Patrick Kicken: Ruud de Wild niet woke genoeg, daarom weg bij KRO-NCRV

[BLOG] Jaja het gonsde al een tijdje maar nu is het dan toch waarheid geworden: radiofossiel Ruud de Wild, sinds halverwege jaren negentig op de landelijke radio, gaat weg bij zijn omroep maar blijft gewoon op z’n ouwe stekkie zitten. Zeg maar zo’n beetje de gang van zaken tegenwoordig bij de NPO, niet de omroep bepaalt maar het grote politburo aan de bovenkant, wie waar op welk tijdstip te horen is. Ruud de Wild zag zichzelf niet echt heel goed uit de bus komen langs de woke meetlat die ze tegenwoordig bij KRO-NCRV hanteren, dus maakte hij dat hij (niet) wegkwam en ging op zoek naar een andere omroep. Dat werd het ooit brutale POWNED.

Lekker toch, dat je zo goed scoort (want dat doet ie) dat je zelf kunt bepalen voor welke omroep je je programma maakt. Dat het óók komt omdat het station NPO Radio 2 an sich een hit is, laten we dan maar weer even buiten beschouwing. Alhoewel, Ruud, je kunt wel lekker afgeven op de Top 2000 zoals je laatst deed, maar dit luistercijferverhoogmonster is wel de reden dat jij jezelf zoveel kunt permitteren in de middag. En je nu dus je kunstje nog een paar jaar mag doen maar dan voor de omroep die zich ooit vernieuwend mocht noemen, PowNed, die daarmee op zowel NPO Radio 2 als 3(FM) de middag drive time in hun pocket hebben.

Wat zich je toch weer zuur af te geven op die man, Kicken. Jaloers zeker dat jij er niet zit? Nee hoor, ik zou juist de nieuwe radiomakers gunnen eens aan de bak te komen op een goed tijdstip bij een landelijke zender als NPO Radio 2. De carrousel staat al twee generaties stil en De Wild vernieuwt zichzelf al jaren niet meer. Misschien komt het door het juk van KRO-NCRV waar het woordje ‘poep’ zelfs kan leiden tot een vergadering. Wellicht gaat Ruud zich weer ontpoppen tot de brutale, vernieuwende radiomaker die hij ooit was. Benieuwd wat hij op TV gaat doen en of daar nog een rol voor de vrouw die de broek aan heeft in zijn leven, Olcay, is weggelegd.

Wat ik er wel cool aan vind, deze overstap, is dat Ruud nu directe collega wordt van Eddy Keur. Die twee zijn wel aan elkaar gewaagd en kunnen nog meer elkaars shows overnemen dan voorheen. Ik zou Ruud namelijk best wel weer eens op 3FM willen horen, als Keur op vrijdag een keertje vrij is. Of in NachtWacht. Andersom is Keur nu verzekerd van het vervangen van Ruud’s middagshow op 2, wat hij heerlijk doet. Het enige wat ik POWNED vanaf deze plek zou willen adviseren is: haal Kijkindevegte weg daar ’s ochtends en zet hem weer bij Ruud neer. Die twee hebben magie samen. Benieuwd wat KRO-NCRV voor een uren terugkrijgt en op welke zender. Misschien kunnen ze op 3FM een lekkere woke avondshow krijgen, waarin ze het belang van het stoppen van het eten van havermout kunnen gaan promoten, omdat dat zo slecht is voor de planeet. Of iets met genderneutrale zebrapaden.

Patrick Kicken

Laten we afsluiten met een heerlijk fout grapje waar ze bij KRO-NCRV nachtmerries van krijgen:

@patrickkicken Volmaakt #Kerst #Verhaal van #PatrickKicken #kerstmis #kersthumor #humor #lachen #mop #moppen #grap #grappen #voorjou #voorjoupagina #fy #foryou #grap ♬ origineel geluid – Patrick Kicken

27 Comments

 1. +

  De Kerstman bestaat niet, woke bestaat niet, solidariteit bestaat niet, goeie radiograppen bestaan niet, maar racisme wel, zoals ook slechte kunst, cock-piercings en Ruud de Wild.

  +

  Wat was er zo bijzonder aan de sterfdag van George Michael op Eerste Kerstdag in 2016?
  T was George Michaels’ last christmas.

  +

  War is not over.

 2. Wij moeten die hele omroep maar opheffen en de frequentie’s verdelen naar beleving,
  Radio 1 Links
  Radio 2 Midden
  Radio 3 Rechts
  Radio 4 Christelijk
  Radio 5 Islamitisch
  Radio 6 Conservatief
  Denk dat je dan het hele spectrum duidelijker gaat bedienen, dan dat het nu is en iedereen kan kiezen na zijn garing..

  • Is dat nou niet overdreven? Bovendien zijn 2 van de 6 genoemde stations door bezuinigingen opgeheven dus dan heeft het voor mijn gevoel geen nut om 6 zenders te hebben naar politieke kleur. Mijn voorstel is voor de zender verdeling van volgend jaar:

   Zenders van de NPO Radio tak: allemaal een zender op FM.

   De Wild moet gewoon geen Radio meer maken wat mij betreft. Ik vond het al vanaf het eerste moment dat hij voor de KRO-NCRV ging werken op 2 geen geweldig programma. Eerder luisterde ik ook niet zo naar hem. Wat hij moet doen is lekker gaan schilderen en leren niet zo te slissen tijdens het praten. Als opa Ruud dat nou eens bij een goede logopedist zou kunnen leren dat onder controle te krijgen, dan is het misschien wel mijn middagshow.

  • Dat zou fijn zijn! Laat Ruud de Wild lekker oprotten met zijn ongemotiveerde kop op beeld bij de top 2000. Altijd anderen in de zeik nemen, walgelijk

 3. Hey Patrick, vind je niet dat de NPO terug moet naar maximaal 3 FM frequenties aangezien de overheid dat ook verlangt van commerciële partijen?

 4. Grappig. Roepen dat De Wild als decennia stil staat én roepen dat Kijk in de Vegte weer bij hem aan moet schuiven, net als 30 jaar geleden…

 5. Ruud de Wild is een leuke/briljante dj en radiomaker, hij zou zo idd ook nog op radio 3 kunnen, goed idee, en dat siert hem trouwens.
  Bij Last Christmas denk ik altijd dat George Michael kort daarvoor nog naar Bright Eyes van Art Garfunkel heeft geluisterd.
  Groetjes

 6. Ruuddewild.nl op 3FM met Jeroen en Sander is wat mij betreft een van de beste programma’s ooit gemaakt. Ik snap waarom het stopte, maar het is een feit dat Ruud daarna nooit meer zo’n goed programma gemaakt heeft.

  Ik vind DWIDM echt heel slecht. Het hangt van ego-jingles, gehakkel en gegoochel met co-hosts aan elkaar en die top 5 over 5 had in 2020 zijn langste tijd wel gehad.

  Er moeten op 2 toch betere DJ’s te vinden zijn.

 7. Dit was voor mij het mooiste bericht van 2022.
  De Wild eindelijk weg op dat tijdstip 16-18 uur.
  Hij verknoeide de hele middagprogrammering.
  Wat een zuurpruim en zelfoverschattende kerel was dat.
  Geen zin in de Top 2000 zei mij genoeg.
  Hopelijk zet Radio 2 er nu iemand neer die wel leuke radio kan maken. Jammer dat Eddie Keur naar Powned is gegaan.
  En a.u.b. niet die Stenders op die plek.

  • Stenders zal misschien spijt krijgen dat hij bij Veronica werkt en nu dus vreest voor het verlies van die frequentie. Ik denk persoonlijk dat als hij zou terugkeren op 2 in de middag met de platenbonanza dat dat misschien ook wel eens wat leuks zou kunnen worden maar weet niet of hij goed past bij Powned of KRO-NCRV. Een andere naam die mij opkomt is Timur Perlin op die uren zetten voor KRO-NCRV.

   • Je heb misschien met artikel niet helemaal goed gelezen. Er gaat helemaal niemand weg. Ruud blijft gewoon de middag doen en Eddy blijft zijn vervanger. Ruud gaat naar Powned (waar Eddy al zit) en de uren 16.00u – 18.00u op Radio 2 gaan van KRO-NCRV naar Powned.

    Zou leuk zijn als Stenders terug zou keren op Radio 2. Al zie ik dat niet snel gebeuren. Mis hem wel op de zender. Die Gijs en Annemieke zou snel mogelijk uit die middag van Radio 2.

 8. Erwin houd het allemaal niet echt bij, zo te zien. De Wild blijft op zelfde tijdstip, Stenders is al behoorlijk poosje weg bij R2…..

  • Stenders zal misschien spijt krijgen dat hij bij Veronica werkt en nu dus vreest voor het verlies van die frequentie. Ik denk persoonlijk dat als hij zou terugkeren op 2 in de middag met de platenbonanza dat dat misschien ook wel eens wat leuks zou kunnen worden maar weet niet of hij goed past bij Powned of KRO-NCRV. Een andere naam die mij opkomt is Timur Perlin op die uren zetten voor KRO-NCRV.

   • Rob Stenders heeft al n tijd voor Powned gewerkt, was ie Opperhoofd Radio en mocht ie ook van zichzelf plaetjes draaien op Radio 2, maar mind You ook op Radio 6, voor n stukje onversneden jazz, blues en soul. Rob heeft nog steeds verborgen talenten en muzieksmaken. Dus KRO/NCRV gaat sowieso prima samen, terugkeer naar BNN/VARA, geen enkel probleem, AVRO/TROS, wel want die lustten m eerder al niet. EO? Wordt ie met open armen ontvangen. VPRO zou ook nog kunnen, keert de VPRO weer terug op Radio 2 en Robbie dan met Veel Plaetjes Riant Ouwehoeren. 😉

    Welcome back — welcome back, welcome back, welcome back …
    John Sebastian. Was in mei 1976 de Alarmschijf en de maand dat de Sweet n nieuwe drummer kreeg. Toeval bestaat niet.

 9. Ruud was lange tijd dé beste radio-dj van Nederland. Hij ging na een bepaald moment echter voor het geld. Dit past niet goed bij zijn imago. Het lijkt er nu op dat hij de lol kwijt is. De luisteraar merkt dat. Hij zit daar alsof het een kantoorbaantje is, waardoor hij zijn hypotheek kan betalen. Hij kan volgens mij gewoon beter gaan schilderen als daar zijn passie ligt.

 10. Waarom heeft Juul Geleick hier niet gemeld dat hij ook ooit voor de publieke omroep en Veronica werkte?

  Zo heeft bloggen zin meer voor Patrick.
  😂

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. « Ruud de Wild ? Ça ne s'est vraiment pas renouvelé depuis des années ! - Teknomers Nouvelles
 2. ¿Ruud de Wild? ¡Realmente no se ha renovado en años! - Teknomers Noticias

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*