Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen: ‘Politiek moet digitale taak NOS inperken’

Al eerder heeft De Telegraaf kritiek geuit op ‘de oneerlijke concurrentie’ door de publieke omroep. In een nieuwe Telegraaf-podcast geeft Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, aan dat de landelijke politiek de taak van de NOS in het medialandschap tegen het licht moet houden.

Jansen: ‘Het is in Nederland zo dat we een een publieke omroep hebben, die gefinancierd wordt door gemeenschapsgeld. In het verleden was dat prima: dagbladuitgevers zaten op papier en de NOS deed radio en televisie. Maar door internet zijn de tijden veranderd. Voor dagbladuitgevers is het digitale domein een belangrijke inkomstenbron geworden. Hier hebben we ook de digitale betaalmuur geïntroduceerd, wat eigenlijk onze reddingsboei is. Juist hier komen we NOS steeds NOS tegen. NOS zet alles open en heeft geen betaalmuur, want die krijgt de centjes uit Den Haag’. Volgens hem veroorzaakt dit concurrentievervalsing.

Beluister hier de podcast:

3 Comments

  1. Snap hem heel goed, maar zal niet gebeuren.
    De omroep is een van de grootste propaganda kanalen die de overheid heeft.
    En aangezien er steeds minder liniair naar de rtv geluisterd en gekeken wordt, is internet nog belangrijker geworden om hun propaganda te verspreiden.
    Dus zal men gek zijn in Den Haag om de omroep hier in te beperken, ten voordele van de overige media die in particuliere handen is, en waar de overheid geen invloed op heeft.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*