Patrick Kicken viert 5 jarig jubileum als radiocolumnist voor Spreekbuis.nl

Vandaag markeert Kicken zijn vijfjarig jubileum als radio-columnist voor Spreekbuis.nl, hét toonaangevende vakmediaplatform voor de omroep- en mediawereld. Met zijn scherpe inzichten, primeurs, humor en diepgaande kennis van de sector heeft Kicken een unieke positie verworven als commentator en criticus.

Gekscherend wordt hij binnen de sector ‘De Angela de Jong van de Radio‘ genoemd. Kicken schrijft niet alleen over de radio-industrie, maar heeft zelf ook een flinke radiocarriere achter de rug. In de jaren ’80 begon hij bij diverse lokale en regionale radiostations om in de jaren ’90 tot 2004 door te stomen op 3FM. Daar presenteerde hij Nachtwacht, Havemoutshow en Kicken voor je kiezen, MP3FM, Tussen Happen en Stappen en Altijd de Eerste. In 2004 maakte Kicken de overstap naar Radio Veronica. Nog steeds is hij regelmatig te horen bij diverse zenders, waaronder Paradise FM en Wild FM. Naast zijn werk als radio-dj is hij al tijdig gestart met internet-activiteiten en podcast. Zijn podcastserie Praten over Bewustzijn met Paul Smit wordt genoemd als langstlopende podcast van Nederland.

Zijn ervaring als radio-dj en programmamaker stelt hem in staat om de nuances van de industrie te begrijpen, maar ook tijdig informatie te verkrijgen iets wat duidelijk naar voren komt in zijn columns. Zijn columns zijn vaak een bron van discussie en reflectie binnen de sector, en zijn analyses worden breed gewaardeerd.

In de afgelopen vijf jaar heeft Kicken’s werk op Spreekbuis.nl een trouwe lezersschare opgebouwd. Zijn artikelen worden regelmatig geciteerd en besproken In een tijd waarin de radio voortdurend in beweging is, zal hij ook komende tijd voor Spreekbuis.nl de Nederlandse radiowereld scherp in de gaten houden.

19 Comments

  • Ik kom, net als Patrick, uit Limburg en middenin de jaren tachtig luisterde ik, na Hilversum drie, ook veel naar Radio Grensland (of Grensland Radio). Dat was in die tijd een piratenzender die opereerde in Kinrooi (vlak bij Weert over de Belgische grens) en volgens mij (ik weet niet heel zeker) is Kicken z’n radio-avontuur daar öok zo’n beetje begonnen. De zender bestaat nog steeds en is tegenwoordig een internet Radio station…….Gefeliciteerd Patrick met je 5 jaar columist voor Spreekbuis.

 1. Erg welkome column in de slangenkuil van Hilversum en Amsterdam. Ik zit er altijd met smacht op te wachten als er weer eens wat gaande is zoals de laatste tijd met de FM frequentieveiling en de gevolgen hiervan v.w.b. transfers van ‘air talent’ om het maar even geen DJ’s te noemen want dat is een beetje achterhaald. Meestal duurt het dan altijd eventjes dat er weer een column is, maar dan heb je ook wat. Gefeliciteerd en ga zo door.

 2. 5 jaar en dan aanbeland op het niveau waarvan een steeds kleiner deel van zijn gokwerk klopt. Kan net als zijn luistercijfers niet concluderen dat de stijgende lijn ingezet is. Wie weet de komende 5 jaar, lager kan niet.

 3. He Kickie! Voor het eerst een louter positief stukje van jouw hand! Maar goed, het gaat dan ook over jezelf.

  Nou gefeliciteerd hoor!

  Klein aandachtspuntje: je hebt het over “nuance”.
  Dat heb ik de afgelopen 5 jaar nog nooit van je gezien.

  Maar, eerlijk is eerlijk, ik lees je schrijfsels wel altijd. Op naar de 10 jaar Kickies roddelpraat!

 4. Patrick, heb je nou je redactie inlog gebruikt om je zelf wat veren in je reet te steken? Zodat het lijkt alsof de ”redactie” van de spreekbuis je complimenten geeft maar je bent het gwoon zelf. Koekkoek!! Maar van harte hoor. Je vriend H.

 5. Van harte gefeliciteerd! Ondanks kritiek van criticasters als Juul Geleick en wat ander rancuneuze ex-collega’s al weer 5 jaar mooie radiocolumns.

  Patrick, dat je ook nog regelmatig bij ongehoord Nederland langs mag komen. En dat je er mede voor zorgt dat deze omroep in de NPO blijft.

  Politici als Geert Wilders moeten voor de verkiezingen van woensdag 22 november 2023 ook een spreekbuis hebben.

 6. Gefeliciteerd Patrick. Je columns geven in ieder geval een beetje kick op deze site en de mogelijkheid om de Statlers en Waldorfs hun wekelijkse gal te spuwen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*