Officieel: Gijs Staverman binnenkort te horen op Radio 10 op werkdagen vanaf 16u


Gijs Staverman kondigde zojuist zijn overstap van NPO Radio 2 naar Radio 10 officieel aan via zijn Instagram kanaal. Ook het tijdstip dat hij gaat doen, dagelijks 16-19u. Hier op Spreekbuis was dit nieuws al exact een maand geleden te lezen, op 17 april.

Huidige middagjock bij Radio 10 Rob van Someren, die in de clinch ligt met het station over een bonusregeling, wordt naar het weekend verplaatst, aldus bronnen aan Patrick Kicken eergisteren. Hij zou een overstap overwegen naar 100%NL om daar alsnog weer de middagshow Somertijd te gaan doen, maar kan vanwege contractuele verplichtingen (nog) niet weg.

Lex Gaarthuis, de voorloper van Gerard Ekdom op Radio 10, keert weer terug op zijn oude plek in de ochtend. Het vervangen van Rob door Gijs wordt door mensen in de radiowereld als een vreemde move gezien en kan niet los worden gezien van de lopende rechtszaken tussen Talpa Radio en Van Someren.

Naar verluidt gaat Gijs Staverman ook al op korte termijn TV maken voor Talpa, waaronder het programma Battle of the Bands dat nu door Gerard Ekdom wordt gepresenteerd, die naar Radio Veronica verhuist.

Talpa zou ook nog steeds in gesprek zijn met Gordon om naast zijn real life soap ook iets op de radio bij 10 te gaan doen, bijvoorbeeld het weekendslot waar Rob van Someren nu tijdelijk geparkeerd is totdat beide partijen er financieel en contractueel uit zijn. Rob zou zijn finaciële eisen bijvoorbeeld kunnen laten vallen in ruil voor het schrappen van zijn concurrentiebeding van een half jaar, zodat hij snel(ler) bij 100%NL aan de slag kan gaan.

22 Comments

 1. Dit is ook het einde voor Nicolas wat de terugkeer op de landelijke radio betreft.
  Radio M Utrecht en NH radio zal hij niet opgeven.

 2. Lijkt me ook sterk dat hij zich gaat laten wegzetten in het weekend. Voel wel een ‘ziekmelding tot einde contract’ aan komen tegen die tijd.

  • Dat gaat nog een getouwtrek worden maar ik kan je al melden wie als winnaar uit de bus gaat komen: een deejay van 60 die hierna baasje en jock wordt bij 100%NL. Of hij stopt er helemaal mee en gaat lekker van zijn vervroegd pensioen genieton.

  • Wat een gemiste kans om van die vervelende seksistische humorloze Eddy Keur af te komen op radio 2. Een serieus telefoongesprek kan hij niet voeren. Dan slaat hij dicht. Stompzinnig dingen zeggen daar is hij dan wel goed in. Zo jammer dat hij blijft bij radio 2.

 3. Krijgt Staverman voor het middagslot ook 27k per maand gestort?

  En zou Rob moeten inleveren omdat hij nu van 5 dagen werken naar slechts 2 dagen werken gaat.. Hoe gaat zoiets?

 4. De Mol heeft een verschrikkelijk klein en kwetsbaar ego en dat gaat hem radio 10 kosten, want dat beetje aantrekkingskracht wat ze hadden is met het vertrek van van Someren en Ekdom helemaal weg.

  • Zeker weten! Ze hebben nu alleen nog maar mannen die er de boventoon voeren die niet die aantrekkelijke dingen in zich hebben die van Someren en Ekdom wél hebben. Ik zou, als ze slim zijn bij Talpa, eens praten met een persoon die helemaal niet meer wordt genoemd in al die radio verhalen en reacties hierop Spreekbuis, Adam Curry! Ik weet, Adam zit in Amerika maar met de huidige techniek is het mogelijk dat hij misschien iets in het weekend kan doen daar? Gaarthuis weer in de ochtend en Curry in het weekend s’morgens en als ze nog een verrassende naam willen dan denk ik aan Simone Walraven om die dan weg te halen op NPO RADIO 5 en anders Petra de Joode.

 5. Vindt Rob nou niet echt een DJ net zoals die van Keur en Gordon. Ze kunnen beter voor hun een Comedy Central Radio maken 😀

 6. Precies de nieuwe koers dat Talpa varen wil met zijn radiotak, precies zoals het was voor 2016/2017

  Radio 538 de vlaggenschip A-zender. Veel personality, actualiteit, grootse acties en events. Muziek van 80’s tot nu.
  Radio 10, less talk, af en toe spelletje, praatje plaatje en muziek van 60’s tot nu.
  Sky Radio, zoals het al was (valt ook weinig aan te veranderen).

  Maar tis een kwestie van enkele jaren voordat de hele inboedel verkocht wordt aan Mediahuis.

 7. En wat betreft Rob is dit wederom (10 jaar na dato in herhaling) geen leuke manier om zo gedegradeerd te worden.

  Maar goed, Joe of 100% NL er zijn nog opties open, als het weekend niet zo goed bevalt. Veronica zit al aardig vol lijkt me zo.

 8. Ongelofelijk kinderachtig: als je een zaak verliest van een werknemer ga je die de tent uitvechten. Maar Robs tijd komt nog: zodra het contractueel kan, is ie weg. Naar 100%nl is het meest waarschijnlijke scenario.

 9. Echt belachelijk dat Rob er zo wordt uit gewerkt hoe kun je nou zn goedbeluist programma er uit knikkeren en dan staverman daar neer zetten ik zeg doei radio 10

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Patrick Kicken: Rob van Someren wint rechtszaak van Radio 10 maar wordt gedegradeerd naar het weekend, Gijs Staverman op zijn plek - Spreekbuis.nl
 2. Patrick Kicken: Eddy Keur was eigenlijk eerste keuze om Rob van Someren op te volgen bij Radio 10 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*