Patrick Kicken: ‘3FM wordt een soort 538 Light’

Vandaag start de nieuwe programmering van het al jaren kwakkelende 3FM. Onder leiding van Menno de Boer moet de zender weer luisteraars gaan trekken. Voormalig 3FM-radiomaker en Spreekbuis-columnist Patrick Kicken meldt aan De Telegraaf dat de publieke radiozender niet hetzelfde moet gaan doen als 538. 

Het blijft een publiek radiostation en het moet nu niet gaan doen alsof het commercieel is. Dat is oneerlijk tegenover stations die elk dubbeltje zelf moeten verdienen. Jij hebt een hamburgertent en twee straten verder komt een tent die gesponsord wordt door de overheid en hetzelfde verkoopt. Het zou een zender moeten zijn, die iets doet dat voor anderen commercieel niet interessant is.”

De Boer ontkent dat zijn zender een lightversie van 538 gaat worden. Hij wil terug naar wat hij de kernwaarde van 3FM noemt: muziek.

Bron: De Telegraaf

10 Comments

 1. Moet Kicken niet eerst even luisteren voordat hij zijn mening gaat verkondigen? 3FM is wel een hot topic op spreekbuis vandaag. Is twee artikelen met twee meningen niet wat veel?

 2. Het heeft niets van 538. En de publieken zijn al zo commercieel als ik weet niet wat, zie bejaarden Radio 2 en 5 dus 3FM kan dat ook best doen als ze dat al zouden willen..

 3. 3FM vind ik totaal niet lijken op 538. 3FM geeft een neus voor goede kwaliteitsmuziek en zet nieuwe en oudere nummers slim achter elkaar, aan elkaar gepraat door dj’s die hun vak verstaan. En er is veel ruimte voor het betere muziektalent dat in Nederland huist. Inderdaad zouden mensen eerst eens minimaal 2 weken naar 3FM moeten luisteren, dan pas weet je dat 3FM de weg omhoog heeft weten te vinden. Menno de Boer en zijn team zijn echt heel goed bezig om 3FM eindelijk uit het slop te halen. Ik vind zelfs dat de zender de afgelopen maanden al beter is geworden en het belooft nog veel beter te worden. Ik heb goede hoop!

 4. Erik: jij klinkt als een reclamespot voor Omo dat nog witter dan wit wast, terwijl het volgens de vorige reclamecampagne óók al witter dan wit waste. 3FM is niet eens middelmatigheid troef, het is overbodig en irrelevant.

  • Haha, Silaris. Kan merken dat je je liever wast in onschuld. 3FM is helemaal niet overbodig, het is juist een prima aanvulling op de vele commerciële zenders die alleen maar hits draaien waarvan men hoopt dat de luisteraar blijft zitten waar die zit. Bij 3FM hebben ze daar lak aan en daar weten ze dat de luisteraar verrast wil worden met zo nu en dan een nieuw nummer dat vooral wennen kan zijn. Hé je al naar het nieuwe 3FM geluisterd? Is echt beter dan ooit, Solaris!

 5. Tsja, wat moet ik ervan zeggen…. Ik was fan (1 van de weinige, zo het schijnt) van Sander Hoogendoorn in de ochtendshow. Niet per se een heel strak schuivende DJ en ook niet altijd even goed voorbereid, maar hij zette wel een sfeer neer die voor velen beetje past bij de ochtend. Met veel interactie met de luisteraar en, in coronatijd, ook wat erg goede radiomomenten. Rob en Wijnand vond ik als duo ook altijd wel wat hebben en het is an sich leuk dat ze nu in de ochtendshow zitten. Maar hun stijl (heel veel lollige grapjes van Rob ) vind ik in de ochtend nog wat too much. Het lijkt nu gewoon te veel op dat dik aangezette pompeuze gedoe wat andere stations in hun ochtendshow neer zetten.

  Ik vind Patrick wel een punt hebben, wat betreft het commercieel willen zijn. Want zeker op primetime draaien ze ineens ook heel veel meer ‘ouwelullen’ muziek. Nou vind ik die muziek prima (luister ook vaak nog Radio 2 of Veronica), maar op 3FM lijkt het nu meer een ‘moetje’ om een bredere zender te lijken en de luistercijfers op te krikken, ofzo.

  Hopelijk blijven ze hun publieke taak niet uit het oog verleizen. Gelukkig is 3voor12 in ieder geval weer terug. Verder gewoon lekker veel nieuwe bandjes een podium geven (zoals wat Timur heeft gedaan voor Meau ). Als ze dat lukt, moet je afvragen of het niet erg vinden dat het marktaandeel dan maar wat minder is.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Patrick Kicken: Wietze de Jager van 538 naar 3FM, als derde keus - Spreekbuis.nl
 2. Patrick Kicken: Jorien Renkema van 3FM naar Qmusic, Niek van der Bruggen genoemd als opvolger - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*