Patrick Kicken: Rob Stenders, verlaat Veronica en ga terug naar NPO Radio 2

[BLOG] Het is nog nóóit zo onrustig geweest in radioland als nu. Aan werkelijk iedereen wordt getrokken, nieuwe radiozender JOE smijt met gigantische bedragen om zowel Talpa’s Radio 10 als Radio 538 helemaal leeg te plukken. Talpa radiobaas Dave Minneboo’s huidige taak bestaat uit door Hilversum rijden met zijn kofferbak vol met flessen rode wijn om te redden wat er te redden valt. Maar ook bij kersverse eigenaar van Radio Veronica, Mediahuis, is er grote onrust naar ik hoor. Waarom en waardoor leg ik je uit onder een foto van minimaal vijf jaar geleden.

Rob Stenders, zenderbaas sinds een jaar of drie bij het radiomerk waar ook hij schatplichtig aan is: Veronica. Werkelijk álles heeft de beste man uit de kast gehaald om er, ondanks Talpa, een succes van te maken. Heel veel mensen een kans geboden. En alhoewel zijn station vlak voor de verkoop aan de Belgen helemaal leeggeroofd werd (de complete ochtend, eerst Dennis Ruyer naar 538 en daarna de goed scorende ochtendshow met Tim Klijn) heeft hij zich herpakt en samen met de kersverse eigenaar geprobeerd er alsnog weer een succes van te maken. Naar ik hoor was hij -bijna- rond met zowel Dennis Ruyer (09-12) als Coen en Sander (06-09 of 16-19u) om van Veronica weer een A radiomerk te maken inclusief bijbehorend marktaandeel. Helaas kozen ze alle drie voor meer geld en meer zekerheid en gaan aan de slag bij die andere club Vlamingen, Joe van DPG. Om over Ekdom nog maar te zwijgen.

Er bereiken me diverse (anonieme) mails met wat er allemaal aan de hand zou zijn bij Veronica. Een deel van het personeel zou bijvoorbeeld een gezonde hekel hebben gekregen aan Rob’s sidekick en rechterhand/zelfbenoemde zetbaas Caroline Brouwer, die naar deze berichten beweren eigenhandig de deal met Ruyer opgeblazen heeft over een paar vakantiedagen. Waarom doet zij ook zulke onderhandelingen?! Boze tongen beweren dat sinds haar komst bij Veronica ze vooral niet wil dat mensen met een beetje radioverstand het team komen versterken, want dat zou wel eens kunnen blootleggen hoe het daaraan ontbreekt bij haar. Dus vooral fan is van wat geflopte 3FM jocks als Franky van der Lende. Geen zin heeft in ideeën van anderen, haar wil is wet. Zich overal tussenwurmt, zeker als er een fotoshoot is. Kijk mij eens in de bushokjes hangen! Nou leuk voor je Caro. Net zo leuk als die keer dat je Goud van Oud overnam in je eentje, daar heeft heel radioland het nog over. Schoenmaker blijf toch bij je leest, je bent geen radiopersonality en uit de luistercijfers blijkt ook geen program director.

Frustratie modus aan Ik vind Caroline Brouwer een omhooggevallen nobody en niet alleen maar omdat ze mijn terugkeer bij Veronica eigenhandig heeft tegengehouden met een of ander lulverhaal, dat was naar nu blijkt exemplarisch. Ze is echt zo’n NPO wannabe met nul verstand van radio die toevallig een keer manager is geweest bij Polaroid. Voor de rest inhoudsloos het radiobaasje zit uit te hangen. Zij zou er dus ook meteen uit moeten vliegen bij het huidige Veronica mijnsinziens, al was het maar om de rust íets terug te laten keren en mensen die wél ooit eens een boek over radio gelezen hebben, iets van people management weten of een seminar bezocht hebben over ons fijne medium de boel te laten besturen. Gevalletje Coco Hermans 2.0, die bij Radio 538 ook geen idee had wat ze zat te doen behalve slijmen met de discjockeys. Hoe komen die omhooggevallen hittepetitjes toch op die plekken terecht? En jezelf maar overschreeuwen. Het is me werkelijk een raadsel. En dat kost me een geld! Zo, nu heb je eindelijk een échte reden om een hekel aan me te hebben mevrouw de sidekick/radioproducer met eigen wikipedia pagina die nog langer is dan die van menig radiomedewerker die wél iets voorstelt. Frustratie modus uit

Wat Rob Stenders zelf zou moeten doen? Contract uitdienen en zo snel mogelijk weg bij Veronica. De koek is op. Gerard Ekdom komt niet en kiest voor het nog grotere geld bij JOE of blijft bij Ome John als hij een kwisje mag doen op TV. Voor Ome Rob is de tijd aangebroken dat hij eens aan zichzelf mag gaan denken. Dus terug naar NPO Radio 2. Stefan Stasse verhuist toch binnenkort volledig naar NPO Radio 5 en dan kan Stenders mooi even in de luwte ’s avonds bijkomen van deze krankzinnige radiojaren. En ik wil niks horen over dat hij zijn best niet heeft gedaan om van Veronica weer een waardevolle zender te maken, hoeveel mensen heeft hij niet een kans gegeven? Het is naar mij verteld wordt van alle kanten die oh zo gezellige ‘creative lead’ (aldus haar linkedin) die iedere middag maar weer ja en amen zit te hinneken bij hem en nul toevoegt op de radio die dit avontuur heeft verpest, zoveel is me nu wel duidelijk. Ja Caroline, ik heb het over jou. Laat radiomaken én besturen over aan mensen die niet op de eerste plaats aan zichzelf denken alsjeblieft? Dan komt het misschien nog goed met Veronica.

Patrick Kicken

Update zondag 10u35: Oke het is duidelijk dat deze column veel losmaakt. Er melden zich ook Veronica medewerkers die zeggen dat ze wél prettig samenwerken met Mevrouw Brouwer. Ze zou hard werken en nooit verzaken. Prima, maar hard werken is nog niet goed leidinggeven en tactisch slimme radiobeslissingen nemen. Daar word je nou eenmaal op afgerekend in de openbaarheid als (mede)leider van een landelijk radiostation, net als de coach van een voetbalelftal dat niet draait. Dat gebeurt hier op deze plek met iedereen die iets voorstelt in radioland. Verder mailen mensen dat het oneerlijk is om het fiasco bij Veronica alleen op haar af te schuiven, Stenders zelf was toch ook samen met haar de baas? Hem schat ik in als iemand met wél veel radioverstand, gezien zijn grote trackrecord. En ik erger me niet aan wat er uit zijn mond komt op de radio, dat scheelt ook een boel.

136 Comments

 1. Ekdom zie ik niet zo snel naar Joe gaan daar mag hij geen recente muziek draaien bij radio 10 wel of dit is tijdelijk dat Joe uiteindelijk wel naast 70s 80s 90s recente muziek gaat toevoegen anders zie ik Dennis ruyer het ook niet lang uithouden bij Joe

  • Patrick , scherp stukje zoals altijd. Echter wat je vergeet is dat diezelfde Rob haar op die positie heeft gezet , en daar houdt . Dus dat kun je hem dan op z’n minst verwijten .

   • @Joost, nou Rob is gevoelig voor wat zijn omgeving hem influistert dus ik zie dit eerder als een totale overrompeling. Talpa was destijds bezig met Rob naar Veronica halen, linksom of rechtsom. Caroline was hooguit interessant om mee te komen als sidekick, daarna werd ze assistent om daarna in het hele corporate gebeuren mee te gaan draaien. Typisch gevalletje van koste wat kost op een positie terecht willen komen.

  • Zeg, Patrick, is het geen idee dat Veronica een concurrent wordt voor NPO RADIO 5? Kijken of ze Tineke kunnen behouden, Ad Bouwman en anders misschien het team versterken met mensen die echt wat in het zeezender tijdperk hebben betekend voor die zender maar eerst maar eens zien hoe en wat er verder zal gaan gebeuren op die zender….

 2. Aan werkelijk iedereen wordt getrokken, schrijf Patrick. Behalve aan Patrick zelf. Wat ben je als je al niet eens meer tot iedereen behoort. Inderdaad, minder dan heel weinig.

  • Dat creëert wel de positie om met een “helicopter view” het hele wereldje te bekijken en er dus wat “objectiever” over te kunnen oordelen, geen risico (meer) op baanverlies of “strafmaatregelen” als je dingen zegt die sommigen niet bevallen.

   • Klopt, in de radiodocumentaire ‘I am what I play’ komt op een gegeven moment een bekende vrouwelijke deejay aan het woord die zegt: ‘I am not looking for a fear driven job’. Dat is hoe veel radiostations met hun personeel omgaan: het bevalt je niet? Voor jou tien anderen. Dodelijk voor de creativiteit.

 3. Bij Radio 2 heeft Rob niets te zoeken. Ze zien hem aan komen. En bovendien wat moet hij daar nog bij die deug NPO waar alles woke en divers moet zijn, en vooral klimaatneutraal en vooral veel Nederlands product, en dat allemaal van ons belastinggeld commerciële radio bedrijven. Nee, moet hij niet doen. Laat Rob maar lekker hobbyen op zijn zolderkamer op allerlei hobby internet stations van hem. Veel leuker toch.

  • Toevoeging: Misschien kan Rob zijn memoires verder gaan schrijven o.a. over dit hele Veronica avontuur, en inderdaad verder hobbyen op zijn internet streams. Het is toch al zo’n kluizenaar dus win-win situatie.

    • Precies, ze heeft niets toe te voegen op de (landelijke) radio. Deze vrouw mag in haar handen klappen dat ze een zogenaamde (mede) radiobaas is. Alhoewel ik het haar persoonlijk niet gun. Zij moet weg.

   • Hoho. Rob hangt graag de “betere muziekkenner” uit. Maar hij wil wel gewoon een groot publiek en een flink salaris.
    Hij is natuurlijk veel te goed om alleen op streams uit te zenden.

    • Op een gegeven moment is het toch wel klaar. Ik zie Rob niet in een strak geformateerde radio omgeving, en zeker ook niet bij Radio 2 wat dit ook is. Misschien nog wel meer met al die politiek omroep regeltjes. Wat dat betreft heeft meneer Rob nu aan de vrijheid geroken en kon doen wat hij wilde met een radiostation, afijn we zien nu hoe dat afloopt. Maar toch, dan is het maar beter lekker in de luwte te blijven voorlopig.

  • Veel Nederlands product is alleen maar goed.Zou zelfs nog meer moeten zijn. Als je het op een leuke vrolijke manier brengt is dat goed voor de cijfers. Ze zouden ook een goed Country programma moeten brengen Groetjes Ton Polderman Presentator Koffie Compleet bij Radio Seabreeze 1395 en 1098AM.

 4. Ik weet niets van haar beleidsvoering, maar als sidekick bij Rob vind ik het lastig om naar te luisteren. Ze vindt echt ALLES zo grappig en leuk wat Robbie zegt. Hij zegt wat, zij “hahahaha”. Alsof Rob haar über God is. Ik luister daarom al heel lang niet meer. Misschien is het nu anders?

  • Ja als je het langs de meetlat van ‘niks kan meer gezegd worden’ legt wel ja Dennis. Maakt mij het uit wat voor een geslacht het is, als je maar verstand hebt van radio op zo’n plek. Het is juist andersom: door positieve discriminatie (een vrouw staat zo lekker hip op die functie) donderen veel radiobedrijven in elkaar. Kies toch gewoon voor iemand met radioverstand, ook al heeft hij/zij/het één been of een rollator.

  • Ik ben een vrouw. En Patrick heeft helemaal gelijk. Hij schrijft over wat vrouwen niet goed doen. Dat kan toch. Heeft niets met vrouwzijn te maken. Als het een man was geweest en zo te werk ging dan zou het wel mogen? Dat is discriminatie

   • Dankjewel Corina. De deugkaart van ‘Patrick is vrouwonvriendelijk’ wordt steeds getrokken door Roosmarijn Reijmer, hoofd muziek bij het populaire 3FM. Het is het enige wat ze kan zeggen. Helaas voor haar staat haar positie ook ter discussie.

  • Valt reuze mee Rolf, ik denk best dat ik een leuk gesprek met haar zou kunnen hebben. Het is eerder andersom vermoed ik, maar ach, dat is radioland. Durf ook maar íets van kritiek te hebben of met het idee te komen dat het ook anders kan en je kop gaat eraf. Dat wordt op deze plek uitvergroot.

 5. Hé Patrick,
  Dit is dus de reden van het “bashen” van al die mensen: (ik citeer):
  “Ik vind Caroline Brouwer een omhooggevallen tuthola en niet alleen maar omdat ze mijn terugkeer bij Veronica eigenhandig heeft tegengehouden met een of ander lulverhaal”

  Overigens wel een interssant verhaal. Lijkt wel een kleuterklas.

  • Juul, je vergeet heel veel puntjes achter je post te zetten en te benadrukken dat je op het schip hebt gewerkt. Je wordt slordig!

   En als Kicken zelf een nare ervaring met iemand heeft gehad, wil dat niet zeggen dat het verhaal niet klopt.

   ………………………………………………………

   • Het is wel op zijn minst een gekleurde feiten relaas.

    Ze komt hier over als een Dieuwke Wynia van DWDD.

    Rob Stenders zit trouwens nooit ergens lang.
    Kan hij Giel Beelen niet een handje helpen?

 6. “Ik vind Caroline Brouwer een omhooggevallen tuthola en niet alleen maar omdat ze mijn terugkeer bij Veronica eigenhandig heeft tegengehouden met een of ander lulverhaal”.

  Aha, het is dus persoonlijk. Dat verklaart het. Door het zo persoonlijk te maken, haal je de geloofwaardigheid volledig uit je verhaal.

 7. Stefan Stasse naar radio 5? Toch niet weer het Theater-van-het-sentiment doen? Dat is nu van Bart van Leeuwen hoor.

  Maar goed…Eerst Sander weg nu Rob bij radio Veronica. De posters in ons dorp van die twee kunnen de kliko in.

  En persoonlijke vetes uitvechten in een column is niet sjiek. Maar ik begrijp je frustratie Patrick.

  • Was het maar een persoonlijke vete. Het buitenhouden van mij, terwijl ik rond was met Rob, is pas een persoonlijke vete. Gebaseerd op angst. Oh nee dadelijk weer iemand erbij die Rob betere adviezen kan geven dan ik. Snel snel stokje voor steken.

 8. Het jammere is dat door constant zo over vrouwen te praten, mensen je niet meer serieus nemen over de inhoud. Woorden als tuthola gebruiken is gewoon niet constructief. Je had vorige week meer dan terechte kritiek op Roosmarijn Reimer die wiens houdbaarheid bij 3FM natuurlijk al lang (dat weet heel radioland) over de datum is en die haar positie niet aan kan. Maar door een Coco of Caroline ook publiekelijk belachelijk te maken kunnen ze zich ook verschuilen achter “hij haat vrouwen” en neemt niemand je serieus. Hou je bij de inhoud en zak niet af naar mensen uit te schelden. Bekritiseer mensen, maar op hun werk. Niet omdat je een wrok hebt over iets. Het doet al je andere werk teniet.

 9. Dat heb ik ook met Eveline, dat irritantje naast Ekdom. Dat gehakkel en gesputter, het overdreven vrolijke gedoe, alsof alles wat zij doet zo super bijzonder is

 10. Lijkt me logisch: kink heeft geen geld en de rest heeft geen interesse in rob. Dus alleen terug naar de npo kan. Of met pensioen maar daar heeft hij nog niet genoeg voor gespaard.

  • Er zijn in Hilversum nog steeds mensen die
   Rob op een voetstuk hebben staan. Die man kan alles verprutsen, hij moet en zal aanbeden worden.

   Kijk maar eens op Radioforum: alles altijd zo draaien dat het iedereen schuld is behalve dat van arme Robbie.

 11. Mediahuis heeft een kat in de zak gekocht. Gevalletje YorinFM in 2006.

  En mochten ze hoge ambities hebben, dan zetten ze (Play-) Nostalgie op die freqs, hebben we weer een zender erbij met muziek waar je ouders 40 jaar geleden ook naar luisterden.

 12. Ik zet de poppetjes even opzij. Wat ik bij het huidige Veronica mis, is die warmte naar de luisteraar, het onvermogen om doelgroepen te trekken. Als alles niet meer lukt kan je altijd nog de “roepie roepie vogel” uit de kast trekken? Het radiomerk heeft zo’n historie dat zelfs minder bekende jocks de zender weer tot een succes kunnen maken, als ze maar hart voor de zender hebben. Dan moet je natuurlijk wel een management hebben die datzelfde hart koestert. Ik hoop werkelijk dat het lukt om Veronica weer een grotere zender te maken. Ik mis dat echt als luisteraar.

  • De Roepie Roepie vogel is door Eddy Keur al ingepikt op 3fm…. Ik vind het radiolandschap zo langzamerhand steeds meer een eenheidsworst worden. Nu weer Joe, wie zit daar nu op te wachten ? We hebben Radio 10 en Veronica voor de oudere muziek. Alle andere zenders draaien dezelfde hits en voor de playlist goedgekeurde classics… Alleen Kink onderscheid zich nog redelijk. Jammer dat Veronica zo naar de afgrond gaat. Stenders had er inderdaad net iets leuks van gemaakt. Op Radio 2 kan hij straks mooi op de plek van Staverman gaan zitten. Hopelijk dan zonder mevrouw Brouwer, Stenders kan prima alleen een show neerzetten.

   • @JeroenD; helemaal mee eens. Ik heb eens naar dat Joe zitten luisteren. Muziek die we al tachtigduizend keer op de bestaande radiozenders(vooral radio 10, Radio Veronica en Sky Radio)gehoord hebben.

    Het is mij een raadsel dat DPG met Joe winst gaat maken? Want ik denk dat Coen & Sander en Dennis Ruyer niet voor een appel en ei voor Joe gaan werken. Of DPG heeft kennelijk een masterplan wat voor een buitenstaander niet te zien is?

  • Het merk Veronica op de radio stelt niets meer voor . Met dit dj team blijft het 2,5- 3,5 procent . En met het muziek beleid is het niet veel beter. Zolang Rob denkt dat je met Mell en the vintage future kunt stijgen Ipv fleetwood Mac nog een keer is Veronica een kansloze missie

 13. Beste Patrick,
  Frustraties dragen over het algemeen niet bij aan een steekhoudende motivering. Hinnekende sidekicks zijn er teveel op de radio, maar daar reken ik Caroline toch echt niet onder. De Bonanza is heerlijk vertrouwd, Caroline heeft Rob altijd prettig aangevuld. Ik denk dat het in het belang van de radiozender is om die vaste waarde niet overboord te gooien. En ja, het zou ook goed zijn als er meer vrouwelijke dj’s te horen zouden zijn bij Veronica. Dat zou namelijk echt een verschil kunnen maken voor de luisteraar. Vanochtend met plezier geluisterd naar Francis Dix.

  • Zonder de interactie met alle mensen erbij zou de Bonanza een doodgewoon verzoekplatenprogramma zijn. Nu is het een instituut voor heel wat luisteraars. Dat is ook aan Caroline te danken. Dat is geen oordeel over Caroline als leidinggevende, dat is lastig oordelen als je er niet werkt.

  • Caroline hinnikt misschien niet volgens jou, maar ik hoor haar alleen maar “ja” zeggen, lachen en Rob adoreren op zender. Een “side-kick” die er zit ter ere en glorie van het go van Stenders.

   Dat mensen daar naar willen luisteren.

    • Ik hoorde laatst een mooi verhaal: Stenders zou niet meer mee hebben willen doen aan de Top 2000 omdat er té veel haatreacties binnenkwamen als Caroline weer dom stond te dansen voor de camera. Je kunt ook té loyaal zijn naar je vrouwelijke sidekick.

 14. ik hoorde in dit was de radio podcast het interview met florent luyckx die zei dat het rond was met een nieuwe ochtend jock voor veronica weet jij toevallig wie dit zou kunnen zijn ?

 15. Allemaal lulkoek! De radio is not done! De jeugd heeft de toekomst! De Nationale hitparade top 50 snel terug! Waar blijft de gene die dit nu eens snap! Veronica/ 3 fm/ na dat jullie de Nationale hitparade omzeep hebben gebracht is het nooit meer wat geworden met jullie ouwehoer zender!wij willen de Nationale hitparade terug en snel ook!

 16. Tom Klerx van mediahuis killed the radio star.. dat is sinds we hem kennen sinds een paar maanden wel compleetduidelijk… alles wat hij aanraakt verandert in pure chaos. Baal van deze situatie… niet herbert aankijken…

 17. Toch vind ik dat Rob de dans nu wel erg makkelijk ontspringt.
  Wie was er verantwoordelijk voor djs’s als Ed Struijlaart, Martijn Richters, Femke van de Veen, Ronald Giphart, Arjan Snijders, Willem Dorelijers, Danny Vera, Frank van der Lende en Jeroen Drogt?
  Was Caroline ook verantwoordelijk voor dit leger aan amateurs/jaren 80/Wikipedia-jocks?

  Dat was vast geen Carolien.

  En die met even te snobistische muziek voor de “echte liefhebber” die allemaal “toevallig” de smaak van Rob is?

  Ook allemaal Caroline?

  • Fair enough, Stenders heeft er zelf een soort Varonica van gemaakt wat commercieel moeilijk te verkopen is. Maar waar radio écht aan kapot gaat is types die op een plek terechtkomen waar ze een beetje corporate achtig leiding gaan geven aan een team creatievelingen. Dat is vragen om problemen. Keer op keer zie je het gebeuren, radiobloed heb je niet omdat je toevallig radioliefhebber bent. Radio = passie gecombineerd met wetenschap, ervaring en durven op je bek te gaan. En al helemaal niet proberen er zelf als BN’er uit te komen.

   • Daar ben ik het 100% mee eens. Maar Rob is ook duidelijk medeverantwoordelijk voor deze chaos. Die KX-jocks beschadigen de reputatie. Niks stoers meer aan het merk Veronica.

 18. Meneer Kicken wat heeft u eigenlijk bereikt in radioland?
  En dan Joe 70 80 90 muziek maar de playlist is voornamelijk skyradio meuk met 4 of 5x per dag Queen Madonna en elke dag dezelfde nummers van bands uit die periode terwijl die bands in die periode zoveel beters hadden geschreven.
  Dus in mijn ogen voegt het niks toe.
  Qua dj’s Stenders is stenders met een uitstekende smaak.
  Ekdom tjah verandert niet.
  Wat dat betreft verdient Kink meer aandacht.

 19. PK, volgens mij ben jij de enige in radio land die werkelijk durft aan te geven wat er speelt, petje af!
  Ik had je graag terug op een landelijk station gehoord, maar wie weet…

 20. De leiding was in handen van deux person . Rob en Caroline . Rob zei op radio 1 zeer tevreden te zijn over hoe Veronica klonk . Daar zei hij ook dat Rick van V minstens tot het eind van het jaar op de ln ochtend nog bivakkeren . Nergens heeft men uitleg gegeven over de beslissing om Rick van de ochtend te halen. De twee weken ‘ bedenktijd’ die Rick nodig had/heeft zijn passé. Dus we zullen morgen wel horen waar Rob Rick gaat neerzetten ik de programmering . Maar de kans dat Rick nimmer meer de horen is op Varonica is vele malen groter . Na een goede 2,5 jaar Rob en Varoline als duo-baas is er geen andere conclusion dat ze er een puinhoop van hebben gemaakt . Primair bij Talpa und nu bij Mediahuis. Eens kijken of ze morgen weer gezamenlijk in de studio zitten om de bonanza te presenteren. De kans is nie zo groot . De tijd dat die twee grote moatjes van elkaar waren is voorbij . Iemand moet de voorheen zwarte Piet krijgen en nu is al duidelijk te zien wie die kaart niet krijgt . Rob Zieltjens kan beste zijn muziek vrind Basyl bellen en hem verzoeken een plekje ergens te creeeren op den publieken. Kan iedereen weer verder met radio maken. En Herbert Visser kan dan gaan puinruimen en weer proberen er iets van te maken

 21. Tussen alle Popie Jopie zenders en dito deejays hoop ik dat Stenders Veronica blijft leiden en het een zender wordt/ blijft waar goeie muziek de boventoon voert ,Lantinga mag van mij nog wieberen met z’n geschetter , van Veldhuizen virl me vies tegen maar is al gewipt . Hou het kiest op die zender , luistert lekker weg. Geen geschreeuw of popies die zichzelf interessant vinden , muziek , gewoon goeie muziek en info. Geen geneuzel

 22. Stenders draait al 3 jaar dezefde meuk als bij zijn vorig Bonanza NPO2
  Altijd dezelfde terugkerende muziek , elke dag een Queenplaatje.
  Het is over de datum dit programma.
  Dat Caroline weg is of blijft zitten scheelt nul komma nul luisteraars , het is de sleur die er in zit bij die Bonanza.
  Stenders heeft een authistische platenvoorkeur .

   • KXradio heb ik vaak geluisterd en was qua opzet wel mooi van presentatie met die gasten aldie er voor de eer DJ.waren .
    Het plezier achter die zender was wel voelbaar .
    Veronica is het Paris ST.Germain van het radiolandschap de wanhopigheid hoor je gewoon. Ken Rob hem ook al vanaf Power FM , hij kan het wel maar die Bonanza is zwaar overgewaardeerd.

 23. Het is helemaal niet zo zeker dat Rob Stenders weer in de armen van de publieke omroep wordt opgevangen. Hij staat niet bepaald bekend als makelijk en flexibel. En is het ook niet zo dat hij zoveel luisteraars trok met heilig verklaarde programma bij de NPO

 24. Benne het straatje van Robbie aan het schoonvegen PK? Heb ie iets on you? Want dit is wel een sterk staaltje triestheid uut je pen.

 25. @Marcel, ik spreek je over een half jaar. Ik weet het 100% zeker. Het voorsorteren is zelfs al begonnen door Stasse aan te geven dat hij naar Radio 5 gaat verkassen.

  Punt.

 26. Op de man/vrouw spelen in niet handig. Hou het bij de inhoud.
  Na jaren Veronica dagelijks van 09:00 tot 23:00 aangehad te hebben is daar het laatste jaar vrijwel niets meer van over. Steeds iemand die me minder of niet aansprak.
  Bas van Teijlingen mag slechts 2 uurtjes in de lucht zijn maar blijft heerlijke onzin en muziek om te horen en AS op de zaterdagavond is ook prima. Nu zondagavond zou hij er ook moeten zijn maar nee hoor…

  Zo gaat Veronica een moeilijke 12 jaar tegemoet. Veel te veel reclame en te veel dingen qua “nieuws” die elk mens met internetverbinding ook al wist of kon weten.

 27. Zelfs met de beste mensen erachter is er maar weinig publiek voor het type format. Dat heeft met de typisch Nederlandse ‘het moet vooral gezellig blijven’-consensuscultuur te maken. Op werkvloeren slaat een zender als Veronica, zonder strak format en met relatief veel kleine hitjes, al snel dood. Vind ik zelf interessant, zo’n format (met name in de eerste periode vond ik het fijn), maar de doorsnee mens zapt weg. Joe gaat juist groot worden, let maar op. Ik hoef het zelf echter niet te horen.

 28. He Kickie!
  Honderd reacties!!!
  Hier hoi!
  Polonaise!
  Een hoop van je radio “vrienden” mochten willen dat ze dat hadden!
  Je mag weer lekker door met roddelen!

 29. Ik zie als Rob weggaat bij Veronica hem eerder weer terugkeren naar Talpa. Naar Radio10. Die kunnen nog wel een sterk middagprogramma gebruiken voor Rob van Someren begint. Rob Stenders haalde op Radio2 ooit 15% marktaandeel met de Bonanza. Met Radio10 zou hij dit ook kunnen halen.

  Verder kan Joe eens luisteren hoe je goede oldies radio maakt. 1 keer per maand in het weekend is Radio Caroline North in de lucht vanaf het oude zendschip de Ross Revange. Aanrader voor iedereen die ook een keer geen platgedraaide oldies wil horen. En veel fijne Engelse DJ’s. Aanrader Patrick om een keer te luisteren. Ben benieuwd of je het al kent?

1 Trackback / Pingback

 1. Patrick Kicken: Stenders vanaf 2024 terug bij de NPO op Radio 2 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*