Onrust rondom 538-event groeit

Er is niet alleen onrust ontstaan bij het ziekenhuispersoneel rondom het grootste Fieldlab-event dat 538 wil organiseren. De petitie tegen de Oranjedag die muziekzender 538 heeft gepland voor 24 april, was zondagmiddag al bijna 200.000 keer ondertekend.

Saillant detail: Fieldlab-programmamanager Pieter Lubberts werkte in het verleden zelf bij Radio 538 als Manager Operations, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de organisatie van evenementen. Ook hield hij zich bezig met het jaarlijkse 538- Koninginnedagevenement op het Amsterdamse Museumplein.

538 zegt de ophef te betreuren, maar nog niet het event te willen staken. “Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren”, aldus een woordvoerder. De gemeente Breda heeft het kabinet gevraagd of het nog steeds achter het besluit staat het festijn toe te staan nu de maatschappelijke onrust groeit.

15 Comments

 1. Kortom, iedereen verschuilt zich weer achter een ander. De gemeente Breda achter het kabinet, Fieldlab afficheert zich als organisatie die toch het beste voorheeft met de mensheid. Hoeveel was ook alweer de subsidie die de absolute kluns Hugo de Jonge ter beschikking stelt? Volgens mij bijna een miljard. Een miljard. Hoeveel blijft daarvan aan welke strijkstok hangen? En dat voor een evenement, dat voorspelbare uitkomsten gaat geven. Besmettingen, ja natuurlijk, maar vast wel weer minder dan verwacht. En heel veel waardevolle gegevens komen er uit, waarmee we aan de slag gaan om nog meer van deze besmettingshaarden te veroorzaken. Steek dat geld in vaccinaties, en in vaccinaties, en in vaccinaties. Zijn alle gezondheidswerkers, waarvoor we onlangs moesten klappen, al gevaccineerd eigenlijk?

  • Want volgens u zit de oplossing in vaccinaties.
   Dit terwijl er anders dan dat de politiek en media u voorhouden niets aan de hand is. Het sterfte percentage van covid in een jaar tijd is 0,15% en is dus aan een zwaar griepseizoen. De mensen worden voor de gek gehouden en hier word iets anders uitvoert. Het gebeurd allemaal onder de neus van iedereen maar het kuddenvolk wil het allemaal niet horen en zien. We moeten stoppen met al die maatregelen, testen, vaccineren, mondkappen dragen etc en gewoon weer normaal gaan doen. De ic’s liggen niet voller dan anders, er zijn geen extra bedden want die zijn niet nodig en het personeel loopt op hun tandvlees maar dat liepen ze al omdat de zorg de laatste jaren al heel slecht geregeld is. Er is geen killer virus meneer te Beek!

   • Michel,
    en jij werkt in de zorg zoals je vorige week schreef? Ben benieuwd welke zorg.
    Zeker geen familie die is gestorven ” van dat griepje?”

    Jammer, ik had je anders ingeschat.

    • @Juul Er gaan altijd mensen dood. Altijd en overal. Dat is altijd vervelend voor familie en naasten. Zeker als die persoon veel geleden heeft. De meeste mensen die zijn overleden aan corona hadden ander onderliggend lijden. Van de mensen onder de 70 zijn er minder dan 200 mensen overleden aan corona in een jaar tijd. (nogmaals voor naasten heel erg) Procentueel is staat het sterfte cijfer op 0,15% en die vergelijkbaar met die van een zwaar griepseizoen. Mensen komen dan met, ja en Brazilië dan? Daar zijn wonen de mensen veel dichter op elkaar en zijn vaak de hygiënische omstandigheden slechter dan hier. Men doet alsof de griep altijd iets heel onschuldigs was maar dat is de griep nooit geweest. Wereldwijd scherven er per jaar honderdduizenden mensen met de griep. Over die mondkapjes, er bestaan tientallen onderzoeken van wetenschappers over de hele wereld die aantonen dat mondkapjes schadelijk zijn voor je gezondheid en je immuunsysteem en helemaal niet helpen tegen welk virus dan ook. Er bestaan er om precies te zijn 0 met als uitkomst dat ze wel helpen tegen een virus. En toch loopt het merendeel van de mensen met een mondkap op. Dat er te weinig bedden zijn op de ic’s is grote onzin. (en ja daar vechten elke dag en altijd mensen voor hun leven en dat is heel erg) Als die extra bedden al nodig waren dan zijn ze er in niet omdat Diederik Gommers (die er over gaat) ze simpelweg niet aanschaft. Er word door Rutte en de Jonge een heel ander plan uitgevoerd gemaakt het plan 20-30 ook wel The Great reset genoemd. (Build back better door Rutte al genoemd). De mensen (het volk) wordt ondertussen afgeleid met het zogenaamde killer virus. Dat ze zelf instant houden door maar te blijven testen, vaccineren, de mondkappen, de media helemaal in de zak zitten van de mensen die hier achter zitten en meewerken aan test events. Ik vertel u echt de waarheid en dit is geen complottheorie veel mensen dit wegzetten. Het word tijd dat meer mensen wakker worden. Je moet lekker zelf weten wat je doet Juul. Je hoeft me niet te geloven. Blijf lekker afstand houden, met die mondkap oplopen, je leven beperken en je helemaal vol spuiten als je dat wil. Maakt mij allemaal niets uit.

     • @Michel, Wauw Michel zeer goed omschreven en helemaal met je eens.
      Het probleem is hier dat die gasten Jonge&Rutte het ook niet meer weten en alleen maar de ideeen van Mr Swaab uitvoeren,maar daar komen nude scheurtjes al in.
      Nog even volhouden en die helereutemeteut in Den Haag komt voor de rechter (hopelijk)

 2. Het imago van 538 zakt als een plumpudding in elkaar. Met zakkende luistercijfers is dit het domste wat ze ooit hebben gedaan. 538 luister naar het Nederlands publiek, een meerderheid is tegen!

  • Nee de meerderheid van degene die je hoort is tegen. Ik denk dat de meerderheid van NL voor is. Open de maatschappij en voorkom zelfmoorden, een overlopen GGZ en langdurige depressiviteit.

 3. Mr Shoe Hugo zal never toegeven.
  Het nu de “jongeren” die als testcase gebruikt gaan worden.
  En ’t mag wat kosten!, terwijl de gezondheidszorg met een kluitje in het riet wordt gestuurd, en om met Mr Rutte te spreken””allemaal bek houden, zo werkt dat in Banana Hollanda.

 4. Ik begrijp ook wel dat Talpa de stekker er zelf niet gaat uittrekken. Als de overheid dit event cancelt dan kunnen ze daar een flinke claim neerleggen.

 5. Er zijn nog altijd meer mensen die een kaartje willen koppen hiervoor dan mensen die kosteloos een petitie tegen het event hebben getekend.

  • Dus? Er waren in WO2 ook meer mensen die met hun klauw omhooggevallen liepen dan die in het verzet zaten . Jouw antwoord slaat werkelijk nergens op.

   • “Jongeren” een doelgroep van Mr Mol, maak hetgeen zak uit wat ze moeten doen om te kunnen feesten en zuipen.
    Mentaliteit nul, IQ nul.
    Dus das makkelijk verdienen door Mr Mol, en voor de Nieuwe Normaal/Resett een leuke aanleiding, het klootjes volk volgt wel hoor…….

 6. Nergens in de wereld hebben ze debielen die “covid testen voor casino bezoek” regelen, maar wel leiders van het volk die zorgen dat mensen gevaccineerd worden en gewoon weer alles kan.
  Nederland is weer eens een uitzondering.

 7. Ik vind dit een schande
  Een Fieldlab-event hoor je kleiner te doen
  Er word zoveel verteld over overbelasting ic
  Kijk eerst op kleine schaal en begin met de horeca

 8. * De gemeente Breda geeft geen vergunning voor 538 Oranjedag. Radio 538 komt nu met een alternatief Koningsdagfeest. *

  *

  Vincent Bijlo @vincent_bijlo
  Een #fieldlab feest voor #538 mensen was beter geweest. 10.000 mensen, zie ze staan, vlak naast die dichte #Horeca en dat overbelaste #ziekenhuis Een mes in de rug, klap in het gezicht, stomp in de buik, teken de #petitie!

  *

  Ik heb er niet echt een mening over, maar ik zou naar de rechter stappen als je tegen het Oranjefeest van 538 bent. En een miljard voor fieltleps weggegooid geld? Ach, alles kost geld en geld is er genoeg en pretjes te weinig. En de zorg heeft net een bonus gehad. dus ..

  DJ

  *

  ‘Wie zich niet ergert maar verwondert, wordt geen tachtig maar honderd.‘

  Edwin Evers op Radio 1

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Grijpt De Mol in? | 99 woorden
 2. De Slag van Breda: tik voor de vijand. Nu verder! – Ravotr
 3. [Artikel Peter Storm]/De slag van Breda: tik voor de vijand. Nu verder | Astrid Essed

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*