Patrick Kicken: De dagen van Ruud de Wild lijken geteld, Eddy Keur doet het hem keer op keer veur

[BLOG] Iets wat je al jarenlang hoort en wellicht ook zelf ervaart is dat de Nederlandse radio op sterven na dood is. Er gebeurt bijna niks wat nog tot de verbeelding spreekt, iedereen werkt keurig zijn of haar playlistje af, als een radiomaker al in het nieuws komt is het omdat hij een dag extra in de week wil uitslapen. Wat een armoe, hoor je vaker. Op een paar uitzonderingen na zijn de Nederlandse radiozenders állemaal het braafste jongetje van de klas, niks springt er nog écht uit op het gebied van entertainment, rumoer, vakmanschap of spannende zaken. Veronica die vanuit een trein gaan uitzenden, is dat nou waar we het mee moeten doen anno 2022? Gelukkig is daar nog Eddy Keur, op zowel NPO Radio 2 als 3FM!

Laten we eens vakmatig kijken wat de Keurbaas, op vrijdagmiddag op 3FM en afgelopen week ook weer als vervanger van Ruud ‘hakkel en lispel’ de Wild dan nu zo uniek maakt waar andere (jonge) jocks eens een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. Leg een show van Ruud de Wild maar eens naast die van Eddy Keur, wat een verschil en wat een treurnis brengt die amateurschilder toch iedere middag. Geef dat belangrijke tijdstip toch aan je vervanger als je er overduidelijk geen zin meer in hebt Ruud.

Eddy durft
Als je Keur in gesprek hoort met een collega jock, filelezer of luisteraar dan schuwt hij niet om zelfs van iets saais als verkeersinformatie of een crosstalk met Gijs Staverman iets leuks te maken. Door een klein grapje, een opmerking, een geluidseffect, watdanook. Goede radio is entertainment, je zit daar niet om het alleen maar gezellig te hebben met je collega’s, je zit daar om de luisteraar te vermaken en Eddy heeft dat als geen ander door.

Eddy staat
Keur staat, in tegenstelling tot zijn luie sidekicks, nieuwslezer of collega jocks die perse willen zitten, tijdens zijn radioshows. Hij weet dat de boel zo energiek mogelijk hoort te zijn en swingt mede daardoor de pan uit, de hele drie uren. Kakt niet in, haalt beter adem en kan dus langere zinnen maken.

Eddy maakt contact
Is je al eens opgevallen hoe weinig jocks écht contact maken met hun luisteraar, zelfs als ze zo iemand aan de telefoon hebben? Eerdergenoemde Staverman heeft daar ook zo’n handje van. Een beetje autistisch over het hoofd van de luisteraar heen praten, zelfs als je hem of haar aan de telefoon hebt. Mijn God wat genant om te horen is dat toch altijd. Eddy luistert, voelt een luisteraar aan, geeft hem juist genoeg ruimte en zorgt dat ze er samen wederom entertainment van maken. En daar heeft hij niet eens de voxpro voor nodig, dat doet hij allemaal live.

Eddy weet dat het verschil in de details zit
Vormgeving. De een gebruikt het om zichzelf de hele tijd de promoten, de ander om de show nét dat extra sausje te geven. Want het is niet voor niks een SHOW. Ik hoorde dat Keur al maanden vantevoren bezig was de juiste jingles, bedjes, sweepers en geluidseffecten te verzamelen voor die ene nieuwe vrijdagmiddagshow. En dat betaalt zich terug. Wat een energie en wat een samenhang. Dit is waar radio ooit voor uitgevonden is. Niks ouderwets, de mensen die zo laf met het medium omgaan en niks durven, dat is pas terug naar de jaren ’70.

Eddy is zichzelf
Het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan: jezelf zijn op de radio. Maar Keur is werkelijk PRECIES hetzelfde in het echt als je hem tegenkomt als op de radio. Ik interviewde hem ooit en was daarna in zijn NH radioshow te gast: hij speelt geen personality, hij IS een personality. On-air en off-air.

Eddy heeft een groot vocabulaire
Ik zal dat woord even vertalen: Eddy heeft een grote woordenschat. Je zult hem niet saai een bericht horen voorlezen, hij vertelt het in zijn eigen woorden. Zo hoorde ik laatst het woord ‘ejaculaat’ bij hem in de show, in verband met een vinvis. Kom daar nog maar eens om bij de gemiddelde jock, die het bericht gewoon had voorgelezen om daarna de TV tune van Flipper in te starten. Keur snapt dat taal het belangrijkste instrument is waarmee je radio tot leven brengt!

Eddy maakt alles van zichzelf
Grote tip uit de betere radioboeken in Amerika: ‘make it your own’. Maak het van jou. Eddy benadert álles wat hij doet in zijn shows op de Eddy manier. Laat zich niet van zijn stuk brengen door het format, de verplichte nummertjes, acties etc. Daardoor blijft het altijd vers en nieuw klinken.

Eddy bereidt zich goed voor
De beste radioshows klinken alsof ze zo uit de mouw geschud worden maar zijn tot in de puntjes voorbereid. Keur stopt er de nodige tijd in zo te horen, maar niet teveel. Hij staat als een dirigent in de orkestbak met zijn medemuzikanten er een bruisend geheel van te maken.

Eddy heeft timing
Keur beweegt mee met werkelijk alles wat er te horen is. Of het nou een intro is, een bedje, een ramp of een backsell. Zijn stem, timing en uitspraak passen bij wat je op de achtergrond hoort. Het valt samen. Luister eens een dagje naar 538 en je hoort regelmatig jocks met een LAGE stem over een HYPER bedje heen praten. Of net zo staccato blijven doorpraten in het intro van een nummer van Maan als van David Guetta. Het mixt niet, het saust niet, klinkt niet en daardoor gaat het al gauw irriteren. Om maar te zwijgen over wat De Wild daar iedere middag zit te doen, dat trucje is nu echt uitgewerkt anno 2022.

Enzovoorts
En zo kan ik nog wel even doorgaan met veren in Keur’s kont te steken. Het is mooi om te zien (en horen) hoeveel hij losmaakt bij de gemiddelde jock en luisteraar. Tegen criticasters zou ik willen zeggen: laten we de zaken niet omdraaien, dit is niet ‘ouderwets’, dit is waar radio voor bedoeld is. Durf eerst maar eens ook zo energiek, creatief, betrokken en bevlogen een radioshow te maken, daarna mag je pas kritiek leveren op die weinige jocks die dit nog zo kunnen en durven te maken. Waar ze bij 3FM trouwens wel weer de fout mee ingaan is om meteen een gigantische reclamecampagne voor die nieuwe jongens in de ochtend te lanceren met ‘luister de leukste ochtendshow’. Dat bepaalt de luisteraar zelf wel, wat leuk is en wat niet, dat krijg je niet aan ze opgedrongen.

Patrick Kicken

Check Eddy’s eigen YouTubekanaal, waar hij regelmatig compilaties van zijn radioshows plaatst. Kun je zelf beoordelen of het waar is wat ik hierboven schrijf. En als De Wild slim is dan ziet hij Eddy niet als concurrent maar schudt het hem wakker ook weer de liefde voor ons mooie medium terug te vinden.

70 Comments

 1. Ruud de Wild zijn glorietijd(in mijn beleving dan)was toen hij in de jaren negentig de ochtendshow op radio 538 had(de pre Edwin Evers tijd!)met het programma: de Jungle. Hij had toen de slogan; je kan naar Jeanne en Peter luisteren, maar wat moeten je vrienden daarvan denken! Dat was een leuk radioprogramma om naar te luisteren waar Ruud de Wild echt vernieuwende radio maakte.

  Ook had hij in deze periode het programma Wild in het weekend. Ook een feest om naar te luisteren. Maar dat is gelijk ook het punt. Het lijkt wel of hij qua radio maken ergens in 1996 is blijven hangen. Nou kun je dat van meer dj’s en radioprogramma’s zeggen, maar bij Ruud de Wild is dat wel extreem.

  Vrij recent luisterde ik nog naar de Wild in de middag ik weet dat het voor de een vertrouwd kan overkomen. Als ik er naar luister heb ik het idee dat Ruud de Wild(voor een ongetwijfeld prima salaris)op automatische piloot radio maakt. Daar vind ik Patrick Kicken gelijk in hebben.

 2. Mag het toch niet hopen ,Keur elke dag; heeft niet voor niets tig jaar bij de regionale omroep gewerkt dus zo bijzonder is hij nu ook weer niet vooral zijn uitgekauwde grappoen niet

  • Ik vind Keur voor een middagje per week wel leuke afwisseling, maar vijf middagen per week is misschien een beetje veel van het goede.

   Ik vind de hele middag van 2 eigenlijk aan vervanging toe. Ochtendshow en Aan de Slag luisteren heel lekker weg. Van Annemieke, Gijs en Ruud mag afscheid genomen worden.

   Ik switch tegenwoordig naar de middagshow van Kink. Lantinga op Veronica is ook om te huilen.

   • Helemaal mee eens. De middag van 2 mag echt op de schop. Wat een saaie radio is dat tegenwoordig zeg. De radio gaat iets voor 12 uur steevast naar Veronica tegenwoordig.

 3. Totaal niet mee eens. Die man ( Eddy Keur) heeft alleen maar flauwe, platte grappen. Niveautje Gordon. Altijd een mooi moment om naar Spotify of Kink te schakelen op het moment dat Keur op radio 2 te horen is.

  • Eens, ik vind hem irritant en schakel meestal direct over als hij te horen is. Bovendien als Patrick de lofzang zingt dan weet je dat het niets kan zijn.

 4. Hi Patrick,

  Ik ben het meestal wel met je eens en voel de behoefte dan ook niet om dat te laten weten.
  Nu wel. Ik ben het weer volledig met je eens. Jij hebt Keur al neergezet zoals het hoort, dat hoef ik hier niet te herhalen. Ik volg Keur al jaren achterna, waar hij is is het feest. Daar wordt ambachtelijk radio gemaakt. Wat wordt hij toch onderschat in die wereld en wat hebben de zenderbazen maar weinig lef met ‘m. Hè..nou doe ik het toch..
  Nee, ik wil iets meer de nadruk leggen op waar jij maar héél even bij stilstaat: Ruud de Wild. Misschien kun jij me uitleggen waarom hij nog op de radio is? Ik snap dat echt niet.
  Nadat hij Jeroen Kijk in de Vegte als sidekick verloor, is De Wild langzaam maar zeker afgezakt tot een amateuristische radiomaker. Hoewel zijn vormgeving het programma (De Wild in de middag mag geen show heten) erg omhoog tilt, herken ik geen plezier meer in zijn talks. Alleen al het verschil in omgang met sidekick Gijs Hakkert: Eddy maakt van Gijs een personality, Ruud gebruikt hem als hulpje. En dan de interviews die hij afneemt.. luistert ‘ie wel eens naar wat de geïnterviewde zegt denk je?
  En dan de versprekingen van Ruud. Hoe de f#*k kan het zo zijn dat er een dj op de best beluisterde radiozender -tijdens drivetime, mind you- is geprogrammeerd, die zo ontstellend vaak niet uit zijn woorden komt. Wake up Peter de Vries!

  Toch nog even lekker over Keur: ik mocht een keertje bij Eddy een plaatje aanvragen in de uitzending (bij NH). Naast dat ik vereerd was dat ik mijn radioheld mocht spreken, voelde ik me in die luttele seconden die ik on air was zo op m’n gemak en bevriend met ‘m. Dan ben je wel iemand..
  Wat is het toch een baas. Een Keurbaas.

 5. Eddy is van alle leeftijden, voor alle leeftijden. Was enorm onderschat en nu pas echt tot volle wasdom. Wat een Keurmerk.

 6. Eddy, Eddy, Eddy, Eddy, Eddy. Kwam je klaar toen je deze column af had? Lijkt wel alsof je in het Eddy Keur promotie team zit. Wel een gemiste kans om hem Keurbaas te noemen terwijl Keurmeester natuurlijk op alle vlakken beter is

  • Fanatieke radio 2 luisteraar hier, maar zodra ik Keur hoor gaat het gelijk op een andere station. Flauwe grappen, plat en ook herhaaldelijk irritant dezelfde grappen. Gelukkig iedereen zn mening, maar ik ben nog steeds blij met de Wild.

  • Ik denk dat hij het ejaculaat (of cum) al rap (of snel) in z’n hand had, ja. Hij is kennelijk (of ogenschijnlijk) nogal snel onder de indruk van iemands woordenschat. Knap hoor. Ik ga om 20 uur (of 8 uur ’s avonds) voor ‘m applaudisseren (of klappen).

 7. Mee eens, ik luister ALLEEN nog Eddy Keur, voor de rest heb ik Spotify aan. Het is de combinatie van authenticiteit, radio-skills(o.a. timing!), en humor die blijkbaar aan het uitsterven is.

 8. Eddy keur maakt zeer foute grappen daarnaast de jingle goedemiddag is voor ons de reden om de radio op een andere zender te zetten. In een woord eddy keur vreselijk.

 9. Wat ben ik blij dat er streaming diensten zijn, geen dj die denkt dat hij belangrijk is. Wat is het leven toch mooi geworden. Als die zenderbazen het doorkrijgen dat niemand zit te wachten op een flauw grap, of Wikipedia informatie over een artiest, of liedje. Dan kunnen alle dj’s zich laten omscholen tot podcast maker. Dan mogen ze praten zo veel en zo lang ze willen.

 10. Keur doet me niet zoveel en zn nachtprogramma bij Radio 2 is niet live en alle gesprekken met luisteraars zijn voorgeproduceerd. Niet erg, maar … maar toch …

  En De Wild? Ach, iedere dj wil aandacht, ook buiten de radio en ik geloof dat ie niet meer die propaganda-jingletjes met Baudet en Wilders draait – goed zo Ruud – maar ik heb gehoord dat ie tegenwoordig n kleine zilveren ‘Jezus aan t kruis’ draagt … als tepelpiercing! Jasses …

  Maar als ik even algemeen mag zijn, maar nog eerst even in t bijzonder, De Staat van Stasse waar je ’s avonds in de bijzondere wereld van acteur Stefan Stasse mag verkeren samen met z’n even sympathieke rooms-katholieke protegé Tim Damen, dat wordt steeds nepper en onwaarachtiger, maar dat hebben ze zelf niet door omdat iedereen alleen maar tegen ze zegt: Fantastisch! En algemeen, Ik vind de playlist van Radio 2, Radio 5 en ook Radio Veronica alleen maar steeds kleiner en afgekauwder worden. Iedere smaak en kraak ontbreekt. Ik heb echt na 16 jaar frikandellen eten geen trek om ze vanavond weer t gaan eten. Ik ga zo lekker koken: gnocchi met kip en paddenstoelen. Skyr met druiven toe. Het kan wel jongens en meisjes.

 11. Patrick,
  Je mening over Keur is inmiddels bekend 😉 Ik zou graag eens horen wat je vind van de nieuw middagshow van Barend van Deelen. Dit is wat mij betreft de grote verrassing na de recente stoelendans. Het klinkt energiek, positief en met veel humor. De items, zoals “volgende vraag” zijn ook nog eens uitstekend.

 12. wat is er nou zo leuk aan om iedere keer dat domme”goedemiddaaaaaaaaaaaag” te horen.
  en hij zegt ook nog dat het leuk blijft,de reactie van de gast aan de telefoon zegt genoeg.
  ik vind je stukjes prima Patrick,maar hier sla je de plank finaal mis.

 13. Top stukje Patrick.
  Ja, Eddy heeft het geregeld over zijn geaardheid, single zijn en maakt flauwe grappen, maar wat een energie spat er uit die radio. Zijn timing is echt geweldig en hij weet je mee te nemen in zijn programma.
  Dat Ruud nog op de radio is, is mij echt een raadsel. Ik versta hem vaak niet eens en het lijkt wel of hij stoned staat te stotteren. Gijs is een supergave sidekick (heb het niet zo met sidekicks) maar niet bij Ruud. Bij Eddy hoorde je veel meer lol in Gijs zijn stem want Eddy laat Gijs volledig in zijn waarde. Ruud geilt er alleen maar op dat zijn prinsesje haar woordje kan doen, van wie ik na 2 seconden alweer genoeg heb.
  Maar goed, zoveel mensen zoveel meningen, maar ik ben bij met Keur op de vrijdagmiddag. Lekker het weekend in.

 14. Patrick, je slaat de spijker op z’n kop. Heeft ook met de huidige periode te maken, waarbij niet alles gezegd mag worden omdat iemand weer beledigd is. Ik hoop zelf weer op een show a la Jensen en Paparazzi met daadwerkelijke vrijheid van meningsuiting.

 15. Beste Patrick,
  Jij weet toch altijd weer de gevoelige snaar te raken. En wat is het heerlijk om de reacties te lezen misschien is de radio toch nog niet dood, of is juist de column springlevend?

 16. Eddy Keur is goed in 1 ding: Alles op zichzelf betrekken
  Dat hij geen relatie kan onderhouden horen we al jaren
  Ruig proberen te doen door het heel vaak over coke te hebben..
  Simpele ziel

 17. Onzin naar mijn mening. Eddy met zijn lachband is even grappig, maar ik voel echt geen contact, het is een luidruchtige act die snel gaat vervelen. Ruud de Wild is nukkig maar voelt wel goed aan wat relevant is. De Wild zet ik aan,Keur zet ik af.

 18. Goede column Patrick. Ik ben helemaal dan van deze radio meester Keur! Overigens vind ik de reclame campagne van 3FM heel aardig. Ach joh dat is reclame toch? Plak er een label op en verkoop die hap! Dat hoort bij dat vak. Ik ben al lang blij eens een ander station in het straatbeeld te zien dan dat eeuwige 538.

 19. Ik moet zeggen dat ik als amateur radio-maker zeker vaak de shows van Eddy terugluister om ervan te leren. Met name vormgeving, sfeer en timing. Eens dit keer met je Kicken.

 20. Je haalt me de Woorden uit de mond Patrick! Ook ik luister nooit naar Ruud maar als Eddy invalt voor hem, luister ik steevast. Begreep toen al niet waarom hij werd aangenomen bij Radio2, straalt helemaal niks uit, levert geen bijdrage aan zijn programma, heeft geen humor en is erg kinderachtig! Stottert en maakt geen zinnen af, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eddy heeft humor, is adrem en grappig. Heeft veel zelfspot en is een echte programmamaker! Hij had vorig Jaar de plaats van Ruud moeten innemen. Maarja de Baasjes van hem denken er helaas toch anders over😬

  • Met Thijs en Cielke was het nog wel een vlotte en fijne show. Daar werd dan weer mee gestopt. Vervolgens heeft Eddy Keur de boel even flink opgefrist binnen het bestaande format van De Wild in de de middag. Het lijkt mij ook lastig om na zo’n goede vervanger weer terug te keren.

 21. Het was inderdaad een verademing toen Eddy Keur de presentatie tijdens ziekte van Ruud de Wild overnam. Wat een leuke radio.
  Ruud de Wild klinkt alsof hij ieder moment uit zijn vel kan springen. Hij komt altijd gemaakt en vaak ook boos over.
  Ruud ga maar naar het afvoerputje van de radio het station van Stenders Radio Veronica .
  Maak de plaats inderdaad vrij voor Eddy.
  Ik hoop trouwens dat Ruud niet mee doet met de Top 2000 en dit
  aan Eddy of Jeroen van Inkel over laat.
  Het gaat steeds beter met Radio 2 nu die ego’s Stenders en Beelen
  weg zijn. Ruud ga met Olcay 5 jaar op wereldreis jochie.
  Laat radio maken over aan mensen die er wil zin in hebben

 22. Op 3FM is Keur een mismatch vind ik. Maar verder is het begenadigd radiomaker maar wel op een station waar hij past. Radio 2, Veronica, Radio 5 of 10.

 23. Dat had ik ook toen Jeroen van Inkel de honneurs waarnam tijdens de afwezigheid van Gijs Staverman in de middag op radio2. Het klonk direct veel energieker in de middag.

 24. Bij beide heren gaat de radio uit.
  Beide zeer arrogant en over het paard getild.
  Helaas werk ik ergens waar Radio 2 aan staat, dus hoor ik toch het één en ander…..
  Ruud de Wild praat alsof hij de wijsheid in pacht heeft.
  Hoe hij een side-kick wegzette, die een zakdoek gebruikt: bah!
  Twintig keer per uur de plaat Peace van Peter starten en dan na ca. 10 seconde met een hoop herrie en een paar rotopmerkingen afbreken. Peace van Peter is wel een RNI plaat! Daar is de heer RdW zeker te jong voor. En de plaat staat bij mij in mijn persoonlijke top 10 aller tijden! Hij respecteert zijn luisteraars dus niet.
  Eddy Keur met zijn 30 keer per uur Goeiemiddag jingle, 1 keer per uur is genoeg.
  Beide zinloos gezwets, terwijl er muziek had kunnen draaien.

  Overigens ben ik bij Veronica ook alweer afgehaakt, hoorde vanmiddag Frank van Ellende en uit ging die radio.
  Praten, kletsen, zwetsen, moppen en wat de luisteraar ge-appt heeft, schijnt tegenwoordig belangrijker te zijn dan muziek draaien. Ze krijgen blijkbaar niet zoveel app-jes, want ze kunnen ze allemaal nog lezen!
  En dan ken ik bijna alle plaatjes al, ik word door de radio nauwelijks meer verrast. Dat is waarom YouTube, Spotify, etc. populair worden. Daar krijg je onbekende muziek voorgeschoteld in het genre wat aan het luisteren was. En bevalt het je niet, dan klik je gewoon naar de volgende.

  Hoor je op de radio nog iets uit oost Europa, uit Afrika, Azie, of zelfs nog uit Duitsland?
  Nee, het is alles Engelstalig wat de klok slaat en dan voornamelijk nog uit USA, UK en soms uit Australië. Een enkel Nederlandstalig plaatje er tussen door en dat was het. En dit dan op alle radiostations, allemaal graaien ze in dezelfde bakken.
  De Radio heeft zichzelf op een zijspoor gezet.

 25. Het radioprogramma van Eddy Keur is zeer druk, maar je moet het dan ook niet aanzetten als je er niet op zit te wachten. Als je in plaats van ‘Eddy’ in bovenstaande column ‘Een DJ’ leest, heeft Patrick nog steeds gelijk.

  Het hoeft niet precies zoals Eddy, want dan zou de hele dag radio luisteren zeer vermoeiend zijn. Daarom zijn er ook strakkere en minder uitbundige programma’s.

  Maar de energie en de bezieling over je programma als totaalconcept, daar kan je van Eddy veel van leren. Van Stefan Stasse, Emmely de Wilt en Rob Jansen ook overigens. In interviews benaderen zij hun programma’s steeds als een totaalconcept: muziek, vormgeving, betrekken van luisteraars enzovoorts.

 26. Ik luister graag naar de NP2, maar laatst vond ik alle zogenaamde grappen en grollen van de presentator van een zo’n laag niveau dat ik van zender wisselde. Nog nooit heb ik opgezocht wie op dat moment presenteerde, maar toen dus wel. En dat bleek dus Eddy Keur te wezen. De denigrerende seksistische grappen waren te walgelijk om aan te horen.

 27. Ik ben een enorme grote fan van radio 2..maar Eddy Keur met alle respect wat een oversekste presentator..ook Ruud de Wild niet veel aan luistert slecht naar iemand anders maar hoort zich zelf heel graag praten Eddy Keur zet ik meteen af en Ruud de Wild zet ik ook steeds meer af..dan liever Spotify…

 28. Ruud de Wild heeft kanker gehad en daardoor een moeilijke tijd achter de rug.

  Eddy Keur heeft een heel andere manier van presenteren. Hij zit dus op zijn plek bij de NPO. In 2013 toen Radio 10 Gold werd overgenomen door Herbert Visser, toen kreeg Eddy Keur ontslag. Die andere discjockeys van Radio 10 Gold mochten blijven zitten en gingen mee naar vanaf dan Radio 10.

 29. ik snap dat de radio 2 luisteraar niet tegen eddy keur kan. als het daar geen top 2000 is raken alle bejaarden in de war. maar dat hoeft echt niet, eddy bewijst dat ook ouwe mannen energie kunnen hebben daarom prima zo op 3fm. kan het op 2 weer lekker in de laagste versnelling over de nieuwe show van omroep max en de top 2000 gaan. met een mooi plaatje van abba erachteraan!

 30. Gewoon simpel alle tunes en snelheid kan Eddy echt en ook respect voor luisteraar of kan snel schakelen
  Na 2 uur is het ook wel goed maar in de nacht is het een hele andere keur die ook echt de snaar kan raken deze luister ik vaak terug op zaterdag ochtend

 31. Muziek kennis en beleving is ’n prioriteit voor ’n radiomaker . Keur heeft beide , bovendien ’n gezonde dosis humor én zelfkritiek . Iets waar héél veel discjockeys ’n groot gebrek aan hebben . Sommige draaien zielloos hun voorgekookte lijstjes af. Nee, doe mij maar de keur van Keur !!

 32. Zodra ik hoor dat Eddy Keur de show van Ruud overneemt zet ik de radio op een andere zender. Wat een vreselijk persoon. Zo platvloers. Maar goed als dat een reden is om iemand de hemel in re schrijven dan zal ik het niet snappen. Maar ik luister er toch niet naar, hoe goed hij ook blijkbaar is. Maar over smaak valt niet te twisten.

 33. Wat een meningen allemaal. zeer gevarieerd. Een dj moet maar aan een paar dingen voldoen. Timing, verstaanbaarheid en ijver. Ruud scoort op alle fronten een onvoldoende. Bovendien is hij zo ijdel. En vindt zich zo belangrijk met wat hij draagt of wat hij vindt. En dat stotteren, dat kan echt niet, vreselijk. Vreselijk voor iemand die dat heeft, maar die maak je toch geen dj? Een blinde die laat je ook geen vliegtuig besturen? Fijn dat Patrick het eens opgeschreven heeft. Het werd tijd en het is ook tijd voor de KRO-NCRV om er iets aan te doen. Je eigen nest bevuilen schijnt de leiding heel normaal te vinden. Die denken nog dat ze de beroemde Ruud de Wild hebben maar directie: das war einmahl!

 34. pfffffffffffff er zijn nochtans nog vrij veel goeie Nederlandse jocks, die stukken beter zijn dan Keur & co, maar die zitten veeleer op mixcloud en rmai, niet op de pulpkanalen van tapa en npo.

 35. Nog 61 dagen en dán is het Kerst. Ruud, Ruud, ga je dan ook een kerstplaatje draaien? Wat mis ik hem op de middag van Radio 538.

 36. Na aanleiding van je podcast ben in meteen gaan terugluisteren, maar inderdaad dit is echt wel wat zeg! wat Eddy Keur nu maakt is wat ik afgelopen jaren echt miste op de radio en doet me denken aan vroeger, luister nooit 3FM meer maar ga m nu op de vrijdagmiddag toch op 3FM zetten.
  Ben het helemaal met je eens!

 37. Eddy Keur heeft een leukere interactie met de luisteraars.
  Ik vond Ruud bijna altijd vrij sarcastisch en ik kreeg altijd het gevoel dat hij zichzelf geweldig vond.

1 Trackback / Pingback

 1. Top 10 meest gelezen blogs Patrick Kicken van 2022 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*