NPO Radio 2 vernieuwt programmering in ochtend, avond en weekend

NPO Radio 2 vernieuwt in oktober de programmering in de vroege ochtend, de avond en in het weekend. Giel Beelen is vanaf maandag 4 oktober elke werkdag met zijn show Giel (BNNVARA) te horen van 22.00 tot 00.00 uur. Een groot deel van de nieuwe programmering werd al vorige week in een blog van Patrick Kicken bekendgemaakt.

Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het nieuwe vroege ochtendprogramma DagNacht (PowNed), van 04.00 tot 06.00 uur. Van der Heiden, nu nog op NPO 3FM, begint dinsdag 19 oktober bij NPO Radio 2. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof luiden vanaf vrijdag 8 oktober op vrolijke wijze het weekend in.

“NPO Radio 2 blijft vertrouwd klinken en tegelijkertijd geven we nieuw talent de ruimte. Het weekend komt nóg meer in het teken van muziek te staan, terwijl onze dj’s onverminderd oog blijven hebben voor wat er in de wereld gebeurt”, zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2.

Ruud de Wild keert maandag 4 oktober terug op de zender als presentator van De Wild in de middag (KRO-NCRV), van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof maken vanaf 8 oktober elke vrijdag Wout & Frank (BNNVARA). Van 16.00 tot 20.00 uur presenteren zij ‘het ultieme weekendprogramma waarin iedereen straalt’. Gijs Staverman laat aansluitend twee uur lang de lekkerste discomuziek horen tijdens Stavermans Disco (KRO-NCRV). Eddy Keur presenteert in de nacht van vrijdag op zaterdag de nieuwe muziekshow Eddy’s Nachtwacht (PowNed), van 00.00 tot 02.00 uur.

Shay Kreuger en Morad El Ouakili (BNNVARA) verhuizen naar de zaterdagavond en zijn tijdens de NPO Radio 2 Soul Night te horen van 18.00 tot 20.00 uur.

De VrijZaZo Show (vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur) wordt opgevolgd door PAUL! (AVROTROS) met Paul Rabbering. Op zondag verruilt Frank van ’t Hof het programma Hofleverancier van de Liefde voor Het Platenpaleis (BNNVARA), vanaf 10 oktober van 12.00 tot 14.00 uur. Martine ten Klooster gaat van de zondagavond naar zondagmiddag, met het muziekprogramma Martine In De Middag (EO), van 16.00 tot 18.00 uur.

Op zondagavond is Leo Blokhuis (BNNVARA) te horen van 18.00 tot 21.00 uur. Van 21.00 tot 00.00 uur wordt de Albumshow met Corné Klijn (AVROTROS) uitgezonden. In de nacht van zondag op maandag presenteert Jeroen van Inkel vanaf 00.00 uur drie uur lang Van Inkels Choice (BNNVARA), gevolgd door Wildgroei (BNNVARA) met Evert Duipmans en Jeroen Mulder tot 06.00 uur.

Kijk voor het volledige schema op nporadio2.nl.

11 Comments

 1. Beetje een anticlimax programmering inderdaad. Eigenlijk veranderd er alleen wat in het weekend en Giel mag de avond voor zijn rekening nemen. Eddy heeft m.i. wel wat meer credits verdiend nu hij Ruud de Wild zo goed heeft vervangen.

 2. Het is weer niet best wat Peter de Vries er van gebakken heeft.

  Eddy Keur verbannen naar de nacht is echt een rare slechte zet. Dan heb je echt zitten slapen het afgelopen half jaar. Die had gewoon naast dat nachtprogramma ook de vr, za, zo van 16.00 tot 18.00u moeten krijgen. Dit had qua omroep verdeling gewoon gekund aangezien PowNed gaat fuseren met AVROTROS.

  De ochtendshow van Jan Willem en Jeroen hoort net als bij ochtendshows op andere zenders gewoon tot 10.00u te duren. Dit past beter bij het luistergedrag/behoefte van deze tijd. Uurtje eraf bij AVROTROS wat BNNVARA er bij krijgt waardoor je uurtjes voor AVROTROS zover houd voor Eddy’s programma.

  Giel was veel fijner dan Jeroen in de ochtend toen hij van Inkel een paar weekenden verving. Luistert Peter de Vries zelf nooit naar zijn eigen zender ofzo? Van Inkel is een goede dj maar voor weekend ochtenden veel te druk.

  Waar is Cielke? De titel van het programma was een draak maar Paul en Cielke hebben wel chemie met elkaar. Dat had alleen maar beter geworden. Een duo met potentie om in de toekomst iets als een ochtendshow te dragen. Kan natuurlijk alsnog als ze 3FM een op de schop gooien.

  Maar als je een nieuwe programmering voor Radio 2 gaat bouwen begin je natuurlijk als eerste te praten met Radio 1 en Radio 5 om er een plek vrij te krijgen om daar Spijkers met Koppen heen te verhuizen. Dit programma hoort al jaren niet meer thuis op Radio 2 en had al jaren geleden moeten verhuizen. Gewoon heel slecht dat dit nog steeds niet is gebeurd. Dan heb je dus schijt aan je luisteraar en doe je maar gewoon wat. Deze programmering is opnieuw natte vinger werk van de Vries.

  Onderstaand overzicht sluit beter aan op de wensen van de Radio 2 luisteraar. Het hoeft niet precies zo en je kan natuurlijk altijd een en ander omdraaien maar in de basis is het een goed uitgangspunt om mee te werken.

  Ma t/m Do

  06.00 Jan-Willem en Jeroen starten op
  10.00 Bart Arens
  12.00 Annemieke’s Lunch
  14.00 Gijs Staverman
  16.00 Ruud de Wild in de middag
  18.00 Wouter van der Goes
  20.00 Stefan Stasse
  22.00 Frank van ‘t Hof (ma+di)
  Giel Beelen (wo+do)
  24.00 Kimberly Dekker
  02.00 Rick van Velthuysen
  04.00 Evert Duipmans en Jeroen Mulder/Martine van Klooster/Thomas Hekker

  Vrijdag

  06.00 Jan-Willem en Jeroen starten op
  10.00 Bart Arens
  12.00 Jeroen van Inkel
  14.00 De Verrukkelijke 15 met Leo Blokhuis en Giel Beelen
  16.00 Eddy Keur in de Middag
  18.00 De Radio 2 non stop weekendmix
  20.00 Paul en Cielke Friday partynight
  22.00 Frank van ‘t Hof en Wouter van der Goes
  24.00 Eddy Keur in de nacht
  02.00 Staverman’s disconight
  04.00 Jeroen Kijk in de Vegte

  Zaterdag

  06.00 Giel Beelen
  10.00 Emily de Wilt
  12.00 Jeroen van Inkel
  14.00 Paul & Cielke in het weekend
  16.00 Eddy Keur in de middag
  18.00 MuziekCafe
  20.00 Corné Klein
  22.00 Giel Beelen
  24.00 van Inkel in de Mix
  02.00 Leo Blokhuis
  04.00 De wekelijkse non stop weekendmix (herhaling vrijdag 18.00u)

  Zondag

  06.00 Giel Beelen
  10.00 Emily de Wilt
  12.00 Jeroen van Inkel
  14.00 Paul & Cielke in het weekend
  16.00 Keur in de middag
  18.00 Het Platenpaleis met Frank van ‘t Hof
  20.00 Corné Klein
  22.00 One’sy Muller
  24.00 Shay Kruger en Morat
  02.00 Leo Blokhuis
  04.00 Evert Duipmans en Jeroen Mulder/Martine van Klooster/Thomas Hekker

 3. Eddy Keur niet in de middag op vrijdag, zaterdag en zondag. Neuh, was ook te veel van het goede geweest. Eddy is nu een novelty-deejay en ook als je een grote fan bent van Eddy dan heb je het op een gegeven moment allemaal wel gehoord, gezien en geloofd. To much.

  En ik heb niets met Keur, maar heb wel geluisterd omdat ik een radioman ben, maar zeker niet de hele week en geen vijf dagen achter elkaar, dan word ik helemaal sufgeluld door die losgeslagen kettingzaag, dan laat ik me nog liever hersenspoelen door Kim Jong-Un … Ja toch?

  Keur heeft een mooie beloning bij de NPO gekregen met dat nachtprogramma. Hij mag z’n handen en billen dichtknijpen. Maar waarom Eddy zijn zaterdagmiddagprogramma is kwijtgeraakt of heeft opgegeven bij NH-Radio zou ik nog wel willen weten …

  En Cielke denk ik dan (voorlopig) het radiovak uit. Ik mocht haar graag en ze heeft een prettige stem, maar ze was te gedienstig voor Rabbering, toch net wat te weinig sterke eigen personality en mogelijk voor het moederschap gekozen. Bye.

  En dan afwachten wat Giel gaat doen, daar verwacht ik veel van. Laat heel Nederland dan maar ’s avonds laat voor de buis in slaap vallen met al die suffe talkshows, ik wil wel nog wakker worden geschud met wat fris deejay-vermaak en (live) muziek bij thze reedio …!

  [ Klopt het dat Erik Jan Rosendahl later in het jaar weer terugkomt bij Rick van V. doet 2? Thomas Heffer mag misschien een beetje blijven invallen, maar ik denk dat ie beter een mondelinge cursus stroopwafelbakken kan gaan doen, want dan heeft ie een grotere toekomst dan bij de radio … En Koert W.? Tja …, Koert W … ]

  • Sja, over smaak valt niet te twisten maar Cielke heeft echt geen prettige radiostem, dat tettert maar door. Een Emily de Wild of Kimberlie Dekker is veel pretttiger om naar te luisteren. Wat is er mis met Koert dan?

   Vraag me af of dat nieuwe Powned meisje desiree ook een producer krijgt, misschien Thomas wel

  • Omdat jij geen liefhebber bent van Eddy Keur moet hij niet op vr, za en zo de middag doen. Een argument van niets. Mijn reactie is niet gebaseerd over hoe ik het zelf zou willen. Dan had ik bijvoorbeeld Bart en Annemieke, Kimberly en de kleuterduo uit de nacht er helemaal niet ingezet.

 4. Rick van Velthuysen is de verliezer. Hij moet diep in de nacht radio blijven maken. Zou dit zijn eindstation worden? Ik zie hem nog wel paar jaar nachtradio maken. Ik vind het wel een prestatie om jarenlang tussen 02:00 en 04:00 uur een programma te doen. Het geeft aan dat hij een gemotiveerde discjockey is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*