NPO slaat plank flink mis met zomerpromo

NPO heeft een promotievideo opgetuigd waarbij mensen met down en homo´s als bijzonder worden neergezet gezet. Vanuit de omroepwereld melden bronnen dat AVROTROS de video wilde tegenhouden. AVROTROS heeft vooraf aangegeven niet blij te zijn met de promo. NPO heeft hier geen gehoor aan gegeven en de promo alsnog uitgezonden.

Diverse homoseksuelen hebben tegenover Spreekbuis.nl zeer kritisch op het nieuwde NPO-filmpje gereageerd, waaronder Gaykrant-redacteur Kenneth Steffers. “Een bijzondere video waar goed uit blijkt hoe ver NPO van de samenleving is afgedreven. Homo’s zijn niet bijzonder en we willen niet als promotiemateriaal voor de kar van omroeporganisaties gespannen worden. Dit is een stukje symboolpolitiek wat steeds weer komt bovendrijven, maar nauwelijks bijdraagt aan de emancipatie en acceptatie van LHBTérs ”, aldus Steffers.

Spreekbuis.nl heeft NPO om wederhoor gevraagd. De woordvoerder van de NPO heeft aangegeven dat de zomerpromo nu enkele dagen wordt uitgezonden. Volgens hem waren alle omroeporganisaties het eens met de promo. ‘We krijgen tot nu toe alleen maar positieve reacties. “De zomerpromo en de boodschap ‘Iedereen is hier zichzelf’ past precies bij NPO 3.”, aldus de NPO-woordvoerder.

Spreekbuis.nl heeft ook de woordvoerder van AVROTROS gesproken. Zij vertelt toch een ander verhaal: ‘We hebben aan NPO doorgegeven dat we de promo discutabel vonden. De zwarte humor van Juf Ank (De Luizenmoeder) ‘En dit vinden wij niet raar, dit vinden wij alleen heel bijzonder’ zou in een promofilmpje van 10 seconden volgens niet goed begrepen kunnen worden.

AVROTROS heeft daarom bij NPO aangegeven niet blij te zijn met de video. NPO heeft hier echter niets mee gedaan. Veel van de fragmenten in de promo zijn van AVROTROS, maar NPO hoeft geen goedkeuring aan omroeporganisaties te vragen om beelden voor promo’s te gebruiken.

De NPO 3-zomerpromo is hier te bekijken:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*