facebook, TikTok, LinkedIn, Threads en YouTube.

33 Comments

 1. Bye bye zwaai zwaai. Sinds een aantal maanden erop. Geweldig medium voor diverse visies. Of denkt de omroep dat zijn visie de echte is

  • Dat. Dit is weer typisch zo’n deug besluit die je wist dat die ooit zou komen. Zullen nog wel meer van die opportunistische deugers het platform verlaten.

 2. Dus om 1 persoon snijdt je een van je communicatie lijnen door?
  Zeer fout bezig daar in Hilversum, deze meneer had dit van te voren kunnen weten en ook kunnen zeggen aan dit programma ga ik niet meewerken.
  En ik als conservatief katholiek zou graag zien dat het hele bestuur en leiding gevende binnen de Kro moet worden vervangen door echte conservatieve katholieken , misschien moet het bisdom of het Vaticaan maar eens flink ingrijpen bij de Kro.

 3. Niet meer op X aanwezig vind ik een hele goede beslissing van KRONCRV. Eigenlijk zou elk respecterend medium of goede journalist zich achter de oren moeten krabben en denken: wat valt er voor mij nog te halen op X? Het is mij al langer duidelijk dat er een vervelend toetsenbordleger aan de gang is van hoofdzakelijk witte mannen of nepprofielen. Die moeten er blijkbaar voor zorgen dat alle positieve benaderingen om de wereld te verbeteren, de nek worden omgedraaid. Blijkbaar moeten angst en verderf op zo’n X medium kunnen doorwoekeren. Bahbah!

 4. Kom niet aan Akwasi! Dan komt je aan de NPO!
  Het zal mij allemaal wat jeuken wat de goegemeente op X (voorheen Twitter…) er allemaal van vindt. Laat ze lekker hun gang gaan. Het is al jaren lachwekkend hoe belangrijk dat medium gevonden wordt, net zoals al die omroepjes. Hoeveel mensen zitten er nu actief op X? Met een miljoen per dag is het nog niet eens 6% van alle Nederlanders. Dus niet belangrijker maken dan dat het is. Het is alleen lekker makkelijk voor luie journalisten die de “volgens Pietje Puk op Twitter” kunnen quoten.

 5. Waarom stopt KRO-NCRV niet helemaal als omroep? Van de K en de C is weinig tot niets meer te merken. De slimste mens en Boer zoekt vrouw kunnen ook door een andere omroep uitgezonden worden. Verder is het net een slap aftreksel van BNNVara aan het worden en die hebben we helaas al.

 6. Twitter (ik ga die nieuwe domme naam geen eens uitspreken) is allang passé.

  Leve TikTok, YouTube en Twitch.

  Elon Musk heeft een kat in de zak gekocht.

 7. ze zouden pad geloofwaardig zijn als ze helemaal stoppen met social media. dus ook stoppen met: Instagram, Facebook, TikTok, LinkedIn, Threads en YouTube.

 8. Door je vingers in je oren te stoppen verdwijnen onwenselijke zaken niet. Je sluit je er alleen voor af en leeft verder in je eigen bubbel.

  • Daar heb je een punt.
   Als er ergens iets gebeurd wat niet (in jouw ogen) oke is kan je er weglopen. Je kan er ook wat van zeggen.

   Maar goed, x is maar een onderdeeltje van internet.

  • Ik ben een paar weken geleden ook gestopt (al kijk ik af en toe nog voor iets specifieks) en wat nu gaande is, is dat al die brave burgers die voorheen maar hun mond hielden, nu al hun vuil spugen naar alles en iedereen. Waarom? Omdat ze zich gesterkt voelen door de PVV, nu mag je openlijk zeggen wat je denkt. En dan gaat er een doos van Pandora open. Een voorbode. En weggaan is niet je kop in ’t zand steken, want de vuile agressie wordt alleen maar herhaald en steeds meer mensen willen niet meer in die bubbel, in die drek liggen. Wie dat wel wil is deel van het probleem.

 9. Akwasi de man van uitspraken als,

  — wat lok ik uit als ik een zwarte piet vermoord?
  — Zwarte Piet moet dood man. Serieus. huurmoord
  — Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen? #dam
  — Elke dag als ik wakker word sla ik een kruis en zeg ik: FIRE BURN ZWARTE PIET.
  — ikhaatsinterklaas met zoveel passion dat als ik een kind had, ik hem/haar zou trainen om Sinterklaas te liquideren.
  — Ze zouden eens op de intocht van sinterklaas moeten inrijden … JA WAT?!Hahaha
  — Kan iemand sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg € 500 op z’n hoofd.// Brraapp!
  — “De stoomboot van Sinterklaas verdient 51 shots. En Sinterklaas verdient een Ceauscescu-executie”
  — “fuck the police” (Dam)
  — “motherfucking Zwarte Piet die straks weer naar zijn hoerenmoeder gaat” (Dam)
  — “op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik ’m hoogstpersoonlijk op zijn gezicht” (Dam, volgens OM opruiing)
  — “Ik sta achter ieder woord. Honderd procent, sterker nog: 100.000 procent” (over Dam-uitspraken)
  — journalisten bedreigen en afpersen, gegevens laten wissen
  — geconfronterd worden met oude Tweets, die eerst ontkennen, daarna niet meer kunnen herinneren en dan snel verwijderen (helaas voor Akwasi, internet heeft een aardig geheugen…)
  — “Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland”
  — en natuurlijk zijn optredens, bedreigingen en vernielingen bij journalisten.

  Ik ben helemaal tegen racisme en het zal mij ook een worst wezen hoe die Pieten er uitzien maar, waarom krijgt deze man Akwasi nog steeds een podium in Nederland? Hij moet zeker niet de uithangbord zijn om racisme en discriminatie te bestrijden. Ik zal mij zelf nooit op deze manier uitlaten over mensen maar, ik begrijp de woede van mensen wel als deze man in programma’s verschijnt. Zwaar overdreven reactie van KRO-NCRV om van X af te gaan. Jullie hadden hem nooit moeten uitnodigen om mee te doen. Deze man is een gevaar voor de samenleving en hoort helemaal in geen enkel programma te verschijnen maar, hij hoort thuis in de gesloten inrichting.

 10. Als Johan Derksen en ON even van de buis zijn durft KRO/NCRV wel met Akwasi te komen.

  Wat voegt dat Omroep Zwart eigenlijk toe, ik zie en hoor alleen maar muziek programma’s.
  De naam is al per definitie racistisch.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*