Patrick Kicken: Ruzie in radioland, de vete tussen Rob Stenders zijn Radio Veronica en Michiel Veenstra’s KINK komt tot een hoogtepunt

[BLOG] Schreef ik een week geleden hier al over de boete die Radio Veronica krijgt vanwege het overtreden van de regels voor het FM pakket waarop ze uitzenden, nu 8 dagen later komt Nu.NL eindelijk met de bevestiging: Radio Veronica moet 60.000 euro betalen aan het Agentschap Telecom, vanwege het overtreden van de spraakclausule. En als ze het niet verbeteren wordt dat een maandelijkse aderlating. Ze gaan in beroep. Wat nu ook bevestigd is, is het pikante feit dat een andere radiozender (KINK) hier achter zit, zoals ik tweemaal eerder schreef. Zij hebben op zo’n typisch Nederlandse klikspaan manier Radio Veronica erbij gelapt. Wat vinden wij daarvan?

Nou vooruit, nog een keer even de situatieschets. Ergens begin jaren negentig ontstond de kabelzender KINK FM (snap je ‘m, kink in de kabel, best leuk verzonnen) om allemaal alternatieve shizzle ten gehore te brengen. Het was de opkomst van andere kabelzenders als Power FM, later Love Radio etc. dus daar kon wel een rockstation bij. Initiatiefnemers waren o.a. Rob Stenders en ene Jan Hoogesteijn. Die twee kregen bonje over hoe het station in te vullen; Rob wilde lekker freaken, Jan haalde er allerlei consultans uit Amerika bij. Die ruzie is nooit meer goedgekomen.

We leven 30 jaar later, Stenders is tegenwoordig de baas bij Radio Veronica en Hoogesteijn nog steeds/weer bij Kink. De ene partij, in bezit van John de Mol’s Talpa, heeft FM zenders, de andere wil ze graag. Dus doen ze er bij Kink alles aan om ook in auto’s ouder dan 5 jaar te ontvangen te zijn. Dat gaat dus, naar nu blijkt, zelfs zo ver dat ze bij Kink maandenlang hebben zitten luisteren naar Veronica met een stopwatch in de hand, om te checken of ze zich wel aan de spraakclausule regels houden. Nee dus, dat kan een kind van vier je nog vertellen. Waar Stenders de baas is, wordt veel en vaak geluld. Toch gek bij een station dat als slogan heeft We.Love.Music

Toen ik nog bij Veronica werkte kreeg ik van Rob wel eens een appje met de tekst ‘ik hoor je alleen het station verkopen!’. Met andere woorden: eens wat meer lullen joh! Kan ook bijna niet anders met de twee uurs programmering van nu en al die 3FM afvalligen die hij binnengehengeld heeft dat er lekker over koetjes en kalfjes gekeuveld wordt. Terwijl dat dus helemaal niet kan/mag volgens de frequentievoorwaarden. Ze probeerden het de afgelopen maanden bij Veronica nog op te lossen door voor alles een ‘nieuwsrubriek’ te verzinnen (Radio Veronica sportnieuws, muzieknieuws, concertnieuws etc). wat niet zou meetellen voor de spraakclausule. Fout gegokt. Alle gesproken woord behalve het (officiële) nieuws op het hele en halve uur en de verkeersinformatie telt mee. En dat is door Kink geroken en gemeld. Voelt toch een beetje alsof je een andere speler op het veld een rode kaart probeert aan te naaien. Sportief is het hoe dan ook niet. En wat koopt Kink hier nou eigenlijk voor?

Het meest nare element hieraan vind ik nog dat me ter oren kwam dat de klacht die Kink bij het A.T. heeft ingediend ook mede ondertekend is door Michiel Veenstra, deejay/programmaleider bij Kink. Van Hoogesteijn kan ik het nog begrijpen, hij is directeur, maar als radiodeejay weet je toch wat voor een blok aan het been die achterlijke clausule is. Ik snap dat je frequenties voor je eigen radiostation wil, maar of dit nou de manier is? Beter even gewoon netjes die frequentieverdeling volgend jaar afwachten, dit zet alleen nog maar meer kwaad bloed in de toch al overspannen Nederlandse radiomarkt. Toch weet je dat ze nu bloed ruiken bij Kink. Ze zitten al met het Hitdossier op schoot te turven of Veronica de muziekclausule niet ook overtreedt en dus teveel muziek uitzendt van 5 jaar en jonger die de Top 40 gehaald heeft. Kunnen ze Rob Stenders en zijn 41 deejays nog een oor aannaaien.

Als we de geschiedenisboeken induiken is het trouwens van alle tijden dat geruzie tussen radiozenders: Vijftig jaar geleden ontplofte er een bom aan boord van het schip van Radio Noordzee, waarvoor mensen bij Radio Veronica de opdracht hadden gegeven en zelfs gevangenisstraf voor werd uitgedeeld. Het kan dus altijd nog erger.

Patrick Kicken

Ook Fred Siebelink, de aangetrouwde Siamese tweelingbroer van Rob Stenders spreekt er schande van op zijn Facebook:

Stenders en Veenstra in betere tijden.. wie dat rechts is weet ik niet 😉

89 Comments

 1. In 40/45 hadden ze hier een benaming voor dit soort lui… Te triest. Laat ze ook eens naar andere radiostations kijken die met clausules te maken hebben; zijn die ook allemaal het lieverdje van de klas, komen hun ook de kavelvoorwaarden na? Ik denk het niet namelijk. Het is erg zuur van KINK dat ze nu juist enkel Veronica moeten hebben.

  • Ik zie de overeenkomst niet met ’40-’45. Wel een beetje goedkoop om zoiets als voorbeeld te gebruiken dat niet ens een voorbeeld is.

    • Wat is dit nou weer voor kul? Je vindt het normaal om gezonde concurrentie te vergelijken met het aangeven van een groep mensen die vervolgens naar kampen werden gestuurd? Misschien moet je even bij jezelf te rade gaan.

     • Jij snapt dat ik dat niet zo bedoel. Ik frame het op deze manier omdat ik er niets anders van kon maken dan deze vergelijking.

     • De schuld ligt eigenlijk gewoon bij de overheid. Niet handhaven en ook geen etherveiling iedere 4 jaar. Ik begrijp Kink wel. Ik hoor het AT nog tegen mij zeggen ergens in 2008 of 2009. Iedereen kan legaal via de FM uitzenden. Iedere 4 jaar is er een veiling. Niet dus.

     • Daar komt het belerende vingertje weer van opper fossiel uit de radiowereld, ik miste je al in deze discussie. Ik quote graag van Kooten en de Bie: ‘Ouwe lullen moeten weg. Ouwe lullen staan alleen maar in de weg!’

     • opmerkelijk dat je alter ego altijd precies hetzelfde schrijft als jij op elk onderwerp. de ene keer eerder op deze site de andere keer eerder op radioforum

      wat een toeval!

      ik ben er verder niet druk mee maar het ligt er zo ontzettend dik bovenop

     • toeval bestaat inderdaad niet. jij wel op radioforum 🙂

      maar goed ik wil je verstoppertje wel mee spelen hoor, ik zal je geheimpje niet verklappen

 2. Kan me voorstellen dat radiostations buiten Talpa denken dat het wel eens een keer goed is. Oorspronkelijk mocht 1 eigenaar maar 2 fm-pakketten bemachtigen. Dat is voor Talpa verhoogd naar 4 en die corona-schwalbe (geen reclame-inkomsten door corona dus uitstel FM-verdeling) is helemaal ongeloofwaardig.

 3. Heel erg logisch. Wanneer ik een bakkerij heb en een andere, concurerende bakker in de straat loopt de boel te flessen dan luis ik hem er ook bij.

   • Nee Erwin, dit is gewoon zakelijk. Er zijn regels, dan houd je je daar aan. Talpa krijgt al genoeg uitzonderingen, het is wel een beetje klaar.

    • Die regels zijn er al jaren maar geen enkel radiostation is tot nu toe tot de orde geroepen, en nu ineens wel. Ze scheren op deze manier nu 1 radiostation over 1 kam terwijl er meer stations zijn die ook wellicht die regels aan hun laars lappen. Doe daar eerst eens onderzoek naar voor dat je 1 radiostation er uit gaat pikken. Zo simpel is het.

     • Radio 538 heeft in de beginjaren van Slam FM de zender ook scherp in de gaten gehouden. Slam is toen zeker aangesproken op overtredingen. Dat ging over de zogenaamde Slam-edits van Top 40-hits. De edits staan niet in de Top 40 en daarom paste het volgens Slam binnen de clausule, van niet-top 40 muziek draaien… Daar was AT het niet mee eens. Er kwam wel degelijk een waarschuwing. Slam heeft het aangepast waardoor er geen boete is opgelegd. Daarna werd Slam trouwens onderdeel van 538…

   • Om nou gelijk met idiooot te gaan gooien zegt ook wel iets over jouw miezerige hersentjes.
    Als je iets niet snapt hou dan gewoon je bek dicht.

     • Als je logisch nadenkt….. Stel; jij rijdt de Tour De France. één concurerende wielrenner heeft stiekem een electromotortje op zijn fiets. Ga jij dat dan melden of niet?

 4. Laat mij maar gewoon luisteren naar de golden oldies zenders op Internet.
  Weinig gepraat en leuke erg afwisselende muziek.
  Er worden veel meer muzieksoorten gedraaid dan op de Hilversumse zenders. Ook Duitse, Franse en Italiaanse platen zijn geregeld te beluisteren.
  Ook Radio Monique is een verandeming om naar te luisteren.

 5. om nou Kink als NSB-ers te positioneren vind ik wel enorm ver gaan, het gaat om erg veel geld en Kink heeft een goed punt dat ze niet eerlijk behandeld worden. Team Mercedes bij de F1 wordt ook niet voor klikspaan uitgemaakt als ze vinden dat Redbull de budgetten overschrijdt om zo oneerlijk een voorsprong te krijgen. Zelfde met Herbert Visser en de concurrerende stations in dezelfde markt. Het is geen hobby maar business waarin veel geld in omgaat. En alle radiorukkertjes staan gelijk weer klaar met de vergelijking 40-45, dat is niet correct.

 6. In een strijd om te overleven is alles veroorloofd. Als Radio Veronica van de fm gaat dan is het na 50 jaar voor de tweede keer over en uit. Als Kink geen FM kan bemachtigen zal daar denk ik ook flink gereorganiseerd gaan worden, want nu kost die zender ook nog steeds geld. Een landelijke fm-dekking is ook anno 2022 nog van levensbelang om een volwaardige commerciële zender te kunnen onderhouden.

  • Fred, het gaat er niet om of alles wel of niet is geoorloofd. Het gaat om de vraag of de verschillende partijen zich aan de spelregels houden. Houdt een partij zich niet aan de spelregels dan is het niet meer dan normaal dat een andere partij daar tegen protesteert.

   De opmerking “alles is geoorloofd” slaat dus nergens op. Het is gewoon een partij die terecht kenbaar maakt dat een andere partij zich niet aan de spelregels houdt.

  • Stukje geschiedenis vergeten?
   Rond de eeuwwisseling is Veronica door RTL (HMG) uitgezet en vervangen door Yorin FM.
   Veronica probeerde het opnieuw in 2022 op de kabel, is ook mislukt, 3e keer uit.
   In 2003 heeft Sky de NAAM Veronica gekocht en dat station draait nu al 19 1/2 jaar.
   Volgens mij is dat langer dan alle andere Veronica’s.

 7. Als je niet kunt winnen door je aan de spelregels te houden en de spelregels dan maar aan je laars lapt (Veronica) ben je niet een heel klein beetje dom.

   • Wat een onzin Patrick.
    1 en BNR zijn geen directe concurrenten van Veronica.
    Die clausulering is om meer diversiteit te krijgen en om bepaalde muziek soorten een betere kans te geven, ja en dan zonder te veel gelul natuurlijk.
    Daarom gingen ze ook goedkoper de deur uit dan de vrije kavels.
    Maar Ja, als je daar dan misbruik van maakt wordt je terecht gestalt.

     • Net thuis, maar reageer nog even op Ruud en Patrick. Hieronder de exacte clausule voor Veronica zoals die is vastgelegd en is overeengekomen.

      +

      Op Kavel A2 is conform artikel 4 van de vergunningsvoorschriften een programmatische beperking gelegd. Tussen 07.00 uur en 19.00 uur dient het programma voor tenminste uit 85% muziek te bestaan, en bestaat de muziek voor ten hoogste 4,3 procent uit muziek die staat of heeft gestaan in de gangbare hitlijsten voor popmuziek, waarbij hitnoteringen ouder dan vijf jaar niet meetellen. Daarnaast mag er op de kavel in deze tijdsperiode geen (moderne) klassieke- of jazzmuziek worden uitgezonden.

      +

      Laten we wel zijn, als je dit zo leest waan je je in Noord-Korea 1954. En zowel Patrick als Ruud hebben gelijk. Veronica mag geen nieuwszender worden, maar ook weer als onderscheid om het kavel te krijgen en het daardoor minder duur was, was dat Veronica zelf heeft voorgesteld om 85% muziek te draaien. Veronica als louter muziekzender. En let wel, dat was geen idee van Robbie de raconteur nu. Ze hadden ook met 75% het kavel kunnen krijgen, of dan niet. Dus als dit zich straks gaat herhalen, dan wordt het weer een roulette in een staatscasino waar het licht is uitgevallen. Stop daarmee, want dit is echt krankzinnig. En liever nog vandaag dan straks.

      Moet wel denken aan een running gag van Rob in De Bonanza dat je alles mag aanvragen, ook Mahler 6, maar die gaat ie dan niet draaien. Jullie weten nu waarom niet.

      Der Feind hört mit!

   • Dat de spelregels dom zijn is de schuld van de overheid. De stations zijn er in 2003 mee akkoord gegaan en dan moet je dus niet gaan piepen dat de regels niet deugen.

    • Vooralsnog is dat helemaal niet ’t punt. Veronica bestrijdt met hun bezwaarschrift niet de spelregels, ze betwisten de berekening waarop de boete is gebaseerd. Het leven kan zo simpel zijn als mensen eens wat beter en meer lezen.

     Thzoday radio, thzomorrow thze world!

 8. Ik lees op nu.nl dat Veronica in beroep gaat omdat ze de berekening van AT van de verhouding muziek / gesproken woord niet correct vinden en ze wel aan de clausule voldoen. Dus geen principiële zaak. Ok, we gaan ’t meemaken. Succes, time is on Your side.

  # KINK (met kapitalen, verwijst vooral naar n twist en naar kinky, afwijkend, opwindend)

  # Er zijn meer van dit soort klachtenzaken geweest, ik meen zelfs een paar aangespannen door Herbert Visser. En gek dat AT dus zelf niet controleert en handhaaft en bewijst dat dit clausule-systeem niet werkt. Argument ook voor Veronica, pas na een klacht een boete? Hoezo?

  # Lisanne Bronckhorst meldde onlangs dat ze een dooie muis kreeg opgestuurd.

 9. Ik luister eigenlijk alleen maar naar Veronica. Zo’n spraak clausule. Een regel van niks. Ze zullen het wel ingecalculeerd hebben anders had Talpa er allang wat van gezegd dat er wat minder gelult moet worden.

 10. Scenario Hoogesteijn en co probeert nu alles uit de kast te halen om radio zenders maar financieel kappot te maken met allerlij procedures.
  September 2023 veiling is een fijt Hoogesteijn doet een laag bod op een kavel, wetende dat anderen bijna geen geld meer hebben, en krijgt de kavel.
  September 2024 Hoogesteijn heeft zich verkeken er luistert haast geen mens naar zijn Greenpeace, geitenwollen sokken, anti alles zender, er komt haast geen geld binnen en hij probeert de boel nog te slijten aan anderen maar niemand wil het, ( heeft er geen geld voor ) Oktober 2024 Hoogesteijn wordt failliet verklaard, er gaat een failliesements veiling komen, ene Rob Stenders vindt nog een ouwe sok met een paar tientjes, doet een bod en koopt de boedel op, en begint er zijn zendertje, zendertje blijkt vervolgens enig succes te hebben er komen centen binnen om door te gaan, en Hoogesteijn, die is alles kwijt en slaapt ergens op een bankje in het park omringt door andere zwervers ……

 11. Maar Veronica wint juist wel! Ze opereren weer op het randje en zitten ook weer een soort van op het rebelse level van 1974. Dat levert sympathie en luisteraars op. Kink gaat het hiermee niet redden.

 12. Met vrienden zoals KINK heb je geen vijanden nodig. Wat een triestigheid. Het zal me dan ook niets verwonderen dat ze straks bij een veiling naast een frequentie grijpen en Veronica gewoon vrolijk die frequentie voor hun neus wegkaapt. Eens zien wie er straks het hardst lacht.

 13. De voorwaarden voor de geclausuleerde kavels waren glashelder ten tijde van de beauty contest in 2003. Iedereen (BNR, 100%NL, Sublime, Radio Veronica, Slam!) heeft zich daaraan te houden. Kavel A2, de frequentie voor “niet-recente bijzondere muziek”, werd voor 33,6 miljoen euro overgedragen aan de Sky Radio Groep voor “De Gouwe Ouwe Zender”, dat uitmondde in resp. Radio 103, Veronica 103 en … Radio Veronica. Op voorwaarde dat het station zich bezig zou houden met
  ‘muziek ouder dan 5 jaar’ en een beperkte spreektijd tussen 07.00 en 19.00 uur.

 14. ik vind dat de kavelvoorwaarden moeten verdwijnen bij de volgende veiling. maar zo lang ze er zijn moet een zender zich er aan houden. ook vara-onica. geen boete geven bij overtreding maar zenders uit!

 15. Ach ik luister lekker naar mijn eigen Radio Station…. Daar heb ik geen last van deze problematiek. Ik ken Rob en ook Patrick uit mijn radio tijd bij RR uit Hamont-Achel. En ja beide op hun eigen wijze goed in het radio vak. Maar in deze discussie zijn op het einde alleen maar verliezers. Maar zo gaat het al jaren en jaren op lokaal maar zeker ok op nationaal niveau. Er zijn zelfs jingels gemaakt om elkaar af te troeven…hoe triestig dit ook klinkt. Ga gewoon lekker radio maken /luisteren met z’n allen en hou op met elkaar het leven zuur te maken….. Ook al zij er in deze vele miljoenen mee gemoeid….

 16. Nu snap ik eindelijk waarom ze in ELKE (nee, echt!) aan- en afkondiging “Bij Radio Veronica” zeggen; is dagelijks bij elkaar opgeteld toch weer 1,5 uur spraak erbij!

 17. Ik vind het moeilijk om dit te schrijven, omdat het over 2 radiostations gaat waar ik fan van ben.
  KINK luister ik omdat ik van alternatieve muziek houd, en Radio Veronica luister ik al sinds ik nog klein was, en omdat ik een muziekliefhebber ben. Ik houd heel veel van muziek, dus ik doe de slogan van Radio Veronica eer aan; WE. LOVE. MUSIC.
  Maar wat is eigenlijk het verhaal: KINK naait Veronica een oor aan, omdat de dj’s teveel praten. Omdat er afgesproken is dat er minder gesproken moet worden en 85% van muziek gedraaid moet worden, uiteraard van ouder dan 5 jaar.
  Maar hebben we ons niet afgevraagd: is dit niet stiekem een wraakactie van KINK omdat ze in 2003 ook op FM hadden geboden en door het wanbeleid van Veronica dat niet kregen? Een kleine terugblik:
  Veronica had zich toendertijd heel hard gemaakt voor de frequentie-veiling dat nieuwe partijen een kans zouden krijgen, en het kavel waar nu Slam! op zit (toendertijd ID&T Radio), was eigenlijk bedoeld voor KINK (toen nog KINK FM). Dat was een kavel van nieuwe muziek die nog niet op de Top 40 stond, en daar kon KINK dus kansmaken.
  KINK natuurlijk heel blij, de medewerkers van KINK keken er erg naar uit. Maar door het mislukte televisie-avontuur van Veronica, waar niemand naar keek, plus de hoeveelheid geld die werd uitgegeven, mislukte het. Want wat zei de vereniging: We gaan niet bieden op radio. Logisch dat KINK daar heel teleurgesteld over is, en zeker nadat jaren later de vereniging het station heeft laten stoppen, door er geen geld in te steken (in 2011), kan ik me nu voorstellen dat KINK nu denkt, nu pakken we jullie terug.
  Natuurlijk inderdaad zoals Patrick het zei, je naait iemand een boete aan. Plus speelt de ruzie tussen Jan Hoogesteijn en Rob Stenders ook mee, die na 30 jaar nog steeds niet uitgepraat is. En dat allemaal door een meningsverschil, omdat Rob (die KINK FM heeft bedacht, omdat het voor een zender een radioprogramma was, die tussen 1994 en 1995 op Veronica werd uitgezonden) lekker wou freaken. Jan daarentegen wou het Amerikaanse voorbeeld nemen, en die twee kregen bonje. Dus houdt KINK nauwlettend Veronica in de gaten of ze geen foutje maken, en zodra ze dat doen… hup gelijk boete. Zodat Veronica er dadelijk uitgesodemieterd word, en KINK lachend met de frequentie loopt te zwaaien. Bij Veronica zullen ze vast denken: wie het laatst lacht, lacht het best.
  Natuurlijk zijn de meningen hierover verdeeld en heeft ieder zijn eigen mening, maar ik deel de mening dat KINK dit gewoon doet om de 103 FM te krijgen, zodat ze dadelijk een dikke middelvinger opsteken naar Veronica.
  En het laatste wat ik zeg is dat het best grappig is, KINK is ontstaan uit Veronica, eerst een radioprogramma en later een radiozender voor alternatieve muziek. Dus best grappig dat die 2 merken enorm bonje met elkaar aan het zoeken zijn. We zullen het gewoon in de gaten houden wie van de 2 wint, maar van mij mag Veronica blijven, ze hebben een roemruchtige verleden gehad als zeeboot, later publieke omroep en nu een commerciele film- en entertainmentzender. Hopelijk delen we allemaal die mening.

 18. Stilletjes zit ik mij af te vragen of clausulering inderdaad niet als wederrechterlijk zou moeten worden beschouwd. Op inhoud ingrijpen lijkt mij namelijk een juridische vorm die de door de EU zo bewierookte marktwerking frustreert.

  De merken worden op deze pagina te lezen zo hier en daar door elkaar gegooid: ingrijpen op inhoud met bescherming (of bevoordeling) van bepaalde partijen vind ik namelijk wat anders dan censuur.

  Dan denk ik in dit verband aan de RoCoCo; de Radio-omroep Contrôle Commissie. Juul zal de verwijzing naar die club ongetwijfeld (nog) kennen. Met name de V.P.R.O. en de V.A.R.A. hadden nog weleens met die lui te maken. (De RoCoCo wordt in het boek ‘Radio Hilversum 1940-1945’ van Dick Verkijk beschreven. Het is overigens een vooroorlogs fenomeen.)

  Wat volgens deze commissie voor uitzending werd verboden, zou volgens de overlevering niet ‘alleen maar’ met landsbelang, anti-socialistische sentimenten, goede smaak/zeden e.d. te maken gehad hebben.

  Ik ben nog altijd op zoek naar een studie waaruit zou kunnen blijken dat de RoCoCo -helder en duidelijk bewezen- via censuurmaatregelen vooraf omroeppolitiek bedreef. Verkijk gaat daar, gezien het thema van z’n boek, niet in detail op in. In elk geval niet ver genoeg om daar voor mij persoonlijk 100% helderheid in te geven.

  Als je zoiets als een clausulering juridisch aan zou willen pakken, dan zou ik vanuit juridisch/omroephistorisch perspectief werken en niet met het notitieboekje en de stopwatch agentje spelen. Met andere woorden: KinK geeft hier wat mij betreft blijk van een oppervlakkige kijk op de zaken; slechts bedoeld om (op de korte termijn) het eigenbelang te dienen. Dan moet je niet voor een rechter krokodillentranen huilen maar met een goed onderbouwd juridisch verhaal komen.

  Terzijde: de mensen die hier ‘zomaar’ termen als NSB en ’40-’45 in de groep gooien zouden zich wat mij betreft wat meer in de historie van hun vak/hobby/interesse moeten verdiepen. Dan snap je ook wat beter wat Juul bedoelt.

  Een columnist die zich ertoe verlaagt om (in een commentaar) in een verwijzing naar de NSB mee te gaan zou beter moeten weten. Wie publiceert draagt een grote verantwoordelijkheid. Dat zou Patrick toch moeten weten…

 19. Patrick je doet aan geschiedvervalsing. Kink FM is begonnen vanwege het commercieel gaan van Radio Veronica en om een deel van de radioprogrammering die in feite niet bij het toenmalige HitRadio Veronica thuishoorde, een plek te geven. Daarnaast waren Jan Hoogesteijn en Arjen Grolleman samen met Rob Stenders de basis van dit radiostation. Het was niet alleen vanwege alternatieve shizzle maar had eendirecte link met het commercieel gaan van Veronica.

  Het huidige Kink is niet hetzelfde als het op 1 oktober 2011 gestopte Kink FM. Het huidige Kink is simpelweg in handen van Leon Ramakers en kent Jan Hoogesteijn als mede-oprichter en directeur.

  Je loopt echt van horen zeggen te verkondigen. Als je hard kan maken dat Michiel Veenstra ondertekenaar is, heb je een punt, anders niet. Afdeling roddel en achterklap.

  Even nog los hiervan de overheid wil dus alleen een Nederlandstalige en nieuwskavel overhouden wat betreft clausuleringen. Je meldt het niet. Dus ach, het geclausuleerde gouwe-ouwen kavel waar dus niet voor betaald voor hoeft te worden (!) verdwijnt en wordt gewoon een ongeclausuleerd kavel. Dat wist Kink niet. (tenzij 13 december CBB anders beslist trouwens).

  Kink maakt met ongeclauleerde kavels trouwens geen kans een FM pakket te bemachtigen, wie gaat dat financieren!? Of is Leon Ramakers zo gek!?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*