Facebook maakt contentdeal met MTV

Facebook lanceert binnenkort enkele internationaal bekende tv-formats op zijn Facebook Watch-videoplatform, waaronder The Real World.

Deze week werd bekend dat uit onderzoek van Ampere Analysis bleek dat het aandeel Amerikaanse internetgebruikers die de afgelopen maand video’s op Facebook hebben bekeken in de VS en een groot deel van Europa afneemt.
Facebook lijkt daarop snel in te spelen door contentsamenwerkingen aan te gaan met onder andere MTV Studios en Bunim, Murray Productions en The Dodo.
Facebook wil met Facebook Watch een ander soort video platform dan haar concurrentie maken. Zij wil de kijkers centraal stellen in de actie door kansen te creëren voor co-watching, interactiviteit en community-driven ervaringen.
Paresh Rajwat (Facebook Video): “Met Watch hebben we een interactieve ervaring opgebouwd die je een nieuw niveau van toegang en invloed geeft. Je bekijkt niet alleen video’s, je kunt een tweerichtingsgesprek voeren over de inhoud met vrienden, ze ervaren samen met andere fans of zelfs met de makers zelf – je kunt echt deel uitmaken van de actie.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*