Jurgen van den Berg presenteert nieuw middagprogramma op NPO Radio 1- programma

 

MAX komt in januari met een nieuw middagprogramma van maandag t/m donderdag op NPO Radio 1. Het programma Villa VdB, dat tussen 14.00 uur en 15.30 uur wordt uitgezonden, wordt gepresenteerd door de nieuwe MAX-presentator Jurgen van den Berg, geflankeerd door Sophie Verhoeven.

Jurgen van den Berg: “Ik heb ongelooflijk veel zin om dit nieuwe radio-avontuur aan te gaan. Ik moest de afgelopen tijd vaak terugdenken aan de jaren 80 film Cocoon van regisseur Ron Howard. Echt zo’n feelgoodfilm, waarbij een groep senioren een enorme energie-boost krijgt nadat ze ’s nachts stiekem baantjes zijn gaan trekken in een zwembad in de buurt. Vergelijkbare energie heb ik gekregen uit de gesprekken met MAX. En ik heb helemaal een goed gevoel omdat m’n huidige collega Sophie Verhoeven meeverhuist naar Villa VdB en voor- en achter de schermen een belangrijke rol gaat vervullen. Ze wordt daarmee straks de op één-na-belangrijkste vrouw in m’n leven.

MAX-directeur Jan Slagter: “Met Jurgen hebben we een geweldige radiopresentator binnen gehaald. Iemand die vol op het nieuws zit, maar ook tussendoor voldoende luchtigheid biedt. Ik ben enorm trots dat we hem welkom mogen heten bij MAX.

Met de nieuwe middagshow krijgt MAX extra uren op NPO Radio 1. Naast Nachtzuster in de zaterdagnacht, Nieuwsweekend op zaterdagochtend en De Perstribune op zondagmiddag, is MAX vanaf januari ook doordeweeks te horen op deze zender.

3 Comments

  1. In augustus bracht Patrick Kicken al het verhaal dat Jurgen van den Berg naar de Radio 1-middag zou gaan. Opvallend was dat hij als enige programmamaker geen demo heeft gemaakt voor deze pitch. Lijkt dus op doorgestoken kaart, waarbij NPO gewoon bepaalt waar omroepen, radioprogramma’s of programmamakers gaan uitzenden. Laat NPO die pitch afschaffen en tegen omroepverenigingen zeggen dat ze niks te bepalen hebben.. https://www.spreekbuis.nl/patrick-kicken-dit-gaat-er-veranderen-bij-npo-radio-1-2-en-3fm/

    • @Stef.
      Je moet de mediawet er eens op na lezen. Omroepen zijn zelfstandigen. Dat ze zich in de jaren 80-90 hebben “uitgeleverd” aan aan zendercoordinatoren etc. is jammer.
      Wij bij de TROS hebben ons er lange tijd tegen verzet maar we waren de enige. Helaas.

  2. Middagprogramma van avrotros moet alweer plaats maken voor omroep max eerder was dát ook al het geval met dé nieuwsshow op zaterdagmorgen wát nu nieuwsweekend heet máár eigenlijk hetzelfde programma is máár dan uitgezonden door omroep max kan me misschien wel indenken dát ze bij avrotros dé wenkbrauwen fronsen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*