Rob Stenders: ‘Top2000 is een te groot circus geworden’

Rob Stenders is na een kwart eeuw weer op Radio Veronica te horen, waar hij ook direct als zenderbaas het station een nieuwe koers laat varen. In een interview in Het Parool meldt hij dat het na jaren NPO Radio 2 tijd werd voor iets anders. Ook laat hij zich kritisch uit over het jaarlijkse Top 2000 evenement. 

“Ik mis de knipoog. Voor die lijst heb ik grote waardering, er stemmen 600.000 mensen op, dus het zegt wel iets over de smaak van Nederland. Maar dat volle café, al die reacties – ik kan dat niet. Als Caroline lekker meedanst wordt ze op sociale media weggezet als aandachtshoer. Als ik door een intro heen praat heb ik geen respect voor de muziek. Het is allemaal veel te serieus geworden”, aldus Stenders.

lees verder op hetparool.nl

12 Comments

 1. Nu heeft Rob Stenders als zenderbaas van Radio Veronica, de kans om iets tegenover de Top 2000 te zetten.

  • @Edwin Het is de Verrukkelijke 15. Een programma op zondagmiddag op Radio 2. Erg goede en leuke lijst die samengesteld word door de dj’s en de luisteraars samen. Gepresenteerd door Leo Blokhuis en Giel Beelen. Voorheen Rob i.p.v. Giel.

   • De Verrukkelijke Vrijdag was een programma van de VARA op dinsdag op Hilversum 3 / Radio 3, ik dacht in de jaren 80, kan ook eind 70 gewest zijn.
    Ik weet niet meer wie dat toen presenteerde. De naam Peter Holland schiet door mijn hoofd, maar dat kan ik mis hebben…..
    Is door Rob Stenders een poosje geleden weer opgediept en nieuw leven ingeblazen.

 2. Stenders heeft helemaal gelijk in deze, top 2000 zou gewoon weer vanuit de radiostudio gepresenteerd moeten worden, net als in het begin en geen gezeur met appjes voorlezen enz.Maar ja, zoiets lijkt in deze tijden van sociale media niet meer mogelijk 😭

  • Ik snap dat Rob Stenders het met het TOP 2000 café allemaal te groots opgezet vind. Ik vind het wel leuk al is de manier waarop wel weer toe aan vernieuwing. Het zou leuk zijn als het café vanaf dit jaar elk jaar in een andere plaats staat. En De TOP 2000 a gogo en quiz verhuizen naar NPO1 en niet langer op NPO3.

 3. Lekker makkelijk zo’n reactie van Rob. Had ie in deze termen wat eerder moeten doen. En er ook helemaal niet zelf aan mee moeten doen……………………..

 4. Rob die altijd alles en iedereen de maat neemt, totdat ie zelf kritiek krijgt. Dan is Nederland te klein. Op dat soort momenten verdwijnt de knipoog ook even.

 5. Rob Stenders de autistische muzieknerd die niet met kritiek kan omgaan.
  Dadelijk als de luistercijfers tegenvaller en hij op het matje bij de grote baas moet komen is het
  weer leiden in last. Gaat hij weer lopen jammeren en vervolgens met hangende pootjes terug naar BNN/VARA.

  Daarbij die Caroline is ook gewoon een enorme stoorzender met haar gekakel er tussendoor.
  En dat gespeelde muzikale onwetenheid om zodoende Stenders een podium te geven als muziek professor. Hopelijk is Annemieke dadelijk niet weer de dupe als Stenders terugkomt bij Radio 2.

  • Rob is inderdaad een paar keer heen en weer gegaan van de NPO naar commercieel en weer terug. Zou jij niet gedaan hebben natuurlijk als je de kans kreeg en zover geld geboden werd. Vaak onterechte kritiek. Dit is de 2e keer dat de Mol hem haalt en deze weet dat het tijd nodig heeft voor een zender om te groeien. Tijd die je commercieel vaak niet krijgt. Wil niet zeggen dat het dan een slechte zender of programma is.
   Zoals bijvoorbeeld dat Stenders jaren geleden Yorin FM mocht invullen. Dat was echt een hartstikke leuke zender maar ze kregen gewoon de kans niet van RTL en het moest natuurlijk weer voor een appel en een ei.

   Ik vind Caroline wel een aanwinst naast Rob.

   Laten we hopen dat Annemieke gelijk bij de eerst volgende schema wijziging van Radio 2 de dupe is want het is gewoon een heel slecht programma dat ze maakt. En dat doet ze al vele jaren. Annemieke maakt een programma van kijk eens hoe gezellig wij het met elkaar hebben in de studio en bij deze zender. Er word continu gezegd dat het allemaal voor de luisteraar is (jij daar aan de andere kant van de radio) maar dat is het werkelijk geen moment. De luisteraar is bijzaak bij Annemieke. Ze heeft het zelf niet door denk ik. Ze heeft dit overgehouden aan haar laatste periode bij 3FM. De club die daar toen zat heeft allemaal dat maniertje. Domien zegt het zelfs in het boek 50 jaar 3FM.

 6. Wat een ballen interview in het Parool. Hé Rob, dat had je ff eerder moeten doen kritiek leveren. Lekker makkelijk. Straks weer jammeren als het Veronica verhaal niet lukt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*