Patrick Kicken: ‘Coen en Sander hebben weer zin in elkaar’

In een Telegraaf-artikel uit Spreekbuis.nl-columnist Patrick Kicken zijn enthousiasme over de huidige dynamische periode in de radiowereld, met de overstap van het radioduo Coen & Sander als een van de meest opvallende gebeurtenissen. Kicken deelde zijn inzichten interview met De Telegraaf, waarin hij de reünie van het duo als een logische ontwikkeling ziet. „Die jongens hebben weer zin in elkaar. Het is goed geweest dat ze even een tijdje geen dagelijkse show hebben gehad. Door ook solo radio te maken konden ze erachter komen dat ze samen het allersterkst zijn.”

De afwezigheid van Coen en Sander op Radio 538 was geen vrijwillige keuze, maar een gevolg van tegenvallende luistercijfers na bijna twee decennia van samenwerking in de studio. Als gevolg hiervan kreeg Swijnenberg een lunchshow op Radio 538, terwijl Lantinga een solo middagshow op Radio Veronica presenteerde. Echter, op vrijdagmiddagen kwamen ze samen om het weekend in te luiden op de hitzender. Hun wens om ooit weer samen een dagelijkse show te presenteren was geen geheim, en dat moment is nu aangebroken.

Over de financiële kant van de overstap, verwacht Kicken niet dat geld een drijvende kracht was. “Hoewel het startbedrag niet veel hoger zal zijn dan hun huidige salaris, rond de drie ton per persoon, is er waarschijnlijk een bonusregeling getroffen.

18 Comments

 1. hoi coen welke plaat van toto gaan we draaien na die van fleetwood mac en abba?

  even wachten sander, niet te snel, gewoon 1 voor 1 het is hier geen 538!

  o ja. volgende week weer een hitlijst met hits uit de jaren 80. nu al zin in! nog meer toto

 2. Fantastisch hoor dat Kicken de Telegraaf gehaald heeft. Als schrijver daarmee nu al succesvoller dan dat hij ooit als dj was en zal worden als ik de cijfers bij Wild zie. Beter laat dan nooit achter je kwaliteiten komen.

  • Je lijkt wel een langspeelplaat die blijft hangen.
   Weet niet of Patrick jou in het verleden enorm genaaid heeft, maar aan je reacties te lezen ben je er nog niet overheen. Leuk om te lezen dat Patrick het geen laars interesseert wat jij over hem schrijft. Kun je toch iets van hem leren.

 3. Kunnen we een Patrick Kicken Boulevard bord krijgen op het mediapark? Wellicht kan Juul helpen een petitie op te zetten!

 4. Zijn bijdrages (die vaak kloppen) zorgen natuurlijk wel voor levendige discussies op dit forum. En dat die 2 kleuters weer dagelijks samen op de radio zijn zal me worst zijn. Ik luister sowieso niet.

 5. Voor mij mag de hele fm radio instorten. Ik luister alleen nog via internet en ben daarom met luisteren zo vrij als een vogel.
  Geen oeverloos gepraat, leuke en afwisselende muziek en niet de liedjes die bijna op elke fm-zender te horen zijn.
  Ik hoor ook dj’s die plezier hebben met hun programma’s, omdat zelf de platen die ze draaien mogen kiezen.

 6. Joe wordt het nieuwe Radio Veronica uit periode 2003-2013, waar zij het haddenmet RHCP, U2, Queen en R.E.M. heeft Joe dat met ABBA, Michael Jackson, Toto en George Michael. Na 10 jaar worden mensen dat vanzelf wel zat.

  Heb overigens Under the Bridge en Losing My Religion nog niet gehoord bij de Nederbelgen.

  • Dat komt omdat zij de volgorde alweer hebben omgezet, Joop !!!! Stelletje leeghoofdige muziekredakteuren, !!!!

  • Ik luister er eerlijk gezegd al sinds 1 april 2019 af en toe naar. Toen alleen online. Ze hadden toen zelfs even een ochtendprogramma. Mensen in mijn omgeving – die geen radio- of muzieknerd zijn – die ik het liet horen waren allemaal enthousiast.
   Het overgrote deel van Nederland vindt dit lekkere, herkenbare muziek. De muziek staat vaak als achtergrond aan. Commercieel dus het meest interessant.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*