Janny van der Heijden en André van Duin maken winterse treinreis door Zwitserland

Janny van der Heijden, André van Duin en hondje Nhaan verruilen hun boot voor de trein. Samen maken ze deze winter een unieke treinreis door het prachtige Zwitserland. Als kind verslindt Janny de jeugdboeken over het weesmeisje Heidi, die in de Zwitserse bergen woont en bevriend is met geitenhoeder Peter. Met André wil Janny ontdekken hoe mooi het land van haar fictieve jeugdvriendin is. Denkend aan Zwitserland is vanaf zondag 26 november om 21.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

De adembenemende treinreis door Zwitserland brengt Janny en André onder meer naar Zermatt, Luzern, Davos en St. Moritz. Onderweg genieten ze van spectaculaire uitzichten en proeven ze van de Zwitserse cultuur. Naast de treinreis maken jodelen, alphoornblazen, sleeën en zelfs een avontuurlijke klimexpeditie deze reis tot een unieke en hilarische ervaring.

Aflevering 1 – zondag 26 november om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Op Amsterdam Centraal start de treinreis van Janny en André door Zwitserland. Hun eerste stop is in de wintersportplaats Zermatt, waar ze de bekende Matterhorn bewonderen, hét symbool van Zwitserland. Een berggids neemt het duo mee op klimexpeditie. De volgende dag slingert de trein richting de bron van de Rijn. Hier staat ‘de hoogste’ vuurtoren ter wereld.

Aflevering 2 – zondag 3 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1
De treinreis door Zwitserland brengt Janny en André naar de historische stad Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Daar bezoeken ze de highlights en verdiept Janny zich in de Zwitserse keuken. Per boot reizen Janny en André richting Rigi: de koningin van de bergen. Hier brengt een groep alpenboeren hen de ouderwetse Alpsegen en leert een bergkoor hen jodelen.

Aflevering 3 – zondag 10 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1
De trein van Janny en André gaat via een prachtige route naar de oudste stad van Zwitserland: Chur. Daar passeren ze de spectaculaire Rheinschlucht; de Grand Canyon van Zwitserland. Een adembenemende treinreis brengt Janny en André naar de wintersportplaats Arosa. Daar sluit het duo aan bij een repetitie van alphoornblazers en maakt Janny echte Zwitserse kaasfondue.

Aflevering 4 – zondag 17 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1
De reis start in Davos, bekend om de helende berglucht. In dit plaatsje is het Nederlandse astmacentrum te vinden, waar Janny en André een aantal patiënten ontmoeten. Daarna brengt een bijzondere trein het duo naar hun eindstation: St. Moritz, waar Janny een verrassing staat te wachten. André leidt haar – vergezeld door een kudde geiten – naar een hut die ooit in een echte Heidi-film werd gebruikt.

Denkend aan Zwitserland
Vanaf zondag 26 november
Om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Met: Janny van der Heijden en André van Duin

3 Comments

  1. Taal is moeilijk….
    De “eerste stop is Zermatt”?
    Een “stop” is bij mij op een station stilstaan.
    Er rijdt geen rechtstreekse trein van Amsterdam naar Zermatt. Je zult tenminste 2 keer moeten overstappen. Na vertrek uit Amsterdam is de eerste stop trouwens Utrecht Centraal.

  2. Tegenwoordig kun je deze treinreizen in Zwitserland online meemaken, zowel de heenreis als de terugreis, en als je dat combineert met de opnamen van de toeristen aan boord heb je zo een 4 camera-registratie. Voor de grap heb ik zo’n traject zitten monteren en dat leverde een geloofwaardige aflevering van Rail Away op, zonder de vertrouwde commentaarstem en de helicoptershots (en het daarbij horende vertrouwde geluid van een helicopter). Het genre is nog niet uitontwikkeld, maar onderweg uitstappen om te gaan kaasfonduen, omroep Max hou eens op reisbureautje te spelen. Straks gaat Huub Stapel nog rondkruipen in de tunnels van Poschiavo…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*