Robbert-Jan van de Velde nieuwe station director Radio Veronica en Sublime  

Vanaf 1 januari 2024 heeft Radio Veronica een nieuwe station director. Robbert-Jan van de Velde (37) is vanaf dan verantwoordelijk voor de programma’s, dj’s, muziek en acties van het pop en rock radiostation.Daarnaast zal hij ook het zendermanagement voor Sublime op zich nemen.

Van de Velde is al ruim vijftien jaar werkzaam in diverse media- en radiofuncties. Zo was hij onder andere radio-dj, regisseur, eindredacteur en adjunct-zendermanager van 3FM. De afgelopen twee jaar was hij hoofdredacteur en programmaontwikkelaar bij BlazHoffski Productions.  

Radio Veronica kreeg eerder dit jaar een nieuwe eigenaar in de vorm van het Vlaamse bedrijf Mediahuis, dat al radiostation Sublime in het portfolio had. Bij de FM-veiling in juli wist het legendarische radiomerk Veronica een landelijke frequentie te bemachtigen voor de komende twaalf jaar, waarbij – in vergelijking met de oude licentie – alle programmarestricties zijn komen te vervallen. Het station met de beste pop en rock hits zal hierdoor de komende tijd stap voor stap wijzigingen doorvoeren om de luisteraars steeds beter te kunnen bedienen.  

Robbert-Jan van de Velde kijkt uit naar zijn nieuwe job: “Het is een eer om voor het meest iconische radiomerk van Nederland aan de slag te gaan. Ik geloof er heilig in dat we Radio Veronica met de juiste energie weer kunnen laten groeien. Rob Stenders en Caroline Brouwer hebben een mooie muzikale basis gelegd waar we verder mee kunnen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om met het team verder te bouwen en de volgende stappen te zetten. Met Sublime staan we voor heel andere uitdagingen. Zonder etherfrequentie moeten we ons volledig gaan richten op een stabiele toekomst. Dankzij de vele trouwe luisteraars heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

Algemeen directeur Carlo de Boer is verheugd met de komst van Robbert-Jan: “Met Robbert-Jan wordt ons team versterkt met een ervaren en creatieve radiocollega. We kijken ernaar uit om onder zijn leiding de programmering van Radio Veronica en Sublime verder te versterken en onze groeiambities te realiseren.”

Spreekbuis columnist Patrick Kicken kondigde de komst van Robbert-Jan al aan in zijn column over Veronica en Rob Stenders van vorige week maandag:

20 Comments

 1. Denk dat Slam! op termijn wordt verkocht aan een Randstedelijk (media-)bedrijf. Het nieuwe Fresh FM.

  Vanaf al 19 uur al non stop muziek is zelfs voor die doelgroep niet interessant lijkt me + uitkleding weekendprogrammering. hebben ze al Spotify, Apple Music of YouTube voor.

 2. Nog zelden vertoond, zo veel veranderingen in zo’n korte tijd. Wordt helemaal niks meer met Veronica, jammer maar helaas.

  • Het krijgt de kans ook niet. Ze weten van gekkigheid niet wat te doen, zo krijgen luisteraars ook de tijd niet om te wennen aan vernieuwende omstandigheden. Ik weet niet wie deze knakker is, alleen dat wat op 3FM gedaan achter de schermen en dat beloofd dus niet veel goeds…

   • Het is commerciële radio. Er is geen tijd. JOE doet het in drie weken al net zo goed als Veronica. Dus ze moeten wat doen nu. Groot gelijk.

     • Je hebt het over ‘ze’ (Veronica) moeten wat doen nu’. Ze doen te veel in te kort tijdsbestek, dat is het punt. Je moet de luisteraar laten wennen aan veranderingen dus moet je dat voorzichtig doen. Ook het laten wennen. Je kunt dan niet na enkele weken weer totaal wat anders doen. Gaat veel tijd in zitten en die wordt niet genomen.

     • Stenders heeft er een rotzooi van gemaakt, dat wordt nooit wat. Dus dan kun je beter zo snel mogelijk ingrijpen. Ik vind dat er nog lang gewacht is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*