Toine van Peperstraten onthult in De Broadcast ‘stopt op NPO Radio 1’

Toine van Peperstraten had te weinig raakvlakken met mede presentator Dionne Stax op NPO Radio 1 en stopt op de zender met zijn dagelijkse radio programma. Dat zegt hij in een nieuwe aflevering van de media podcast ‘De Broadcast‘. Inmiddels presenteert hij met Mischa Blok, waar de klik er wel mee is, maar zegt hij “Wij komen niet terug in de programmering vanaf 1 januari. Jammer vind ik het zeker”, aldus Toine in ‘De Broadcast’. Toine praat in de populaire podcast ‘De Broadcast’ over zijn rijke loopbaan bij de Radio en Televisie. “Dionne en ik zijn totaal andere karakters. We hadden gehoopt dat het elkaar zou aanvullen. Als je een duo programma gaat maken dan moet je zorgen dat je het beste in elkaar naar boven haalt. Dat er een soort chemie ontstaat. Dat was gewoon heel moeilijk, we hadden te weinig raakvlakken”, zo vertelt van Peperstraten. Toine praat in de podcast ook al over een eventuele vervolgstap, na Radio 1 “het meest logische zou Veronica zijn”, aldus Toine.‘De Broadcast’ met Toine in de hoofdrol is vanaf vandaag via de bekende streaming diensten te beluisteren. 

Kleurloos bij Studio Sport

Toine begon zijn TV carrière in 1994 bij Studio Sport en moest, naar eigen zeggen, het wiel zelf uitvinden “De hele begeleiding, zeker in mijn tijd, stelde niet zoveel voor. Eigenlijk werden wij een beetje gemaakt tot kleurloos”, aldus Toine in ‘De Broadcast’. Ook kreeg Toine geen toestemming voor wat nevenactiviteiten bij de commerciële radio “Na 2 weken trok mijn baas bij Studio Sport aan de bel. Hij zei ‘ik sta iedere dag met jou op en dat is iets teveel van het goede. Ik wil toch wel dat je stopt met doordeweeks’”, aldus Toine. Toine maakte toen een dagelijkse ochtendshow op Radio Veronica in combinatie met Studio Sport. 

Afscheid bij Studio Sport

Enkele jaren geleden nam Toine afscheid van NOS Studio Sport en kon zijn emoties niet in bedwang houden. Een afscheid wat lange tijd veel besproken is geweest. Amper sprak hij erover, tot nu in ‘De Broadcast’. Toine zegt erover “Reacties zijn heel wisselend geweest. Er zijn mensen die het fantastisch vonden, mensen die het helemaal niks vonden en vreselijk of er een beetje de loop mee namen”. Hij vervolgt “Dit had intern mogen gebeuren, was niet nodig geweest ‘an masse’. Ik was er niet op voorbereid dat je zou kunnen breken, en daar had iemand met ervaring aan de hand kunnen nemen. Het had niet mogen gebeuren, ik baal er nog steeds van.  Ik kan er inmiddels vrij makkelijk over praten, ik heb het ook een tijd lang wat minder gedaan. Dit werd echt een mediading, dat is echt niet normaal geweest”. 

Over zijn overstap naar FOX / ESPN

Van Peperstraten stapte over naar FOX. Hij zegt daarover “Fox moest een concurrent gaan worden van RTL4 en SBS6. En dat is er op dat moment niet van gekomen. Dat was toen wel een gigantische tegenvaller, daar heb ik wel een paar keer van moeten slikken”. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Chiel van Praag, Rick Romijn, Bert Kuizenga, Tim Klijn, Dennis Ruyer, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Edwin Diergaarde en Henny Huisman hebben al deelgenomen.

  • Abonneren en luisteren kan via de bekende podcast streaming diensten (zoek op ‘De Broadcast’). Zoals via bijvoorbeeld Google Podcasts of via www.debroadcast.nl 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*