Ochtendshow Coen & Sander vanaf 6 mei op JOE

Radiozender JOE heeft vandaag de plannen voor haar nieuwe ochtendshow gepresenteerd. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga keren terug naar de radio met hun programma ‘De Coen & Sander Show!’, dat vanaf maandag 6 mei elke werkdag tussen 6:00 en 10:00 uur wordt uitgezonden. Het nieuws in de show wordt gepresenteerd door Merel Westrik.

De aankondiging volgt op een eerdere bekendmaking van de overgang van het duo naar JOE, hoewel ze vanwege een concurrentiebeding eerst een afkoelperiode moesten doorlopen. Deze periode is inmiddels verstreken.

“Na bijna twintig jaar luisteraars van het werk naar huis te hebben begeleid, gaan we nu op JOE samen met hen opstaan,” zei Coen over de overgang. “We zijn ontzettend blij met deze stap en kijken ernaar uit om met een bevlogen team de zender verder uit te bouwen.”

Vorige week bracht Spreekbuis columnist Patrick Kicken al het nieuws dat Merel Westrik de ‘nieuws-sidekick’ van Coen & Sander zou worden.

19 Comments

 1. Die schijtlolligheid gaat Joe de das om doen en dan met zo’n wokie Merel Westrik erbij beloofd het al helemaal niet veel goeds.

 2. Er is vast een doelgroep voor. Maar ik vraag me wel af of die bij Joe zit. We wensen ze in ieder geval succes.

 3. Mevrouw Westrik heeft een bijzondere carrièreplanning. Nu mag ze meelachen om de poep, pies en plas verhalen van Lantinga. Het kan verkeren in medialand. Sterkte Merel, ook met het radioprogramma.

 4. Op social media zijn aardig wat minder positieve reacties op C&S te lezen. Dat ligt niet aan Coen en Sander, want daar is best een doelgroep voor.

  Het reacties komen van (teleurgestelde) huidige Joe luisteraars. Die genieten van de muziek en zitten niet te wachten op veel gepraat.

  Die twee doelgroepen zijn lastig te combineren.

  Ik sprak laatst een Joe-luisteraar die ook niet zat te wachten op al dat geklets en vage spelletjes. Die is overgestapt naar de non-stop zenders van de Belgische Joe: Joe Gold en Joe 80s&90s.
  Zelfde muziek als in Nederland, maar dan nonstop. Opgelost!

  • Joe Gold is geweldig, erg afwisselend. Vergelijkbaar met Radio 10 60’s en 70’s en niet altijd de meest voorspelbare muziek uit die jaren.

 5. @ Alle negatieve berichten:

  Ze hebben nog geen seconde live uitgezonden met hun nieuwe programma. Iedereen heeft nu al een mening…

  Misschien hebben nu een andere opzet van hun programma. Geef het een kans, en dan oordelen.

  • Een kans? Deze jongens hebben jaren de kans gekregen bij 538, maar kwamen altijd maar weer met hetzelfde. Altijd weer die Sesamstraat humor van Lantinga en Coen die daar als een soorrt geit om lacht…nee deze jongens zijn niet meer te kneden…en ze gaan het vreselijk vinden…de muziek van JOE. Coen is hier veel te jong voor om nu al bij dit bejaarden station uit te komen…1 jaar en dan zijn ze weg.

  • Coen en Sander hebben zich jarenlang bewezen. Ze kunnen een prima programma maken.
   Mijn punt is dat Joe nu een doelgroep heeft die iets anders wil dan C&S bieden. Dat zegt dus niets over de kwaliteit van C&S.

   Het is een beetje alsof er op Slam opeens een programma van BNR komt. Allebei goed, maar past niet bij elkaar.

   • @Peter C&S hebben zich bewezen maar, zich nooit vernieuwd. Deden bij 538 een slap aftreksel van wat ze bij 3FM deden. Waren toen bij de overstap al over het hoogtepunt heen.

 6. Het is jammer dat Mediahuis besloten heeft Nostalgie van DAB+ af te halen. Anders had de DAB+ ontvanger vastgeroest gezeten op deze zender. Gelukkig doet de Google Home zijn werk prima. Waar de gemiddelde oldies zender alleen de grote hits draait, wordt je op Nostalgie regelmatig verrast door de.minder bekende hits. Heerlijk.

 7. Als de playlist 1 op 1 word overgenomen van Joe België,gaan ze radio 10 absoluut voorbij.
  Ze weten daar hoe het moet zijn!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*