Rob Stenders naar Radio Veronica

Rob Stenders keert na een kwart eeuw terug bij Radio Veronica.

De dj maakt samen met zijn vaste sidekick Caroline Brouwer de overstap van NPO Radio 2 en gaat op Radio Veronica iedere dag de Bonanza presenteren. Ook is Stenders aangesteld als nieuwe zendermanager. Dit heeft Talpa Radio dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Al in het najaar van 2020 waren er al geruchten dat Rob Stenders naar Radio Veronica zou gaan.

Rob over zijn overstap: ‘Weggaan bij NPO Radio 2 is niet makkelijk. Maar de sleutels in handen krijgen om van Radio Veronica een muzikale vrijplaats voor liefhebbers te maken, zo’n kans krijg je maar één keer. Net als Radio Veronica ben ik geboren op 18 april, m’n eerste demo stuurde ik naar Veronica, het is de zender van Stenders & Van Inkel en zo’n beetje de helft van mijn radiobestaan. Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond.’

Marc Adriani, directeur radio: ‘Het is een eer om het roer van Radio Veronica te overhandigen aan Rob Stenders. Als geen ander weet hij luisteraars mee te nemen in een muzikaal avontuur.’

34 Comments

  • De professionele route van Rob is nogal grillig, dat gaat ‘af en toe van baan wisselen’ ruim voorbij. Lees Rob’s boek ‘Leesvermaak’ maar eens. En dat komt alweer uit 2008, dus wat er nog na kwam moet je er ook even bij denken.

  • Ik maak niet elke 18 maanden ruzie en ik ga niet steeds terug naar dezelfde baas. Rob wel. Maar hij doet maar. Radio 2 of Veronica, hert blijft Top 2000 rommel voor de luisteraars die in de jaren 70 en 80 zijn blijven hangen.

 1. Goed voor Veronica en jammer voor Radio 2 en voor mij.
  Ik ga niet mee verhuizen als luisteraar. Dan moet er echt wat gaan veranderen aan de muziek bij Veronica en de zender als geheel. Meer terug naar het Veronica gevoel. Als iemand daarvoor kan zorgen dan is Rob Stenders.

  • Dat hoop ik echt. Ik wissel nu ‘programma’ tussen 3FM en NPO Radio 2 (NPO Radio 2 met name vanwege de Bonanza en Ruud de Wild). KINK vind ik af en toe heerlijk, maar niet de hele dag (en de audioprocessing maakt me erg snel ‘luistermoe’). Ergens tussen NPO Radio 2 en Kink in lijkt me heerlijk.

 2. Jammer dat hij vertrekt bij radio 2. Maar ik vrees dat hij van een koude kermis thuis komt. Afspraken, zelfs al staan ze op zwart-wit , zullen worden genegeerd als de luistercijfers tegenvallen. Dan wordt het gewoon weer hitjes draaien. Ik geloof nooit dat Veronica voor 100% de koers van Stenders gaat volgen. Verder is Veronica al lang niet meer dezelfde als 25 jaar geleden. Er lopen daar wat enge types rond. Ik luister graag naar Stenders, maar de commercial breaks zullen zijn programma niet goed doen , en dat is jammer. Wens hem wel het beste natuurlijk.

  • Vooral die commercialbreaks en het feit dat het nou eenmaal een keiharde commerciele zender is (qua focus op luistercijfers) maken mij ook wat sceptisch….

 3. Rob Out , Rob Stenders…. zij maakte en maken Veronica, nog wat vrije geesten erbij zoals Mark van de Akker e.d. En dan kan Veronica weer verrassend en vernieuwend worden.

 4. Rob van harte gefeliciteerd, it’s now or never. De cirkel is rond immers oude liefde roest niet. Het Veronica avontuur gaat een nieuwe fase in, hopelijk wordt het radio voor fijnproevers. Onder veel luisteraars heerst er nog het Veronica gevoel, wat nog immer springlevend is. Zijn muzikale hart en de volledige vrijheid die hij krijgt om Veronica weer smoel te geven is a match made in heaven! Tot de 28e!

 5. Ik ben een Rob Stenders fan. Maar geen fan van Veronica, dus ik blijf bij radio 2. Ik hoop dat hij Ruud de Wild meeneemt want die vind ik vreselijk

 6. Att. Webmaster/moderator

  Paar uur geleden hieronder gereageerd, maar het werd niet geplaatst, misschien automatisch als spam herkend, of door iets anders? Kunnen jullie kijken of het bericht nog doorgegeven kan worden? Zo niet, ook goed! Tnx.

  Luuk

 7. Vanmiddag getweet:

  Rob Stenders dus toch naar Veronica. Gefeliciteerd Giel Beelen, want ik neem aan dat jij @Giels hem opvolgt op Radio 2. Rob motiveert dat ie nu (weer!) een unieke kans krijgt, ook kwa zendermanager, maar straks veel minder luisteraars, dus ik denk:GELD!

  +

  Er zullen ongetwijfeld fans van Stenders meegaan naar de Bonanza op Veronica, maar ik vrees niet heel veel en de meesten zullen zeker niet direct Radio 2 gaan inwisselen voor Veronica. Het blijft daar tobben, zeker ook omdat Veronica een geclausuleerd staton is dat verplicht is om vrijwel alleen ouwe meuk uit te zenden zonder veel gesproken woord. Tel uit je winst met de overstap Robbie.

  En als er een vrouw bijkomt in de dagprogrammering van Radio 2, dan zeker geen Emmely de Wilt, een Stefan Stasse-adept met wel een leuk snoetje, maar ongeschikt. Ik ben helemaal voor Cielke Sijben die nu tot mijn grote verdriet en ergernis ’s avonds de nederige bijslaapslavin is geworden van die vreselijke Paul Rabbering. Je hoeft niet echt een feministe te zijn Cielke, om deze nepknakker iedere avond op te pijpen, hoe dan ook, stop ermee als je nog wat wil bereiken in Hilversum!

  En Gijs Staverman? Is ie ook in de klauwen gevallen van Marc Adriani die nu me zakken gouden Mol-munten loopt te strooien? Geen gemis voor Radio 2 als ie vertrekt, deze geheel kleurloze lange Gijs is alleen maar bij de radio gekomen vanwege zijn inmiddels fossiele Veronica-stem. Das war einmal.

  Exit en next.

  • De baas worden en natuurlijk ook geld. Niets ergs aan.
   Die clausule daar zal hij het best over gehad hebben bij de onderhandelingen en daar kan echt wel wat aan gedaan worden. Niet altijd alles hoeft zo te blijven omdat het al een hele tijd zo is.
   Eens dat ik denk dat er niet veel mensen zullen mee verhuizen naar Veronica. Dan moet de boel wel echt op de schop. Ik hoop dat Veronica weer een sterk merk word voor oud maar ook voor een nieuwe generatie. Dat verdient het merk gewoon. Dan moet er wel verder gekeken worden dan alleen het radiostation. Als iemand het in zich heeft om Veronica omhoog te helpen dan is het Rob Stenders.

   Eens wat betreft Cielke Sijben! Ik mis haar echt in het programma van Ruud de Wild. Jammer dat ze nu op de late avond zit. Paul Rabbering is altijd al een vrij kleurloze dj die tijdens SR en de TOP 2000 ineens jolig gaat doen. In zijn show moet de actie echt bij haar vandaan komen.

   Het zou super zijn als Cielke de uren krijgt van Gijs of Rob maar ik denk van niet. 2 vrouwen na elkaar gaan ze na de flop op 3FM niet meer doen.
   Ik verwacht Giel of Jeroen van Inkel op de plek van Rob. Emily de Wild op de plek van Gijs. Ik kan zijn dat AVROTROS nu gaat eisen dat Annemieke Scholllaardt uren van ma t/m vr krijgt. Dat is lastig want AVROTROS heeft die uren niet. BNNVARA of KRO-NCRV zal ze niet zomaar afstaan denk ik. Of Annemieke zou van omroep moeten wisselen.

   Misschien als Jan Willem en Jeroen er een uur bij krijgen (tot 10.00u) in de ochtend en (een deel) van de huidige uren van Annemiek krijgen dat BNNVARA bereid is de uren 14.00-16.00u af te staan aan AVROTROS.

   Wel hoop ik dat de zendermanager eindelijk eens van de gelegenheid gebruik maakt om Spijkers met Koppen van Radio 2 te verhuizen naar Radio 1 of Radio 5 waar het al jaren hoort.

   • Dat Veronica en/of Stenders nu wat kunnen veranderen aan de clausules is natuurlijk wishfull thinking (zoals Rob drie jaar gelden zei dat als hij naar Veronica ging minder classics wilde draaien), maar kan gewoon niet. Al was het alleen maar dat dan een concurrerend station als 100% NL (Herbert Visser 😉 een rechtszaak tegen Veronica begint. Regels zijn regels, dan moeten die eerst maar officieel veranderd worden, maar niets veranderen op eigen houtje als de hazen lopen, dat kan niet. Maar het zal wel de hoofdreden zijn dat straks niet heel veel mensen bij Veronica blijven hangen, de meeste hebben ook behoefte aan wat nieuwe muziek.

    En iedereen heeft het nu over Annemieke Schollaardt als de gedoodverfde opvolger van Stenders, AVRO/TROS voorop, maar dat is helemaal niet zeker. Er loopt nu een open inschrijving en ik denk dat BNN/VARA altijd nog een streepje voor heeft met het naar voren schuiven van Giel Beelen. Minpuntje van Giel vind ik dat hij wel heel zweverig is geworden de laatste jaren, maar hij is de wel de persoonlijkheid met een goede muzieksmaak en humor, waar mensen naar willen luisteren. En hij neemt vast nooit een sidekick.

    En waarom altijd dat gezeur over Spijkers met Koppen op Radio 2? Ja, het zou ook op 1 of op 5 kunnen, maar het zit historisch gegroeid op 2, waarom niet? Maar velen hier hebben een hekel aan de linkse sfeer (het was de opvolger van In de Rooie Haan) en gruwelen van Dolf Jansen en nu ook van Willemijn Veenhoven. Ga dan wat anders doen tussen 12.00 en 14.00. Om 13.00 begint op Radio 1 dat rechtse programma van die vreselijke Dr, Jort Kelder die geen doctor is. Ja, ik vind hem verschrikkelijk, maar heb er geen enkele moeite mee dat hij een programma heeft, ik luister er alleen nooit naar, wel op dat moment naar Spijkers met koppen. Kopjen koffie erbij, met een koekjen. Lekker, Saar! 🙂

    Pecunia non olet.

    • Net getweet:

     De laatste One Night Stenders op Radio 2, nog een paar minuten. Was weer gezellig met Rob, Carolien, Fred en nu ook Gerard erbij. Was een hele disco-avond, want disco is weer hip. Tuurlijk, lekker dansen mensen, morgenavond, dan dansen we allemaal de corona! Bedankt @robstenders!

     +

     En ik heb toch ook nog even leuk bijgedragen aan deze historische radio-uitzending, dat dan weer wel … 🙂

     Zaterdag is het een jaar geleden dat in Nederland de eerste corona-patiënt werd ontdekt. Niet getreurd, We dansen samen de corona, want de fijnste dans is de corona, de hit van ’t jaar …

     Hou vol!

 8. @Luuk Regel zijn om mee te spelen. In denk dat 100% NL het een worst zal wezen wat Veronica draait en wat niet. Laat 100% NL eerst maar eens 100% Nederlandse muziek draaien of anders de naam van het station veranderen

  Iedereen zegt dat Annemieke Schollaardt de opvolger van Stenders word op Radio 2? Wie is iedereen? (behalve jij?) Het is logisch dat ze genoemd wordt maar de uren van Gijs en Rob zijn vooralsnog gewoon van KRO-NCRV en BNNVARA.

  Het heeft er niets mee te maken dat Spijkers met Koppen extreem links is maar dat het in deze tijd gewoon niet past bij Radio 2. Waarom er bij zeggen dat het opvolger van De Rooie Haan is? Dat weet bijna iedereen hier. Spijkers met Koppen hoeft niet weg hoort gewoon niet meer op Radio 2 thuis. Daarom moet het gewoon naar Radio 1 of Radio 5.

 9. Dus toch!
  Rob gefeliciteerd en ik hoop dat je inderdaad de vrijheid krijgt om jouw ding te doen. Het is natuurlijk wel een geclausuleerd kavel, dus AT (of EZ) luistert mee.

  Maar het is wel een stukje vol onjuistheden.
  De eerste zin loopt niet, de ontbrekende woorden denken we er zelf wel bij.
  Radio Veronica is niet begonnen op 18 april, de eerste testuitzending was op 20 april 1960 en de uitzendingen werden gestart op 17 mei 1960 (zie de site van Stichting Norderney). Kan je Rob niet kwalijk nemen, Veronica heeft 18 april zelf geroepen in 1973. Eén keer hoorde ik op de zender dat ze daarmee een paar dagen hadden gesmokkeld….
  Toen Stenders met van Inkel bij Veronica draaide, was Veronica geen zender, maar een publieke omroep, met plukjes zendtijd op verschillende radiostations. Een zender is weer wat anders, Radio 3 had toen 8 zenders (7 op FM en 1 op AM).
  Als de heel Veronica de adem van Rob Stenders krijgt, wellicht een reden om weer eens af te stemmen op de 103.
  Ben wel benieuwd welk Veronica Rob gaat “terughalen”. Iedere generatie had z’n eigen Veronica: zeezender eerste jaren, zeezender laatste jaren, publieke omroep 70’s, 80’s, 90’s, commerciële omroep 90’s, commerciële omroep vanaf 2003.
  Of begint hij een nieuwe Veronica?
  “Het beste van de 60’s tot nu”?

  En haal dan die vervelende anti-adblocker van de website af.

 10. Als je het precies wil aangeven doe het dan goed.
  Radio 3 had meer zenders, op AM al 4.
  Je vergeet de steunzenders in Hooge zand H engelo en H ulsberg.
  En r Rijnmond en STAD Amsterdam??

  • OK, maar even opgezocht. Je hebt deels gelijk, deels niet.
   Stenders & van Inkel ontstond op 30 oktober 1987.
   Radio 3 zond toen uit van 7 tot 24 uur, zondag 8-24u.
   Radio 3 had 7 eigen FM-zenders in Lopik (96.8), Smilde (91,8), Markelo (96.2), Roermond (90.9), Hulsberg (103.9), Goes (95.0) en Wieringermeer (89.8) en 1 eigen AM-zender in Lopik (675). Deze 8 zenders werden niet onderbroken door regionale omroepen.
   Rijnmond (93.4) had inderdaad buiten de eigen progs Radio 3 er op en ‘s-nachts R1+R2.
   STAD zat toen op 94.3 met Radio 1 als raamprogramma. Het Radio 1 netwerk was er nog niet, Radio 1 werd via alle regionale omroepzenders uitgezonden (behalve Rijnmond dus).
   AM was er niet meer in Hoogezand en Hengelo, alleen nog in Zeewolde (747 R1 en 1008 R5), Lopik (675 R3) en Hulsberg: 891 R5 en 1251 R1. Deze AM-indeling is ingegaan nadat de zenders in Flevoland werden aangezet in 1980.
   Bron: FM-zenders van West Europa (Jan ten Hoeve, toevallig uit 1987).

 11. Je hebt deels gelijk.
  De 3 regio zenders op AM zijn echter pas op 1mei 1985 uit gegaan.
  Dat Stenders pas in 87 begon wist ik niet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*