Producent San Fu Maltha wil nieuwe omroepvereniging starten

De bekende producent van kaskrakers als Zwartboek en Alles is Liefde wil een omroepvereniging starten waarin het Nederlands-Indisch cultureel erfgoed centraal staat.

Bersama (‘samen’ in het Indonesisch) is niet alleen gericht op de Nederlands-Indische gemeenschap maar ook voor de rest van Nederlandse samenleving die graag meer willen weten over dit erfgoed. 

In Nederland wonen bijna twee miljoen mensen met voorouders uit de Nederlands-Indische gemeenschap.

De site meldt: ‘ Omroep Bersama wil onderscheidende programma’s maken waarbij onze cultuur en kennis op diverse manieren verteld zal worden op een dergelijke manier dat het een groot publiek kan bereiken. Omroep Bersama wil via de televisie-, radio en online-kanalen van de NPO laten zien wat de Nederlands-Indische gemeenschap in Nederland precies is en waar ze zich mee bezighouden. Wij willen programma’s specifiek vanuit de leef- en denkwereld van alle groepen die te maken hebben gehad met 400 jaar geschiedenis in voormalig Nederlands-Indië maken.’

Om een uitzendlicentie te krijgen, zijn er voor 31 december 50.000 leden nodig.

1 Comment

  1. In een ver verleden is het omroepbestel ontworpen om grote stromingen een stem te geven. Nu lijkt het steeds meer een tehuis worden voor ontzuilde omroepen en opvang voor niche toetreders. Maar of het in het belang van de kijker is?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*