Kink naar rechter wegens ‘ongeoorloofde verbondenheid’ Talpa en Mediahuis

Radiozender Kink heeft bezwaar geuit tegen de deelname van Talpa Network en RadioCorp aan de recente FM-frequentieveiling. Volgens Kink bestond er een ‘ongeoorloofde verbondenheid’ tussen deze twee mediabedrijven, die respectievelijk eigenaar waren van Radio 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, 100% NL en Slam!. Kink vindt dat het ministerie en het Commissariaat voor de Media hadden moeten ingrijpen.Talpa Network, dat onlangs Radio Veronica verkocht aan Mediahuis vanwege de eis dat een bedrijf maximaal drie FM-frequenties mag bezitten, ontkent enige verbondenheid. Ze vechten deze beperking aan in een rechtszaak op 25 maart.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft geen commentaar gegeven vanwege de lopende rechtszaken. Kink had eerder een zaak gewonnen voor herverdeling van de frequenties, maar slaagde er in juli 2023 niet in een FM-frequentie te verwerven.

12 Comments

  1. Wat een linkse jankers zijn dat toch bij dat KINK, altijd met dat wijzende vingertje altijd maar weer dat matennaaien. Ga je bemoeien met je eigen zaken. Ze willen toch graag op dat kavel van Decibel. Lijkt me dat je daar druk mee bent. Maar ik begrijp dat dit nu niet door gaat?

  2. Pffff laat ze fijne radio maken. Online, DAB+ of wat dan ook. Ik kan ze overal op beluisteren. Het begint een beetje zielig te worden zo.

    • Die Jan Hoogesteijn denkt dat die sterke zaak heeft en hij denkt als ze dit winnen dat de fm
      Vergunningen van Talpa en mediahuis worden ingetrokken en dan opnieuw geveild gaan worden wat natuurlijk niet gaat gebeuren

  3. Geef ze helemaal gelijk! Waarom kan Kink niet op de FM? Omdat de verdeling niet eerlijk gaat. Gelukkig zijn ze wel op DAB+ en online te beluisteren. Hoewel ik niet van alle muziek houdt die ze draaien is het wel een verademing t.o.v. de grote radiostations.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*