Radio-dj Eddy Keur presenteert nieuw NPO Radio 2-programma voor PowNed

Radio-dj Eddy Keur gaat op NPO Radio 2 aan de slag voor omroep PowNed. Met ingang van oktober presenteert Keur iedere vrijdagnacht het programma ‘Eddy’s Nachtwacht’, een programma over liefde, relaties en seksualiteit en een knipoog naar de radioklassieker van weleer. 

Eddy Keur is verheugd met zijn nieuwe avontuur voor PowNed op NPO Radio 2: “In de periode dat ik als invaller van Ruud de Wild zijn middagshow presenteerde ben ik door veel partijen benaderd. Ik wilde echter graag bij de NPO blijven, omdat ik het een heel warm bad vind. PowNed was een van de eerste die aanklopte en het klikte meteen. Een jonge enthousiaste club die net als ik ervan houd om te schuren en brutaal durft te zijn. Ik ben KRO-NCRV dankbaar voor de geweldige kans die ze mij heeft gegeven en kijk uit naar de samenwerking met PowNed.” 

Zijn nieuwe programma ‘Eddy’s Nachtwacht’ – elke vrijdagnacht te beluisteren tussen 00:00 en 02:00 uur – wordt hét liefdes, relatie- en seksualiteit-programma van Nederland, aldus Keur, die de luisteraar meer wil bieden dan alleen een leuk radioprogramma in de nacht. “We gaan mensen bij elkaar brengen die een relatie of one night stand zoeken, hulp bieden bij relatieproblemen en mensen elkaar de liefde laten verklaren. Een programma met een groot hart, met intieme en prikkelende gesprekken, humor en de mooiste muziek.” 

Over Eddy Keur
Eddy Keur (1958) maakt in 1979 zijn debuut op de radio onder het pseudoniem Sebastiaan Peters op Radio Caroline. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse radiolandschap. Van 2014 tot 2015 presenteerde hij samen met Edwin Noorlander ‘De Show Zonder Naam’ op Radio 538. Van 2017 tot 2021 presenteerde hij het programma ‘Keur in de middag’ op NH Radio. Sinds maart van dit jaar verving hij Ruud de Wild in ‘De Wild in De Middag’ op NPO Radio 2. Ook werkte hij als tv-presentator voor onder andere RTL 4, RTL 5 en SBS 6.

16 Comments

 1. Zoals mijn reactie onder het bericht, hij had meer zendtijd verdient. Dit had ook gekund in uren van AVROTROS gezien PowNed daar mee gaat fuseren.

 2. Wel wat magertjes van 10 uur door de weeks, naar 2 uur in het weekend? Was het van’ ik wil bij NPO radio 2 blijven!’, ‘nau okay, maar dan in de nacht, 2 uurtjes’. ‘ euh…okay’.

 3. “Ben ik door veel partijen benaderd”. En dan kiest hij voor een programmaatje van 2 uur, één keer in de week, in de nacht. Ja, logisch…

 4. Eindelijk is er iemand wakker geworden bij Radio 2 of bij de radio in het algemeen. Eddy Keur heeft méér Radio in zijn pink dan de meesten in hun hele lijf. Hij is leuk, snel, soms schurend, dan weer beledigend om daarna poeslief te zijn. Hij is overtreffend in alles , maar hij is vooral origineel en heeft ’n héél groot hart voor datgene waar hij héél goed in is, ’n programma maken voor de luisteraars en niet voor collega-neuroten die alleen maar gillen en schreeuwen en vooral heel veel lachen om hun eigen onkunde . Welkom Eddy , eindelijk ’n vakman in Hilversumv!!!!!

  • Sluit me daar volledig bij aan. Maar hoe meer jij dat benadrukt hoe achterlijk het is dat hij enkel maar een programma in de nacht, en nog eens 1x per week ook, er aan heeft overgehouden. Hij verdiend wel meer krediet.

  • Helemaal mee eens, en Eddy is van harte welkom door een vaste kracht op NPO 2 radio te worden. Maar blijft de vraag, waarom maar 2 uurtjes weggestopt op vrijdagnacht? Een retorische (‘wat een moeilijk woord’) vraag…..

 5. Erwin, Peter en Fred, Natuurlijk hebben jullie gelijk, Eddy verdient ’n véél betere tijd dan 2 uurtjes worden weggestopt in het holst van de nacht. Anderzijds, er zijn heel veel luisteraars ‘s-nachts, er wordt heel veel gereisd/gewerkt in de nacht. Maar het is gekkenwerk( lees dommen), dus met recht “werk van gekken” die dit hebben bedacht, dit moeten géén radio-vakmensen zijn geweest . Aaccchhh, stom van mij ,,,logisch want er werken géén radio vaklieden meer bij radio 2 !

 6. Als Eddy meer keuze had, en hij heeft ingestemd met dit tijdslot, dan kan hij er toch ook gewoon blij mee zijn? Anders had hij immers wat anders gekozen.

 7. “…een knipoog naar de radioklassieker van weleer.” Wordt daar “TROS Nachtwacht” mee bedoeld? Of “KRO’s Zalige Liefdeslijn”?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*