Patrick Kicken: Wietze de Jager van 538 naar 3FM, als derde keus

[BLOG] Hoi Wietze, ken je me nog? Ik ben die man die je ‘een of andere columnist’ noemde toen je in een interview gevraagd werd wat het raarste verhaal was wat je ooit over jezelf gelezen had. Geeft niks dat je mijn naam niet onthouden hebt, je hebt ook zoveel aan je hoofd. Ik ken jouw naam gelukkig wel en sterker nog: ik hoorde je naam van het weekend rondgaan op het Lowlands Festival. Je (nu nog) ex-collega’s Ivo van Breukelen en Barend van Deelen liepen daar, al dan niet een klein beetje onder invloed van bier en andere ontspannende middelen, rond te bazuinen dat er binnenkort nóg een 538 jock de overstap gaat maken naar het NPO zorgenkindje 3FM. Niet tegen mij maar ik stond er toevallig bij. En dat ging toch over jou, Wietze? Want met Anoul van Slam! ga je de oorlog natuurlijk niet winnen, daar heb je Wietze de Warrior voor nodig!

Ik stop even met dit verhaal rechtstreeks aan De Jager te richten want dan lijkt het wel heel veel op het succesvolle Briefje van Jan. Even wat afstand nemen om te kijken wat ik hier nou van vind. Wietze de Jager, die overduidelijk klaar is bij 538 na zijn debacle in de ochtend en geklaag over werkdruk als beoogd opvolger van Timur Perlin, die één uurtje radio vijf dagen per week op 3FM teveel vond, vier dagen ging doen om vervolgens helemaal de handdoek in de ring te gooien. Ja, ik zie wel een verband. Twee jocks uit het team werkschuwe sterren die elkaar opvolgen. Kan Timur lekker de hele dag de krant gaan lezen en Wietze gewoon vier dagen in de week op en neer naar Hilversum karren terwijl hij zijn hele elftal aan kinderen gewoon naar school kan brengen én na zijn radioprogrammaatje weer op tijd thuis is om thee met ze te drinken. Als hij dan wel nog een thuis heeft want zijn miljoenenvilla in Zwolle met drie badkamers is bijna verkocht.

Wat het hele verhaal voor Wietze de Jager een beetje zuur maakt is dat hij, naar nu blijkt, derde keus is. Eerst is Tim van Kink benaderd, die zei nee, daarna Giel Beelen, die zei ook nee want wordt radiobaas en dan nu naar wordt rongebazuind door zijn oud 538 matties is Wietzie foetsie. Qua salaris zal hij ook flink moeten inleveren maar daar hebben we in Nederland kinderbijslag voor uitgevonden. Hij komt opnieuw te werken bij de omroep BNNVARA onder ene Arjan Penders, die vast ook bij zijn TV collega’s een goed woordje kan doen voor een TV format met Wietze. Iets met kinderen bij voorkeur, misschien een vervolg op de succesvolle film Papadag, waarin De Jager kinderen op het hart drukt dat je met hard werken niks bereikt en het toch vooral om voortplanting gaat, al dan niet ondersteund door Vadertje Staat en toegejuicht door de Hemelse Vader.

Even alle gekheid op een stokje: het is natuurlijk zuur voor Wietze dat hij zijn ruiten destijds heeft ingegooid bij Qmusic door op het laatste moment zonder Mattie te vertrekken naar Sky Radio om daar de ochtendshow te gaan doen, wat uiteindelijk niet doorging en hij in het weekend van 538 terechtkwam. De belofte dat hij ooit de ochtend- of middagshow kreeg daar heeft hij zelf niet kunnen waarmaken. Nu gaan werken voor de nieuwe zender van Q is onmogelijk geworden door die switch destijds. Toch denk ik dat ie dat programmaatje op 3FM, Requestival, met wat bellers en gekke verzoekplaatjes wel leuk kan gaan doen, Wietze is met luisteraars altijd wel goed. Zie je, ik ben niet altijd maar negatief. 3FM een 538 light noemen dat kan ik helaas niet meer terugnemen en zou met deze dagprogrammering van Wietze, Ivo en Barend natuurlijk alleen maar meer waarheid worden. Ik heb ook vast een nieuwe slogan verzonnen voor 3, komt ie: You have the ears, we have the hits! Three F Mmmm

Patrick Kicken

27 Comments

 1. Beetje op de man spelen is je niet vreemd hé Patrick.
  Ga toch iets nuttigs doen man………………………..als het maar niet op de radio is.

   • Als je niks meer voorstelt als radio is dit zijn enige manier om nog mee te tellen. We hoeven in ieder geval niet beginnen te tellen met zijn aantal luisteraars.

    • Goede bijdrage weer Henk. Origineel ook. Je weet het allemaal zo goed. Ik kan niet wachten op je volgende nuttige bijdrage (hopelijk wacht Patrick niet te lang met een nieuwe blog).

    • Arme Henk toch. Na al die jaren nog steeds hetzelfde doen en zeggen op de radio, ik snap dat het frustreert dat er ook mensen zijn die graag eens wat anders willen doen dan iedere keer maar die plaatjes instarten en doen alsof je het nog steeds leuk vindt. Ook jij kunt er gewoon mee stoppen en jezelf opnieuw uitvinden hoor. Er is toch nog wel iets anders dat je kan of leuk vindt?

   • Haha, je kan gewoon de reacties van Juul en Daniel Dekker al uittekenen als Patrick iets plaatst.
    En ondanks alle kritiek die de mannen hebben lezen ze het iedere keer weer om dan weer met dezelfde zure reactie te komen.
    Niet echt creatief, maar ach vroeger toen er maar 1 zender was waar toch iedereen naar moest luisteren hoefde je ook niet bijster creatief te zijn. En maar lekker teren op die makelijk vergaarde roem die is komen aanwaaien.

 2. Wietze heeft het over “een of andere columnist”. Dat kan onmogelijk over Kicken gaan. Want een goede column is echt iets anders dan die roddel verhaaltjes van Patrick Kicken.

 3. Weet niet Patrick of jij Radio Freak in de gaten houd, en dan vooral het forum.
  Dir vindt ik daar wel een interessant topic daar, https://www.radioforum.nl/viewtopic.php?t=33057
  Misschien wellicht een idee of zoals daar geopperd wordt om eens een Nederlandse dj naast een Vlaming te gaan zetten voor “spannende” radio?
  Heb jij daar ook zo jou gedachten over??

 4. Lekker belangrijk wat er bij 3FM gebeurd lekker opdoeken die zender en veder laten gaan op internet of Dab+ scheelt weer een hoop geld. De enige die nog leuks en waar ik 3fm voor luister is eddy keur voor de rest is het net niet

 5. De columns van Kicken lees ik graag; Kicken beschrijft zaken niet als feiten, maar hij uit hierin zijn verwachtingen of beschrijft welke geluiden op hem zijn afgekomen of geeft zijn mening. Volgens mij stuk voor stuk onderdelen die passen bij en in een column.

  De herhalende, nagenoeg identieke, zure reacties op iedere column, kennen we (lezers en PK) onderhand wel en zijn wat mij betreft overbodig.

  Ik zie uit naar de volgende column!

   • was niets van te merken op de radio deze week prima show geen carnaval wel gezellig alles beter dan de depri vara radio die daar eerst te horen was in de ochtend

    • Kwestie van smaak. Ik vond de shows van Giel, Domien en Sander veel prettiger. Ik heb niks met deze gezelligheid en die blije spelletjes

     • zeker kwestie van smaak. gelukkig kun je de depri shows allemaal vinden op andere zenders of anders veenstra op kink die kan er ook wat van

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Patrick Kicken: Wietze de Jager van 538 naar 3FM, als derde keus
 2. "Wietze de Jager a quitté Radio 538 après d'interminables plaintes" - Teknomers Nouvelles
 3. 'Wietze de Jager left Radio 538 after endless complaints' - World News | TakeToNews
 4. 'Wietze de Jager abandonó Radio 538 tras interminables quejas' - Teknomers Noticias

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*