Officieel: Coen en Sander naar JOE

Radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga verhuizen naar JOE, de nieuwe zender van DPG Media. Ze waren eerder actief bij Radio 538 en Veronica en zullen nu elke ochtend uitzenden. JOE, gelanceerd op 1 september, is de tweede zender van DPG Media en speelt hits uit de jaren 70, 80 en 90. Swijnenberg en Lantinga zijn enthousiast over hun nieuwe rol en kijken uit naar het opbouwen van de zender. Het duo begon in 2006 op 3FM en won in 2008 de Gouden RadioRing voor Beste Programma.

Programmadirecteur Iwan Reuvekamp van Joe: “Door het duo Coen en Sander weer dagelijks terug te brengen op de radio, vervullen wij een hartstochtelijke wens van heel veel radioluisteraars. Tegelijk bouwen we met Joe op ijzersterke, vaste en vertrouwde namen in de radiowereld. Met Coen en Sander begint Nederland de dag met een brede lach!”

Coen Swijnenberg: “Na bijna twintig jaar met de luisteraar terug in de auto van werk te hebben gezeten, gaan we op Joe met ze opstaan. We zijn ontzettend blij met deze stap en hebben zin om met een nieuw, bevlogen team de zender op te gaan bouwen!”

Sander Lantinga: “Het is tijd voor een nieuw avontuur en we gaan op Joe doen wat we altijd al het liefst doen: met zijn tweeën een dagelijkse show maken. Ik ben ontzettend blij en trots dat wij ons steentje mogen bijdragen aan het succesvol maken van nu al het leukste radiostation van Nederland.”

Twee weken geleden gaf Spreekbuis.nl-columnist al aan dat Coen en Sander de stap naar Joe zouden wagen:

24 Comments

 1. Als je naar het muziekformat kijkt wat op ouderen gericht is passen ze daar goed bij. Moet er zelf niet aan denken om met die gasten in de ochtend op de radio te horen.

 2. Volgens mij hebben ze het wel slim gespeeld.
  En bewust niet het contract verlengd zodat ze zonder moeite van het ene naar het station kunnen gaan, zonder dat ze bijv. een jaar moeten wachten om weer radio te maken op een ander station. (zoals toen met Wietze het geval was)
  Ben benieuwd wat 538 nu gaat doen? Want blijft zo niet veel meer over.

 3. “Coen en Sander hebben opgezegd bij Radio 538 en daarom zijn zij per direct niet meer te horen”, laat een woordvoerder van 538 desgevraagd weten. Hun contract bij de Talpa-zender loopt nog tot eind oktober, aldus de woordvoerder.”

  Dus ze hebben geen afscheid kunnen nemen van de 538 luisteraars. Bijzonder.

 4. Eigenlijk blijft het dezelfde eenheidsworst die Nederlandse radio. Of ze nou zitten bij JOE, 538 of 10. Het zijn toch dezelfde stemmen, grappen en grollen. Ben zo blij met internetradio en podcasts waardoor ik zelf bepaal waar ik naar luister.
  Het wordt tijd voor vers bloed op de radio. En dan niet jongetjes van 18 die hitradio willen spelen maar mensen met radio- en levenservaring die wat te vertellen hebben. Voor de muziek zetten we Spotify wel aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*