Kees van den Bosch verwacht dat veel podcasts gaan sneuvelen

Wat staat de journalistiek in 2020 te wachten? Dat vroeg SVDJ aan diverse vakmensen uit de sector. Podcastmaker Kees van den Bosch verwacht dat, ondanks de ‘podcast explosie’ er komende tijd veel podcasts gaan sneuvelen.

Van den Bosch: ‘2020 zou zomaar nóg eens het jaar van de podcast kunnen worden. We zaten dit jaar al midden in een podcast-explosie en die groei zal doorgaan. De explosieve groei heeft mij enorm verrast en is moeilijk te verklaren. Het blijft een wonder hoe radio in zekere zin een revival meemaakt. Maar er komt een moment dat er gekapt moet worden in het woud, want met veel podcasts wordt geen geld verdiend. Uiteindelijk moet het de makers wel iets gaan opleveren en dan blijven alleen de meest succesvolle over. Dat moment is niet meer zo ver weg. Tussen nu en vijf jaar gaan daar veel slachtoffers vallen.

Kees van den Bosch maakt de wekelijkse podcast van de Groene Amsterdammer. Eerder werkte hij meer dan 20 jaar voor VPRO-radioprogramma Argos, als eindredacteur en presentator. 

Lees verder op SVDJ

1 Comment

  1. Kees denkt nog iets teveel in het oude model waarbij geld leidend is. Het verdienmodel bij podcasts ligt anders: het is waardeuitwisseling op een ander niveau. Het zorgt voor meer bekendheid, meer opdrachten, een groter netwerk, plezier, kennisoverdracht en nog veel meer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*