Han Peekel overleden

Televisiemaker Han Peekel is op 75-jarige leeftijd overleden.l Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Hij stierf op Bali aan de gevolgen van hartfalen. Peekel begon in de jaren 60 als zanger en was presentator bij Radio Veronica. Vanaf 1983 presenteerde zeventien jaar het AVRO-programma Wordt Vervolgd over tekenfilms en strips.

Sinds 2009 maakte hij voor Omroep MAX TV Monument, waarin hij een tv-portret maakte van bekende Nederlanders.

5 Comments

 1. Geschrokken van het toch plotseling overlijden van ’n fijne man.
  Dit lullige Spreekbuisje heeft zich weer onderscheiden door dit icoon ,die ruim 50 jaar voor het medium heeft gewerkt en talloze leuke, mooie, ontroerende of hilarische programma’s heeft gemaakt, in 5 regels te herdenken.

 2. Dat is schrikken. Ik heb met hem gewerkt in de begin jaren 80. Han presenteerde het TROS radio programma “Van de Binnenpagina” Dat kwam rechtstreeks uit A’foort vanuit restaurant “In den volle pot”. In het programma hebben “we” Martin Gaus ontdekt.
  Han presenteerde op zeer jeugdige leeftijd in september 1963 een programma met Nederlandse muziek. “Wie in Nederland wil zinnen”. Willem van Kooten “ontdekte” hem.
  Een ontzettend aardig mens is heen gegaan. Afgelopen augustus had ik nog kontakt met hem vanwege onze Veronica reunie.

 3. Dankjewel Han en je weet maar nooit: wordt vervolgd?

  “Dag, jonge vriend,” sprak hij met doffe stem. “Het is mooi van je, dat je me eens komt opzoeken in mijn eenzaamheid waarin de dagen zich aaneenrijgen als de kralen van een vermolmd snoer, als je begrijpt wat ik bedoel.”

  Marten Toonder

  .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*