‘Nieuwe Brandpunt hoofdredacteur moet met NPO heronderhandelen’

Voormalig NPO-topman Ton F. van Dijk wil dat de nieuwe hoofdredacteur van Brandpunt+ met de NPO gaat heronderhandelen over het afschaffen van dit programma. Van Dijk: “Met alle steun van KRO-NCRV-directie natuurlijk! De journalistieke traditie bij dit bedrijf is te belangrijk!”

Dit meldt hij via Twitter, waar hij ook refereert naar het onderzoekjournalistieke artikel waarin Brandpunt+ een test uitvoerde hoe makkelijk kwaadwillenden nep-advertenties op Facebook kunnen verspreiden en om Provinciale Statenverkiezingen te manipuleren.

Gisteren werd bekend dat de ondernemingsraad (OR) van de KRO-NCRV akkoord is met de voorgenomen reorganisatie, waarbij 24 van de 100 journalistieke banen verdwijnen. Deze banen verdwijnen nu Brandpunt op televisie stopt. Wanneer Brandpunt+ van tv verdwijnt is De Monitor het enige onderzoeksjournalistieke televisieprogramma dat KRO-NCRV overhoudt. Eind september kondigde hoofdredacteur Hans Laroes zijn vertrek aan.

In de politiek en de publieke omroep wordt momenteel op verschillende niveaus overlegd hoe het publieke bestel hervormd kan worden. Alleen bij een goed doordacht plan voor de toekomst is de coalitie bereid om eenmalig 40 miljoen euro op tafel te leggen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*