Tv-maker Bert van der Veer brengt coronathriller uit

Vandaag heeft tv-maker en columnist Bert van der Veer een nieuw boek uitgebracht, waarin het coronavirus een belangrijke rol speelt.

Synopsis:
Terwijl het coronavirus zich over de wereld verspreidt misbruikt een eliteclub de angst en chaos om de wereldbevolkingsgroei te bestrijden. De escalerende acties en aanslagen moeten duidelijk maken dat de aarde niet in staat is de groei van 7.6 miljard bewoners  in 2020 naar 10 miljard in 2050 te overleven. Hoe moeten al die mensen gevoed worden? Landbouw en veeteelt verpesten het milieu, hongersnood dreigt, armoede, klimaatverandering, oorlogen, werkeloosheid.

Jaren geleden waarschuwden virologen (maar ook Bill Gates) al voor een pandemie. Nu is een discussie over de fatale groeiende wereldbevolking noodzakelijk.  

Ondergebracht bij de Europese Unie komt een team, eigenlijk in het leven geroepen voor het signaleren van gevaarlijk fakenews, op het spoor van samenzweerders die geen middel schuwen.

Bert van der Veer is tv-maker, journalist, columnist en schreef diverse boeken, vaak over de vaderlandse tv-geschiedenis.


Bert van der Veer: “De volgende crisis verwijst naar het gevaar van overbevolking. Er wordt in het boek gepleit voor die eenkindstrategie in China. Gewaarschuwd voor massale emigratie. Voor stopzetten van ontwikkelingshulp. Voor de pil in het drinkwater. Dat vind ik niet. Daar heb ik mijn personages voor.
Er zijn wetenschappers die veronderstellen dat de natuur wel in zal grijpen. Er zijn anderen die in de technologie geloven. Voor de voedselproductie bijvoorbeeld. Maar laat corona een wake-up-call zijn voor wat ons mogelijk te wachten staat.”
 
Weg met het laatste taboe: overbevolking
Ethicus Peter Singer; Trouw, 1-7-2018

Groei wereldbevolking vraagt om actie
Joseph Chamie, voormalig directeur van de VN-bevolkingsafdeling; 
www.mo.be, 3-4-2019

Oneindige groei op een eindige planeet is zelfmoord
Michael Moore; NRC, 30-4-2020

Overbevolking is het taboe onder de taboes.
Schrijver Alfred Birney; Parool, 24-4-2020
 
 DE VOLGENDE CRISIS
high crime in coronatijden 
ISBN 9789082873870 
Prijs € 19,95    
Uitgeverij Tens Media 
(ook verkrijgbaar als ebook voor €12,95 / ISBN 9789082873863)

1 Comment

  1. Wie heeft er niet ooit tegen Bert gezegd dat hij kan schrijven?
    Dat boek van Rob Out is ontzettend slecht geschreven. Out had beter verdiend. Het boek over 60 jaar Nederlandse televisie is een en al open deur. De laatste lijkt wel overgeschreven van Wikipedia.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*